Telefon
WhatsApp
Yalçın, RSP’yi ziyaret etti

Öncelikle Özel Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alan atölyelerini gezen Yalçın , Okul Kurucusu Önder Artuk ve Okul müdürü İbrahim Çakal’dan alanlarla ilgili bilgi aldı. Okulun Gıda, Elektrik – Elektronik, Makine, Motorlu Araçlar ve Endüstriyel Otomasyon Alanlarını gezen Yalçın atölye üretim alanları hakkında da bilgi aldı.

Zafer Kalkınma Ajansı İle Birlikte Kurulan Atölyeyi Gezdi
Zafer Kalkınma Ajansı ile birlikte kurulan Endüstri 4.0 atölyesini gezen Metin Yalçın ve Fatih Akçil Robotik Kollardan PLC’ye kadar bir fabrikada olması gereken her şeyin bulunduğu atölye için okulu tebrik etti.
Atölye kurulumunun Zafer Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yapıldığını vurgulayan Önder Artuk; “Bu atölye de bir fabrikada olması gereken son teknoloji her şey mevcuttur. Dünyaca ünlü markaların cihazlarını burada öğrencilerin hizmetine sunuyoruz” dedi

PISA Çalışmalarını yerinde inceledi
Daha sonra PİSA çalışmalarının yapıldığı okulda Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Akçil PİSA testlerini yerinde takip ettiler.
Türkiye’de sadece 43 okulun seçilmeye uygun bulunduğu PİSA olarak kısaltılan Uluslar Arası Değerlendirme Programı OECD tarafından 1997 yılında kuruldu. Dünyada 15 yaşındaki 600.000 öğrenciyi sınayan ve bu uygulama sonuca göre ülkelerin eğitim seviyesini ortaya çıkarmakta. Dünyaca kabul gören ve 85 den fazla ülkenin katılacağı PISA 2021'de ülkemizi temsil edecek 43 okuldan biri RSP Teknik Koleji olmuştur. PISA yetkililerinin okuldan seçeceği öğrenciler ile PISA 2021 Pilot Uygulamasını 9 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Yapılan uygulamaları yerinde takip eden Metin Yalçın konu hakkında bilgi aldı.
Özel Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki iki adet bilgisayar laboratuvarında özel olarak yapılan PİSA testlerinin uygulamasını takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a Batı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk ve Okul Müdürü İbrahim Çakal eşlik etti.
Konu hakkında konuşan Artuk ‘’ Türkiye’de sadece 43 okulun seçilmeye uygun bulunduğu PİSA olarak kısaltılan Uluslar Arası Değerlendirme Programı Programı OECD tarafından 1997 yılında kurulmuştur. Dünyada 15 yaşındaki 600.000 öğrenciyi Sınayan bu uygulamaya göre sınama sonucunda ülkelerin eğitim seviyesi sonucu çıkmaktadır. Dünyaca kabul gören ve 85 den fazla ülkenin katılacağı PISA 2021'de ülkemizi temsil edecek 43 okuldan biri Özel Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur. PISA yetkililerinin okuldan seçeceği öğrenciler ile PISA 2021 Pilot Uygulamasını 9 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdik. Büyük bir disiplin ve ciddiyet içinde yaptığımız çalışmalar sonucunda bu uygulamanın bizim okulumuzda yapılması bizi gururlandırdı”dedi.
Okul Müdürü İbrahim Çakal; “Geçen yıl nisan ayında yapılması planlanan PİSA 2021 Pilot uygulamasını pandemi nedeni ile bugün uygulayabildik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Katılan öğrencilerimize ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

PISA 2021 Pilot Uygulaması RSP’de yapıldı.
Konu hakkında konuşan Okul PİSA Koordinatörü Samet Sönmez; “PİSA 2021 Pilot uygulaması 2020 Nisan ayında yapılacaktı ancak pandemi nedeni ile bunu bugün gerçekleştirdik Yapılan uygulamalar önceden belirlenen kriterlere uygun olarak sorunsuz gerçekleşmiştir. Bu konuda bize destek veren başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın ‘a , İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ‘e , Milli Eğitim Bakanlığı PİSA Koordinatörü Ahmet Yıldırım’a, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü PİSA Koordinatörü Salih Öztürk’e, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ODM Koordinatörü Yusuf Ali Canca’ya ve Elektrik – Elektronik Öğretmenimiz Mustafa Yıkman’a ayrıca testlere katılan öğrencilerimize çok teşekkür ederim” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!