Telefon
WhatsApp
Var gücümüz ile milletimiz ve devletimizin yanındayız

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şubesi olarak depremin haberi alınır alınmaz Mobil aşevimiz 6 şubat sabahı 2 personeli ile sabah saat 06.00 da Pazarcık ilçesine yola çıktıklarını ve 21 saatte afet bölgesine ulaştıklarını belirten Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Yakın, 27. Saatten itibaren bu güne kadar düzenli olarak 3 öğün sıcak yemek ikramı yaptıklarını söyledi.

Buna ilaveten depremin 3. Gününden sonra ilimize depremzede aileler gelmeye başladığını ve afetzedelere şube tarafından gerekli yardımlar o günden bu güne kadar sürdürüldüğünü belirten Yakın; “ Bu yardımlar Afyonkarahisar Valiliğimizin organizasyonunda ilimizdeki tüm STK lar tarafından desteklenmektedir.  Afet bölgesinden gelip ilimizden geçenlere TCDD Tren istasyonunda Sahra derneği desteği ile  günlük 200 kişi yemek, AFAD depremzede karşılama bölümünde günlük 400 kumanya ve yemek, Otogarda aktarma yapılan depremzedelere Aftaş desteği ile düzenli yemek, Evde kalan depremzedeler için kuru gıda  hijyen malzemesi desteği, İlimize gelen 1849 aileye (11.000 kişi) 81980 parça tekstil, 527.700TL Nakdi yardım, 159.800TL alışveriş çeki desteği verilmiştir.

Resim

Afet bölgesi çalışmalarımız İl merkezi Başkanlığımız ve 8 ilçe temsilciliğimiz ile aralıksız olarak sürmektedir. Gazlıgöl depomuzda bulunan 1020 Çadır Afad organizasyonunda hızla bölgeye sevk edilmiş Baro ile beraber Hassa da aşevi günlük 3 öğün sıcak yemek ikramı, 10 tır giyecek  gıda  ve yakacak desteği, Aşçılar odası ile beraber bölgede 50 aşçı ile destek, Gönüllü gruplarımız ile 40 kişi Maraş-Adıyaman Merkez-Gölbaşı ilçesi- Antakya-hassa-İskenderun’da saha desteği vermekteyiz.

Bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada var gücümüz ile milletimiz ve devletimizin yanındayız”dedi.

Resim

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!