Telefon
WhatsApp
Vali Gökmen Çiçek Bolvadin İlçesindeydi

İlk olarak Bolvadin Kadın Külttür Kooperatifini ziyaret eden Vali Çiçek, hünerli kadınlarımızın el emeği ile oraya çıkardığı birbirinden şık sepetler ile kokuları ve görüntüsüyle beğeni toplayan sabunları inceledi. Üretilen ürünlerin işlem aşamaları ve yapılan diğer çalışmalar konusunda kadınlardan bilgiler alan Vali Çiçek, gayretleri, emekleri ve çalışkanlıkları için kooperatif üyesi kadınlara teşekkür etti.

Kadın Kültür Evleri Sizlerle Yaşayacak

Ardından Bolvadin Kadın Kültür Evi’ne geçen Vali Gökmen Çiçek, burada Serbest Kürsü etkinliğinde kadınlarla bir araya geldi. Kadın kültür evlerinin kadınlarla değer kazandığını söyleyen Vali Çiçek: “Bu evler sizlerle yaşayacak ve sizler bu evlere sahip çıktıkça açık kalacak. Her fırsatta dile getiriyorum. Kadın kültür evlerimiz kadın akademisi olarak faaliyet gösteriyor. Önceliği kadınlar ve kadınlarımızın eğitimi. Uzman kişilerden istediğiniz her konuda eğitimler alıyorsunuz. Lütfen bu imkânları, sizlere sunulan bu fırsatları iyi değerlendirin. Kadınlarımızın umudu, mutluluğu, gayreti, emeği bu şehre değer katıyor. Kadın kültür evlerimiz ve kadın kooperatiflerimizle çok güzel işler yaptık bugüne kadar. Ben inanıyorum 2022 yılında da çok daha büyük başarılara hep birlikte şahit olacağız ” dedi.

Vali Gökmen Çiçek bir diğer ziyaretini kendisinin öncülüğünde Kaymakam Taner Bolat ile Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın girişimleriyle 8 yatırımcının kazandırıldığı Bolvadin Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ne gerçekleştirdi. Burada faaliyet gösteren firmaları ziyaret eden ve yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Çiçek, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Resim

Bolvadin OSB Önümüzdeki Dönemlerde Çok Konuşulacak

Bolvadin OSB’nin kısa sürede adından sıkça söz ettireceğine inandığını belirten Vali Gökmen Çiçek:  “Kaymakamımız ve belediye başkanımızın yoğun istişaresi, gayretleri, gelen yatırımcılarla yakından ilgilenmesi ve tanıtması neticesinde firma ile tahsis sözleşmesi imzalandı ve çok yakında da 800 kişilik istihdam sağlanacak noktaya geldi.  Bolvadin OSB inanıyorum ki çok kısa bir sürede binlerce kişiye istihdam sağlayacak. Yapılan çalışmaları ve Ankara’dan gelen talepleri yakından biliyorum. Afyonkarahisar olarak 8 tane OSB’si bulunan ve her geçen gün istihdamıyla büyüyen bir iliz. Yolların kavşak noktasındayız. Tercih edilmek için çok sebebimiz var. Hem Antalya, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere yakınlığımız hem de gıda başta olmak üzere diğer sektörlerdeki ayırıcı özelliklerimiz Afyonkarahisar’ı bu manada seçici yapıyor. Bugün burada bulunan bir firmamızı ziyaret ettim. Çok güzel işler yapıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bolvadin OSB önümüzdeki dönemlerde çok konuşulacak. Buradaki kaymakam ve belediye başkanının birlik ve beraberlik içerisinde işi sahiplenmesi söz konusu. Bir yerde sivil toplumdan tutun da devlet, yerel idare ve herkes bir işi sahiplendiğinde gerçekten orada başarı oluyor. Çok kısa sürede Bolvadin OSB’ye tekrardan geldiğimizde buradaki fabrika inşaatlarını, istidamı gördüğümüzde inşallah çok mutlu olacağız. Bolvadin her şeyin en iyisine layık” dedi.  

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretleri sırasında Kaymakam Taner Bolat, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ve diğer ilgililer eşlik etti.

Resim

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!