Telefon
WhatsApp
Vali Çiçek’ten Kadir gecesi ve Anneler günü mesajı

Kadir Gece’si insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, Yüce Yaratan tarafından sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek bir gecedir.
Bu mübarek gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu bizzat Kur’an-ı Kerim’de ifade edilmiştir. Yüce Allah (cc) bu gecede, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması ve ilahi rızayı kazanmak için bizlere çok önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu mübarek gecenin, ülkemize ve milletimize, İslam Âlemine, tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesi en büyük dileğimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, böyle müstesna mübarek geceleri ve günleri sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde geçirmelerini Yüce Allah (c.c)’tan niyaz ediyorum”dedi.
EN ANLAMLI VE EN GÜZEL GÜN
Vali Çiçek, Anneler günü nedeniyle yayınladığı diğer mesajında ise; “Sonsuz sevginin, emsalsiz hoşgörünün ve sabrın, merhametin, şefkatin timsali, masum ve temiz duyguların sembolü, annelerimizin kıymetini bir kez daha anlamak, onlara olan sevgimizi ve saygımızı gösterebileceğimiz en anlamlı ve en özel günlerden birindeyiz. Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.
Varlıklarıyla hayatımızı anlamlandıran, haklarını ödeyemeyeceğimiz annelerimiz, en güvenilir limanımız, hayata karşı en büyük güç kaynağımızdır. Ailenin temel taşı olan annelerimiz, bu vatanın her karış toprağında emeği olan, gücümüze güç, umutlarımıza umut katan en değerli varlıklarımızdır. Bizleri hayata hazırlayan, ilk öğretmenlerimiz, ilk yol göstericilerimiz, şefkat dolu yürekleriyle en büyük dayanağımız annelerimiz için ne yapsak onların bizlere sunduğu fedakârlığın karşılığını ödeyemeyiz.
Sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisi anne sevgisidir. 'Cenneti annelerin ayakları altında' gören bir inancın mensupları olan bizler, annelerimizin huzuru, güveni, mutluluğu için elimizden geleni yapmalı, onlara karşı saygı ve sevgimizi eksiltmemeliyiz. Günümüzde ne yazık ki insanların birbirinden uzak yaşamalarından dolayı anne ve babalar ihmal edilmekte, onlara karşı sevgi ve saygımız tam gösterilememektedir. İşte bu sebeple annelerimizin kıymetini yılın sadece bir gününde değil her gün hatırlamalı, onları yalnız bırakmamalı, her ihtiyaçlarında hürmetle, saygıyla yanlarında olmalı, ihtiyaçlarını karşılamalıyız.
Hala yoğun bir mücadele verdiğimiz Koronavirüs salgını bizlere sevginin ve özlemin kıymetini de bir kez daha gösterdi.
Uzunca bir süredir sevdiklerimizle kucaklaşamadık. Bu anlamlı günde Anneler Günü’nde de ayrı kaldığımız annelerimize sevgimizi uzaktan da olsa hissettirelim, görüntülü arayalım, sosyal mesafeli de olsa özlem giderelim. Üstlendiğim görevin sorumluluğu ve mesaisi nedeniyle anne özlemini en yakından hisseden birisi olarak, şehitlerimizin annesini, huzurevlerinde misafir ettiğimiz yaşlılarımızı ve bu güzel şehirde yaşayan her bir anneyi kendi annem gibi görüyor, onların sevgisinin, hayır duasının yaptığım her işte bana en büyük güç ve en önemli dayanak olduğunu unutmamaya çalışıyorum.
Evlatlarını vatan toprağına emanet eden, yürekleri yaralı, gözleri yaşlı, elleri öpülesi tüm şehit annelerimize şükranlarımı sunarken, hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baş tacımız annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi. ( Kadınana)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!