Telefon
WhatsApp
Uzun çarşı, şehrimize yakışmayacak görüntülerle dolu

“EĞİTİMİN HER ALANINDA VARIZ”
Yüz yüze eğitimin başladığını hatırlatan Başkan Zeybek; Belediye olarak ihtiyaç sahibi belirlenen öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapıldı. İnşallah bu eğitim öğretim yılı kesintiye uğramadan başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Bu hafta başı itibariyle yüz yüze yükseköğrenim başladı. Belediye olarak bizden AKÜ ve AFSÜ Rektörlükleri çorba ikramında bulunmamızı istedi. Yaklaşık 1,5 yıldan sonra yüz yüze eğitim öğretimin başladığı günde çorba ikramı yapılabilir mi denildi. Bizde hay hay dedik. Yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün lokumlar bizden demiştik. Öğrencilerimize yüz yüze eğitimin ilk gününde hem lokum hem de çorba ikram ettik. Bu ikramı yapmamız iyi oldu. 1,5 yıllık zorunlu pandemi arasının neredeyse öğrencilerimizi okullarından soğuttuğunu gördük. İnşallah bu sürecin kazasız belasız tamamlanmasını temenni ediyoruz.” dedi.

AŞILAMA ORANINDA YÜZDE 75’E YAKLAŞTIK
Afyonkarahisar’ın Covid-19 aşılamasında 1-2-3. doz olarak yüzde 75 seviyesine yaklaşıldığını açıklayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek “İnşallah Covid-19 küresel salgınından ilimizi, ülkemizi, insanlığı Allah en kısa sürede kurtarsın diyoruz.” ifadelerine yer verdi.

UZUNÇARŞI’DA BEKLEME VE OTOPARK OLMAYACAK
Uzun Çarşı projesine ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Belediye’yi ortak akılla idare edeceğimizi ve istişare etmeye verdiğimiz önemi her yeri geldiğinde söylüyoruz. Uzun Çarşı esnafımızla meclis salonumuzda toplandık. Kendilerini bilgilendirdik taslak çalışmayı sunduk. Çarşının mevcut fotoğrafını çektik. Şehrimize yakışmayacak görüntülerle doludur. Ciddi bir tabela ve kablo kirliliği var. Esnafımızın fikirleri bizim için çok önemlidir. Benim gönlümden geçen Uzun Çarşı’nın tamamen trafiğe kapatılmasıdır.
Trafiğe kapatılması istenilmezse kesinlikle otoparka kapatacağımız söyledik. Kaldırımları genişletip sadece tek aracın transit geçebileceği hale getireceğiz. Bekleme ve otopark olmayacak. Esnafın büyük çoğunluğu bunun daha uygun olacağını ifade etti. Biz de transit geçide açık bir çalışma yapacağız. Bazı yerlerde cepler açıp esnafın mal indirimini sağlayacağız. Sokak sağlıklaştırma çalışması için esnafla ikinci bir toplantı yapacağız. Tekrar fikir aldıktan sonra ciddi şekilde bir çalışma yaparak orayı Afyon’a yakışır hale getireceğiz. Hem esnaf hem de çarşı esnafı çok olumlu tepkiler verdi.” dedi.

MOTOFEST’E KATILIM 150 BİNİ GEÇTİ
1-8 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası 8. ve 9. ayaklarının kazasız belasız atlatıldığını belirten Başkan Zeybek, “Aldığımız tepkiler çok olumlu. Motofest dediğimiz, festival şeklinde yaptığımız organizasyonda da biz Türkiye Motor Sporları Federasyonu ile yaptığımız hesaplamada yaklaşık 8 günlük sürede yüz bin katılımcı olabileceğini ifade etmiştik. Ama katılım sayısının 150 bini çoktan geçtiği tespit edildi. En büyük sevincimiz ne bir tartışma ne bir kavga ne de ahlaksız bir durum söz konusu olmadı. İl Emniyet Müdürümüz Ali Temiz’in öncülüğünde Emniyet güçlerimiz ciddi tedbirler aldılar. Bu vesileyle kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Sadece ilimizden değil il dışından gelen, çevre illerden gelen, yurt dışından gelen sporcular ve katılımcılarında ifade ettikleri, ‘Böyle bir festivali dünyanın hiçbir yerinde yaşamadık. Böyle güzel bir organizasyonda yoktu.’ dediler.” diye konuştu.

KİTAP FUARINA YOĞUN İLGİ
Afyonkarahisar 3. Kitap Fuarı hakkında da açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirdik. Belediye olarak her türlüğü desteği vererek yaklaşık 200’e yakın yayınevinin katılımıyla çok geniş katılımlı bir kitap fuarı düzenlendi. İlk 4 gün 40 binin üzerinde ziyaretçi olduğunu öğrendik. Yayınevi sahiplerini de ziyaret ettiğimizde çok memnun olduklarını, pandemi sürecinde böyle bir organizasyonun ilk kez yapıldığını söylediler. Fuarın sosyal mesafeye uygun olarak, açık alanda yapıldığını, çok memnun olduklarını ifade ettiler. Kitap satışlarından çok ciddi manada hareket olduğunu söylediler. Memnun kaldıkları için önümüzdeki yıllarda da yapılacak her türlü faaliyet için Afyon’a geleceklerini özellikle ifade ettiler.” dedi.

BÜYÜKELÇİLERİ ŞEHRİMİZDE AĞIRLAYACAĞIZ
14-17 Ekim 2021 tarihinde Gastronomi Festivali düzenleneceğini hatırlatan Zeybek Başkan: “Bununla ilgili Sayın Valimizi de aradılar. Festivalimize AB üyesi yaklaşık 35 ülkenin büyükelçileri katılacaklar. Sayın Valimize güvenlikten barınmaya kadar bu işin altından kalkıp kalkılamayacağı sorulduğunda Valimiz ‘Tamam’ dedi. İnşallah onları bu vesileyle ilimizde ağırlayacağız.

ULUSLARARASI BOKS TURNUVASI KASIM AYINDA YAPILACAK
Şehrimizde düzenlenecek Uluslararası Kick Boks ve Arap Boks Turnuvası hakkında da açıklamalarda Afyonkarahisar’da yapılacağını dile getiren Başkan Zeybek, “Bu turnuvaların organizasyonu için ciddi yol kat ettik.
Avrupa’dan ve Arap ülkelerinden 52’nin üzerinde bu turnuvalara şampiyon katılacak. Cumhuriyetin kuruluş yıldönümü olduğu için 29-30-31 Ekim 2021 tarihlerini düşünmüştük. Ama bunu Kasım ayının ilk 15 günlük dilimine öteleme kararı alındı. Tabi bu Türkiye Kick Boks Federasyon’nun yetkisi dâhilinde olacak. Afyon tanıtımına ciddi katkı sunacağından hiç şüphemiz yoktur.” dedi.

HOBİ BAHÇELERİNİN SÜRE UZATIMI KONUSUNCA CİDDİ TALEPLER VAR

Açıklamalar ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.Hobi bahçesi yapım işi için Belediye ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasında yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e yetki verildi. Konu hakkında bilgi veren Zeybek Başkan, “Karaaslan çayırı karşısında Atık Su Tesisimizin olduğu yerde Mandacılık Araştırma Enstitüsünün üniversiteye tahsisli arazisi vardı. İki yol arasında kalan alanı biz üniversiteden hobi bahçesi yapalım diye talep ettik. Bunun karşılığında AKÜ içerisine bedeli mukabili öğretim üyelerine hobi bahçesi yapacağız.” diye konuştu.
Fuar Alanı ve Devlet Parkı’nda tahsis süreleri dolan hobi bahçelerinin tahsis süreleri ve bedellerinin tespiti konusu karara bağlandı. Bu ay sonu itibariyle hobi bahçelerinin bazılarında kullanım süresinin dolduğunu bazılarının da gelecek yılın bahar aylarında kullanım sürelerinin dolacağını açıklayan Başkan Zeybek, “Hobi bahçeleri kullanıcılarından sürenin uzatılması konusunda ciddi talepler var. Kullanım süresi uzatılmasını isteyenler için yapım bedelini ortaya koyuyoruz.
Kullanım şartlarını yeniden düzenleyip devam etmek isteyenlere bu şartı sunacağız. Kabul edenlerin süresini uzatırken etmeyenlerin hobi bahçelerini ihaleye çıkarıp kura çekeceğiz.” dedi. >> Nuri Kuzu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!