Telefon
WhatsApp
Ülkü Ocaklarından Gazeteciler Günü programı

Veysel Eroğlu Parkı'ndaki sosyal tesiste düzenlenen programa, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Mehmet Kocacan, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan Diler ve gazeteciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Kağan; "  Değerli Basın Mensupları sözlerime başlamadan önce bizlerden her zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen milletvekilimiz, abimiz ve reisimiz Sayın Mehmet Taytak’ın 2020 ve 2021 yıllarında yerel medyamız tarafından iki sene üst üste yılın hizmet getiren milletvekili seçilmesi bizleri onurlandırdı ve gururlandırdı. Kendisine bir kez daha huzurlarınızda bizlere bu onuru yaşattığı için  şahsım ve yönetim kurulum  adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bildiğiniz gibi Toplumların geleceğini inşa edecek olan unsurlar gençliktir. Bir toplumun en büyük kuvveti ve en hassas yapı taşı gençliğidir. Gençlik her nasıl şekillenir ve yetişirse, o toplumun geleceği de o yönde şekillenmeye başlar.

Bir 10 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Tarihten bugüne dek gençliği temel alan, gençliğe yön vermek için politikalar üreten bir anlayış hakim gelmektedir. Bugün ise bu anlayış doğrultusunda Türk gençliğini İslam ahlak ve fazileti, Türklük gurur ve şuuru ile yetiştirmek üzere faaliyetlerde bulunan Ülkü Ocaklarımız önemli bir etkendir.

Bu duygu ve düşünceler ile buradaki herkese söylemek isterim ki, gençliğin önemi geleceğin önemidir. Geleceğimiz gençliğimizindir ve gençliğimizin iyi yetişmesi bizim için hayatımız kadar önemli bir meseledir. Bu meseleye binaen değerli Afyonkarahisar halkına diyorum ki çocuklarınızı ülkü ocaklarına gönderin. Ocakta çay içen, sokakta uyuşturucu içmez, ocakta çay içen okulda haytalık etmez, ocakta çay içen genç topluma faydada noksanlık göstermez. Ülkü Ocakları Afyon İl Başkanlığının kapısı genç kardeşlerimize her zaman açıktır. Analara babalara her zaman açıktır. Gelin bir çayımızı için. Ne olmadığımızı duymak yerine ne olduğumuzu görün.

Bir 3 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bu vesileyle; İlimize sunmuş olduğunuz hizmetlerden dolayı ilimizdeki tüm basın-yayın ve internet habercilerimizin temsilci ve çalışanlarının, kamuoyunun gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim"dedi.

Taytak, burada yaptığı konuşmada, mesleklerini icra eden gazetecilerin toplumların itici gücü olduğunu söyledi.

Tarafsız ve objektif basın ahlakının önemine dikkat çeken Taytak,"Görsel basında, internet medyasında ve yerel gazetecilikte, olanı biteni mercek altına alarak halkın derdini, mutluluğunu ve başarısını paylaşmak çok büyük bir özveri gerektirmektedir. Yerel sorunlara parmak basan, ulusal basının her köşesine haber yetiştiren değerli basın çalışanlarımızın hakkı asla ödenemez." diye konuştu.

Taytak; " Gün olur kameranız düşer, Gün olur en acı haberimizi sizden alırız, Gün olur en mutlu anlarımıza siz şahitlik edersiniz,

Gün olur kar demeden kış demeden vatandaşa en doğru bilgiye vermek için çabalarsınız,

Gün olur ki çatışma arasında kalırsınız. Gazetecilik, objektif basın, demokrasinin olmazsa olmazlarıdır.

Son yıllarda ülkemizde basın Özgürlüğüyle ilgili tartışmalar artarak devam etmektedir.

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Konuyla ilgili ulusal ve uluslararası boyutta birçok rapor yayımlanmaktadır. Türkiye’yi karalamak ve olumsuz bir tablo çizmek için devamlı suretle raporlar hazırlanıyor.

Basın ve internet özgürlüğü konusunda ülkemizin kötü bir sicile sahip olduğu sıklıkla iddia ediliyor. İşin enteresan olanı ise bu kuruluşların, FETÖ PKK ile mücadelenin,basın özgürlüğüne bir tehdit olduğunu ara ara ileri sürmeleridir.  Özellikle sınır tanımayan gazeteciler örgütü, türkiye’de muhalif basının sindirildiğini, farklı seslere saygı ve hoşgörünün kalmadığını belirterek eleştiri dozunu ara ara artırdığı söylenmektedir.

Gerek görsel basında, gerek yerel gazetecilikte gerekse internet medyacığı ile basında olan biteni mercek altına almak, halkın derdini, mutluluğunu, başarısını paylaşmak çok büyük bir özveri gerektirmektedir.   Yerel sorunlara parmak basan, ulusal basının her köşesine haber yetiştiren, değerli basınımız ve kıymetli basın emekçilerimiz sizlerin hakkı asla ödenemez"dedi.

MHP İl Başkanı Kocacan ile Ülkü Ocakları İl Başkanı Diler de Afyonkarahisar'daki gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!