Telefon
WhatsApp
Türk İstiklal harbinin zirvesi

Büyük Taarruz ’un 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe’deki Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’nda tören düzenlendi.
Tören öncesi Türkiye Bisiklet Federasyonunca ‘Büyük Taarruz Turu’ adıyla düzenlenen ve 9 Eylül tarihinde İzmir’de sona erecek olan bisiklet turunun startı Vali Vekili Mehmet Keklik tarafından verildi.
Afyonkarahisar Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Afyonkarahisar Belediyesi adına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, 25 Ağustos gecesi Kocatepe’ye çıkan ve kahramanca savaşan Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Bir 1 kişi, ayakta, anıt ve açık hava görseli olabilir
Büyük Taarruzun başladığı Kocatepe’deki törende açılış konuşmasını Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Osman Alp yaptı. Tuğg. Alp konuşmasında: “Bugün Türk istiklal harbinin zirvesini teşhir eden Büyük Taarruz'un ilk gününde kahraman Türk ordusu ve bağrından çıktığı yüce Türk milletinin tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük zaferin 99. yıl dönümünün haklı gururunu yaşıyoruz.
Yüce milleti tarih sahnesinden silmeye çalışan düşmana karşı milletin ve kahraman ordunun sarsılmaz azmi vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan büyük zaferin taarruz emri 26 Ağustos 1922'de Kocatepe'den Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiştir. Türk milleti kendisini tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı Malazgirt'te, Mercidabık'ta, Mohaç'ta ve Kıbrıs'ta olduğu gibi yine bir Ağustos ayında büyük taarruz ile tarihe altın harflerle yeni zafer yazdırmıştır. Akif'in dediği gibi emperyalizme karşı 'Dursun bu hayasızca akın' diyerek makus tarihine Sakarya'da dur demiş, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' ileri emrini alan kahraman Türk ordusu şahlanarak düşmanı İzmir'de denize dökmüş ve zaferini pekiştirmiştir” dedi.
Daha sonra Piyade Yüzbaşı Barış Dinç tarafından, Kocatepe'den başlayan taarruz ve orduların ilerleyişi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Bir bir veya daha fazla kişi ve açık hava görseli olabilir

Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği Ziyaret Edildi
Kocatepe’de gerçekleştirilen tören sonrasında Vali Vekili Mehmet Keklik ve beraberindekiler Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği'nde düzenlenen törene katıldı. Törende Saygı Duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından ahirete intikal etmiş, gazilerimiz ve şehitlerimiz için dualar edildi. Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği'ndeki tören şehitliğin gezilerek şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.
Törene, Vali Vekili Mehmet Keklik, Milletvekilleri Gültekin Uysal, Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Burcu Köksal, Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ilçe ve belde belediye başkanları, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. (İsa Kuş)

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!