Telefon
WhatsApp
Taytak, MEB 2023 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle etkinliği ve sorun çözme kapasitesi artan her bakanlık gibi Milli Eğitim Bakanlığının da son yıllarda yaptığı çalışmalar ile Türk eğitim sistemine güç kattığını vurgulayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Eğitim, toplumun ve insanın geleceğine yapılan en önemli yatırımdır.
Milli Eğitim Bakanlığımızın temel amacı; çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, hayallerini hedeflere, hedeflerini de gerçeğe dönüştüren, kültürüne meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, etkinliği ve sorun çözme kapasitesi artan her bakanlığımız gibi Milli Eğitim Bakanlığımızda son yıllarda yaptığı çalışmalar ile Türk eğitim sistemine güç katmıştır. 2023 yılında; Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, 2022 yılı ek bütçe dâhil ödeneğine göre yüzde 66,9 arttırarak 649,8 milyar liraya çıkarılmıştır. Yatırım bütçesi ise 2022 yılı ödeneğine göre yüzde 106 artışla 19,4 milyar liradan yaklaşık 40 milyar liraya yükseltilmiştir”

“24 derslikli Anadolu Lisesi ve Anaokulu için teşekkür ederim”
Afyonkarahisar’a vermiş olduğu desteklerinden dolayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e de teşekkür eden Milletvekili Taytak, “Sayın Bakanım, geçtiğimiz haftalarda Afyonkarahisar ilimize ziyaretinizde; Afyonkarahisar'daki 2022 yılı yatırım bütçesinin 735 milyon TL iken, 32 milyon ödeneğin ve 836 milyonluk yeni yatırımları da Afyonkarahisar'a kazandırarak eğitim yatırım bütçesini 1 milyar 603 milyon TL’ye çıkardığınızı, 500 milyonluk yatırımı güçlendirmede olan okullarımız için ayırdığınızı, hem güçlendirmelerin hem onarımların hızlı bir şekilde tamamlayacağınızı, 2023 yılında çok daha fazla yatırımla Afyon ilimizin fiziki mekanlarla ilgili bütün sorunları ortadan kaldıracağınızı, 12 ilde gastronomi enstitüsü açıldığını, 13'üncüsünü de gastronomi şehri olan Afyonkarahisar'a açacağınızı, merkez Gazi Mahallesi Harbiş semti anaokuluyla birlikte 17 tane yeni anaokulunu ilimize kazandıracağınızı, 40 bin nüfuslu PTT Kalegörünmez tesisleri içerisinde bulunan, Harbiş semtine 24 derslikli Anadolu Lisesi yapımını 2023 yatırım programlarınıza alacağınızı müjdelediniz.
Ben size ve emeği geçen arkadaşlarımıza bu yeni eğitim yatırımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum”

“Afyonkarahisar’a Tarım Lisesinin sözünü aldık”
2023 yılı yatırım programına ilimize yapılacak Tarım Lisesi sözünü aldıklarını müjdeleyen Milletvekili Taytak, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile tarımda nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla mesleki ve teknik eğitim iş birliği protokolü imzalandınız.
Başlıca gelir kaynağı tarım olan Afyonkarahisar ilimizde Tarım Meslek Liseleri yapılması önem arz etmektedir. 2023 yılı yatırımlarınızla ilimize yapılacak Tarım Lisesi sözünü sizden aldık. Kalifiye elemanların bilgi ve becerilerinin ekonomik başarının temeli olarak görmekteyim. Genç yavrularımıza başarılı bir meslek yolu kazandırarak, ekonomiye vasıflı elemanlar yetiştirmeliyiz. Proje okullar, bölgesel ya da uluslararası proje ve etkinliklerde yer alması için seçilen okullardır. Afyonkarahisar ilimizde 24 tane proje okul bulunmaktadır. Merkez ilçemiz Ali Çağlar Anadolu Lisesi ve Sandıklı Hisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin de proje okullar kapsamına alınması talebimizdir. Dünyayı değiştirmek için kullanılacak en güçlü silah eğitimdir.
Bu bilinçle ilimize eğitim alanında desteklerde bulunuyor, gençlerimizi okullarında ziyaret ediyorum. Ziyaretlerim sırasında aldığım donatım malzemeleri ve ödenek taleplerini tarafınıza ilettim. Bu okullarımıza destekler sağlanmıştır.
Şahsınıza ve ilgili kurumlarınızın çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlik; samimiyetin, özverinin, vefanın, çilenin, zora talip olmanın adıdır. Öğretmenlik, elleri üşüyen bir öğrencinin avuçlarına sıcak nefes olmaktır. Öğretmenlik peygamber mesleğidir. İnsanlığın ilk öğretmeni Hz.Adem'dir. İnancımızın ve dinimizin ilk öğretmeni de gönüllerin sultanı peygamber efendimiz Hz. Muhammet'tir. Şubat ayında yasalaşan öğretmenlik meslek kanunuyla onurlu olan öğretmenlik mesleğinin adı konmuştur. Çünkü öğretmenlerimiz huzurluysa, öğrencilerimiz de huzurlu olacaktır”dedi. >> İsa Kuş

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!