Telefon
WhatsApp
'Süleyman Çelebi ve Sevgili Peygamberimize Sevgi Şiirleri' yazma ve okuma yarışması

Afyonkarahisar Şairler ve Yazarlar Derneği ile Afyon Karahisar İl Müftülüğü  “Vefatının 600.yılında Süleyman Çelebi’yi anma, anlama ve gençlerimizin Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’e olan sevgi ve özlem şiirlerini kendilerinde kaleme almalarını teşvik ederek, yüreklerindeki Peygamberimize olan sevgi ve muhabbeti perçinlemek ve akranlarına en güzel örneklik teşkil etmelerine vesile olmak” amacıyla,  ’Süleyman Çelebi ve Sevgili Peygamberimize Sevgi Şiirleri’’ konulu şiir yazma ve “Vesiletün Necat (Mevlidi Şerif) ‘tan Bahirlerin Şiirsel Olarak  Okunması “ yarışması düzenledi.

Düzenlenen yarışma ile ilgili olarak, AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay ile Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı arasında  bir protokol imzalandı. Valilik oluru alınan yarışma iki kategoride düzenlenecek.

  1. “Süleyman Çelebi ve Sevgili Peygamberimize Sevgi” konulu şiir yazma.
  2. Halk arasında mevlid olarak bilinen ve çok sevilen “Vesiletün Necat (Kurtuluş Vesilesi) ‘tan bahirlerin şiirsel okunması”.

“Süleyman Çelebi ve Sevgili Peygamberimize Sevgi Şiirleri” yazma yarışmasına ilimiz düzeyindeki özel ve resmi lise öğrencileri, Vesiletün Necat (Mevlidi Şerif) ‘tan bahirlerin şiirsel olarak  okunması yarışmasına ise sadece ilimiz merkez ilçe sınırlarındaki özel ve resmi lise öğrencileri katılacaktır.

Her iki katagori de ilk üçe giren kişiler, yada öğrencilere verilecek ödüller şu şekildedir.

Her iki kategori için;

Birinci olan kişi/öğrenci: Yarım altın

İkinci olan kişi/öğrenci:   Çeyrek altın

Üçüncü olan kişi/öğrenci: Gram altın

Ayrıca her iki katagoride ilk 5’e giren kişi yada öğrenciler  Süleyman Çelebi’nin yaşadığı ve istirahatgahı  olan Bursa İli Gezisine götürülmesi.

Şiirler dosyası halinde AFYAŞAD’ın  afyonkarahisarafyasad@gmail.com  e-mail adresine 30 Kasım 2022 tarihine kadar gönderilecektir. Şiir okuma yarışması başvuruları da da aynı e-meil adresine yapılacak.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!