Telefon
WhatsApp
Su sporlarının merkezi oluyoruz

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ‘in ve Milletvekillerimizin destekleriyle Akarçay’da yer tahsisi ve çevre düzenleme çalışmaları yapılan, Vali Gökmen Çiçek’in girişimleriyle hayata geçirilen ve Türkiye’de şehir merkezine kurulan ilk tesis olma özelliğine sahip Kano Tesisi'nde sona gelindi. Kano sporu artık Afyonkarahisar’da da yapılacak. Tesis, şehir merkezinde Akarçay’ın hemen kenarında Afyonkarahisar Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda inşa edildi. Gençlerin çok seveceği kano sporu ile Afyonkarahisar sporun her türlüsüne elverişli il olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

600 M² ALANA SAHİP
Akarçay rekreasyon alanında Şubat ayında çalışmalarına başlanan Kano Tesisinde inşaat çalışmaları tamamlandı. Tesiste soyunma odaları, antrenör odaları, kafeterya, amfi tiyatro, fitness salonu, toplantı salonu, ofis, mutfak ve mescit bulunuyor. 600 metrekare alana sahip Kano Tesisi’nde başarılı sporcuların yetişmesine olanak sağlanacak. Hedef ise ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılması, şehrin spor turizmine katkı sağlanması.

ZEYBEK BAŞKAN TESİSİ İNCELEDİ
Tesis ile ilgili çalışmaları bizzat takip eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tesisi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarete AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci eşlik etti. Spor şehri Afyonkarahisar’ın spor turizmine katkılar sağladığını belirten Başkan Mehmet Zeybek açıklamasında; “Geçtiğimiz yıl Türkiye Kano Federasyonu’ndan gelen arkadaşlar ziyaretleri sırasında Akarçay’ı görmüşlerdi. Buraya hayran kaldıklarını ve burada kano yarışlarının yapılabileceğini ifade ettiler. Bizde Belediyemize ait olan kafeyi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis ettik. İhalesi tamamlandı, inşası bitti. Araç gereçler temin edildi ve antrenmanlar başladı. Bu sene içerisinde burada Kano yarışlarının yapılmasını hedefliyoruz. Aynı zamanda Afyonkarahisar’ın gençlerine ve öğrencilerine su sporlarında kendilerini yetiştirmelerine imkân sağlıyoruz. Bu tesis, şehrimizde su sporlarını teşvik etmek amacıyla tasarlanıp hayata geçirilen yeni ve önemli projelerden biri. Nice şampiyonların bu tesiste profesyonel sporcu olmasını arzuluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi. (Nuri Kuzu)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!