Telefon
WhatsApp
Serteser, Cüneyt Özdemir’in programına konuk oldu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürdürülen Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’ni programda ayrıntıları ile anlatan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, proje çerçevesinde gerçekleştirilen toplantı, çalıştay ve seminerler ile önemli bir farkındalık oluşturulduğuna dikkat çekti.

Afyonkarahisar’ın yeraltında ve yer üstünde birçok zenginliğe sahip olduğunu vurgulayan Serteser, programın sonunda mermer sektörünün taleplerini de dile getirdi. Programda İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Özkan da mermer sektöründe iş güvenliği uygulamalarının önemine dikkat çekti.

Duayen gazeteci Cüneyt Özdemir’in Youtube kanalındaki programda, ATSO tarafından bu projeye özel hazırlanan ve Türkiye’de mermer sektöründe iş güvenliği konusunda ilk olma özelliği taşıyan iki adet animasyona da yer verildi.

 

PROJE HAKKINDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nda protokol sözleşmesi, 2020’nin Aralık ayında imzalanan Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi projenin ortaklarıBolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Afyon Boğaz Mermerciler Derneği ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği de projede iştirakçi olarak yer aldı.

Proje kapsamında; mermer sektöründe iş sağlığı güvenliği ile ilgili eğitim materyalleri hazırlandı, mermer sektöründe iştigal eden ATSO Meslek Komiteleri’ne eğitim verilirken, bu alandaki KOBİ’ler için de eğitim ve seminerler düzenlendi. Mermer sektöründe iş sağlığı güvenliğini ele alan iki animasyon hazırlanırken, konu hakkında kapsamlı kitap yayınlandı.

Ayrıca proje çerçevesinde Almanya-Düsseldorf’ta düzenlenen iş sağlığı fuarına katılım sağlandı. Proje çerçevesinde 2 ulusalçalıştay düzenlendi, önümüzdeki dönemde de 2 uluslararası çalıştay düzenlenecek.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!