Telefon
WhatsApp
Şehrimiz bambaşka bir noktaya ilerliyor

Ders çalışma alanı, kitap okuma alanı, çocuk kitapları, bilgisayar ve ücretsiz ikramların olduğu kütüphanenim açılış kurdelesini Vali Gökmen Çiçek ilçe protokolü ile birlikte kesti.
Açılış öncesi protokol konuşmaları yapıldı. İlk konuşmayı İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptı. 58. Kütüphaneler Haftası’nın ana temasının Kütüphanede Hayat Var olduğunu söyleyen Tanır, kitap okumanın önemini anlattı.
Daha sonra söz alan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ise Kütüphane hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, ilçeye hayırlı olmasını temenni etti. Kaymakam Osman Bilici ise konuşmasında kütüphanenin Emirdağ’a çok yakıştığını, zengin kitap içeriği ve sunduğu imkanları ile Emirdağlı gençlerin kütüphaneyi çok seveceğini ifade etti.
“Emirdağ ilmin, kültürün, eğitimin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir ilçemiz” diyerek konuşmasına başlayan Vali Gökmen Çiçek: “Eskiden yurt dışından gelenler Türkiye’ye geldiklerinde öyle şeyler anlatılardı ki bizlerde hayran hayran dinler, kimi zamanda kıskanırdık. Şimdi ise durum tam tersi. Artık burada yapılanları daha çok görüyor, anlatıyorlar. Muhteşem bir kütüphaneyi de bugün ilçemize kazandırıyoruz. Afyonkarahisar çok gelişiyor, değişiyor ama en büyük değişimi de Emirdağ görüyor. Şehrimiz bambaşka bir noktaya doğru ilerliyor. İşte yakın zamanda Euronews satırlarına Afyonkarahisar’ı taşıdı. Başka bir hal alıyoruz ve bambaşka bir yere ilerliyoruz. Buna Emirdağ ilçemiz öncülük ediyor. Hem OSB hem kültürel etkinlikleri ve bu etkinliklerle şehri bütünleştirmesi bunda çok etkili. Emirdağ’ın olduğu her yer bereketi görüyoruz. Emirdağ Kaymakamımızı ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Birlikte uyumlu çalışıyorlar ve ilçe kazanıyor" dedi.

Gençlerimizin Olması Gereken Yer Kütüphaneler

Dünyada kan ve gözyaşının olduğuna dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Etrafımızdaki her yer ateş çemberi. En son örneği Ukrayna. Ölümü Ortadoğu’ya mazluma hak gören bir batı ile karşı karşıyayız. Osmanlının çekildiği bütün coğrafyada acı, gözyaşı var. Şu da açık ki Türkiye elini çektiğinde Balkanlarda kan gövdeyi götürecek. Dünyanın gözünü diktiği Türkiye’de gençlerimizin uyuşturucu belasına yakalanması, bazı batakhanelere düşmesi o kadar acı verici ki. Dünyaya adalet, barış getirecek gençlere ihtiyacımız var. Bir gencimizi bile kaybetmemeliyiz. İslam aleminin, bu milletin ve dünyanın bizim gençlerimize ihtiyacı var. İşte gençlerimizin olması gereken yer kütüphaneler. Bu pırıl pırıl gençlerimizi buralarda görmeye ihtiyacımız var. Bazı şeyler işte buralardan değişecek. Mesai saatlerinin 08.00-23.00 olması da ayrı bir anlam ifade ediyor. Gençlerimiz daha fazla yararlanacak. Emeği geçenleri tebrik ediyorum, ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kütüphaneyi de inceleyen ve bilgiler alan Vali Gökmen Çiçek, öğrencilerle ve gençlerle sohbet etti. Öğrencilere hayallerini soran Vali Çiçek, çok okumalarını tavsiye etti. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!