Telefon
WhatsApp
Şehr’i Frig Hizmete Açıldı

Son dönemde yapılan yatırımlarla bambaşka bir görünüme kavuşan ve bünyesinde sakladığı tüm tarihi değerleri ve doğal güzellikleri gün yüzüne çıkaran Ayazini Köyü, iş dünyasının yatırımlarıyla daha da cazip hale geliyor. Kısa bir sürede inşaat çalışmaları tamamlanan Şehr’i Frig Kafe ve Restaurant hizmet vermeye başladı. Gelincik Haşhaşella firması tarafından inşa edilen, içerisinde yöresel lezzetlerin satış ve ikramının yapılacağı, konuklar için uygulama atölyesinin yer alacağı Şehr’i Frig bölgeye uygun mimarisi, kapalı alanı ve teras bölümü ile misafirlerine hizmet verecek.

Bir 9 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bu Şehir Gerçekten Gizemli

Açılışta konuşan ve Afyonkarahisar’ın gerçekten Gizemli bir şehir olduğuna değinen Vali Gökmen Çiçek: “Bugün gerçekten mutlu bir günde beraberiz. 3 bin yıl önce büyük devletlerin kurulduğu, büyük şehirlerin oluştuğu, üzerinde birçok medeniyetin yaşam sürdüğü bir bölgede bulunuyoruz. Hitiler, Frigler, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde önemli olmuş bir yer. Biz Afyonkarahisar’a Gizemli Şehir diyoruz. Aslında bunu laf olsun ya da slogan olsun diye söylemiyoruz. Afyonkarahisar’da kale etrafını seyrettiğinizde hissettiğiniz duygu, Ayazini’de geçmiş yaşamı izlemek, çok katlı apartmanları incelemek, her evin içerisinde 3 bin yıllık kilerleri görmek gerçekten insanı derinden etkiliyor. İşte bu şehre bu yüzden Gizemi Şehir diyoruz” dedi.

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Hayal Kurmuştuk ve O Hayaller Bir Bir Oluyor

16 ay önce bölgeyi ziyaret ettiğinde Ayazini’yi tüm Türkiye’ye tanıtmak gerektiğini düşündüğünü söyleyen Vali Gökmen Çiçek: “Hikâye bizim için 16 ay önce bu şehre geldiğimde başladı. Bu bölgenin o kadar etkileyici bir havası vardı ki, baktığınız her yerden adeta tarih fışkırıyor ve sanki bir yerden Midas, Kyebele çıkacakmış hissi uyandırıyordu. Diğer taraftan da işgal günlerinde zorluğu ve çileyi yaşamış bir hemşehrimiz karşınıza çıkıverecekmiş gibi bir his uyandırıyordu. İşte o gün burayla ilgili bir şeyler yapmamız gerektiğini ve bu bölgeyi Türkiye’ye tanıtmamız gerektiğine karar vermiştim. 16 ay önce burada hayal kurmuştuk. Burada şehrin en güzel kafeteryaları, restoranları olacak demiştik. Köylülerin istihdam edileceği, hafta sonları 5-6 bin araç girişinin olacağı ve adeta Kapadokya gibi olacağız diye söylediğimizde bazıları için çok iddialı gelmişti. Bursa Cumalıkızık gibi, İzmir Şirince neden olmayalım demiştik. Şuanda bu noktaya geldik. Hayaller bir bir oluyor.” diye konuştu.  

Bir İrfan Seçen, Tecelli Könül, Mustafa Koçer ve Ibrahim Alimoğlu dahil 14 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Afyonkarahisar Çok Şanslı

Gelincik Haşhaşella firmasının kısa sürede tüm Türkiye’nin markası olacağına inandığını kaydeden Vali Gökmen Çiçek: “O dönemde bu mücadeleyi verirken Afyonkarahisar’ın öz değeri, öz evladı Gelincik Haşhaşella firması ile bir araya geldik. Onlar bize, buradaki işe inandılar ve 4.5 ay gibi kısa bir sürede Afyonkarahisar’a marka olacak bu restorantı ortaya çıkardılar. Hiçbir masraftan kaçınmadılar ve ekip ruhuyla muazzam bir iş yaptılar. Gelincik Haşhaşella gibi bir markaya sahip olduğu için Afyonkarahisar çok şanslı. İnşallah bu marka Türkiye’nin çok daha geniş bölgelerine kısa sürede yayılacaktır. Şehrimize, Frig Vadisi’ne hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Bir Mustafa Koçer ve Mehmet Gülyurt dahil 8 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Vali Gökmen Çiçek’in konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi ve misafirlere meşhur Frig kahvaltısı ikram edildi.

Açılış törenine Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, eşi Sevim Zeybek, Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Dr. Mehmet Boztepe, İhsaniye Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Şehr’i Frig işletme sahibi Süleyman Aşgın, İl Genel Meclisi üyeleri, iş insanları ve davetliler katıldı.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!