Telefon
WhatsApp
Oruçoğlu İlkokulu’ndan e-Twinning çalışması

Ekim ayından itibaren yürütülen projede 8 ortak öğretmen üye ve öğrencileri ile bu çalışmayı yürüttü.
Oruçoğlu İlkokulundan yapılan açıklamada; "Doğamızı biz farkında olmadan koruyan binlerce canlı türü var. Onların ekosistemdeki dengeyi sağlaması dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getiriyor. Bizlerin bu projeyi yapmaktaki amacımız hem öğrencilerimizin hem de kendimizin bu konudaki bilinçliliğini sağlamak ve çevremizin de bu konuda bilinçlenmesi için çalışmalar yapmak. Doğayı korumada bizler de bu canlılar kadar hassas olmalıyız. Onların özelliklerinin bilincinde olmalıyız. Öğrenmeyi planladığımız bu hayvan dostlarımızın özelliklerini yakından tanıyıp, farkındalığımızı artırmayı planlıyoruz. Sırası ile bu hayvanlar; Su samuru, Arı,kunduz, sincap, fare ve deniz gergedanıdır.
Öğrenci grubumuz 8-10 yaş. Öğrencilerimiz öncelikle ilk basamakta web, kitap, dergi gibi çeşitli kaynaklardan araştırmalarını yaptılar, daha sonraki aşamada farklı web-2 araçlarını kullanarak bilgilerini pekiştirdiler. En son bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla öğrenciler okulundaki ve diğer projedeki arkadaşlarına mini sunumlar yapıp, okullarında o ay çalıştıkları konu ile ilgili pano ve broşür hazırladılar. Süreç başında öğrencilere ön test uygulanırken, projenin sonunda son test uygulanarak, öğrencilerin süreç sonunda bilgilerinin arttığı gözlendi.
Proje sonunda öğrenciler, öğretmenler ve veliler “Gerçek Doğa Koruyucuları “ hayvanlarını daha yakından tanıyarak bilinçli bir doğa dostu oldular. Doğayı koruma noktasında bilinçliliği ve farkındalığı artırarak projemiz amacına ulaşmıştır. Projenin sonunda velilerimize anket uygulanmış olup proje boyunca yapılan çalışmalar bütün okul öğrenci ve öğretmenlerine anlatılarak yaygınlaştırılmıştır. Okul müdürümüz İbrahim Şimşek’e her türlü desteklerinden dolayı teşekkür ederiz"denildi. (Serap Keskin(

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!