Telefon
WhatsApp
Önce mevcut sistemin değişmesi gerekiyor

Yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yapan CHP’li Yalçın Görgöz, Afyonkarahisar’ın en önemli sorunlarının başında, eğitim-öğretimde yaşanan başarısızlık geldiğini belirterek; “ İlimiz eğitim-öğretimdeki başarı sıralamasında 55-60. sıralara adeta “demir attı” iyileşme yok maalesef!”dedi.

Görgöz açıklamasında; “12 yıldır İl Milli Eğitim Müdürü olan zat, kendisine toz kondurmadığı gibi, başarılı da buluyor. Başarısızlığın nedeni sorulduğunda, öğrencileri ya da velileri suçlamakla geçiştiriyor.

İktidarın vekilleri de bu başarısızlığı destekliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde, iktidarın bir vekili (eski bakan) “köylerden gelen çocuklar laf olsun diye sınavlara giriyorlar, ortalama notumuzu düşürüyorlar” diyerek absürt açıklamalarda bulunmuş, velilerimizin ve halkımızın tepkisini çekmişti.

Eğitim-öğretim de sıkıntılı günler yaşıyoruz. Önce mevcut sistemin değişmesi gerekiyor. Sorunlar, ancak Milli Eğitimin paydaşlarıyla bir araya gelinip değerlendirilerek çözüme ulaşabilir. O da olacak, az kaldı!

Tüm bu olumsuzluklara rağmen umutlarımızı yitirmeyelim. Çocuklarımıza moral verelim, onları destekleyelim.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılının, tüm öğrencilerimiz,  öğretmenlerimiz ve velilerimiz için başarılı bir yıl olmasını diliyorum”dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!