Telefon
WhatsApp
Mısırlıoğlu iddiaları gündeme getirdi

Meslek odası başkan ve yönetim seçimlerine esnafın dışında başka alanlardan müdahalelerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu; “İddialara göre İktidarın küçük ortağının millet vekili Mehmet Taytak ATSO seçimlerinde oy kullanacaklardan bazı iş insanlarını arayarak başkan adaylarından bir tanesi için oy isteyip sözünü almaya çalıştığı iddiaları ağızdan ağıza gezmekte…. AKP Milletvekili Sayın Ali Özkaya nın da bu hafta sonu yapılacak olan Ticaret Borsası seçimleri için bir aday adına kulis yapmaya başlamış olduğu da herkes tarafından bilinmekte. Meslek odası başkan ve yönetim seçimlerine esnafımızın dışında başka alanlardan müdahaleler kabul edilemez. Sivil toplum kuruluşlarının en büyük handikapı bir siyasi yapının arka bahçesi olmasıdır. Böyle olduğu zaman o sivil toplum kuruluşu işlevini yitirir”dedi.
Kapanan okullar neden açılmıyor?

Bu ülkemizde eğitime, bilime, gençlere ve çocuklara çok az kıymet verildiğini belirten Mısırlıoğlu; “ Bizler Afyon’da yerlerde sürünen eğitim seviyesine dikkat çekmeye çalışırken her gün yeni bir fiyasko kulağımıza çalınıyor. Öğrendik ki Emirdağ Yeniköy ilköğretim okulu bir elektrik altyapı şirketinin yerleşkesi olmuş, üstelik çocuklarımız da şirket çalışanlarının mesken edindiği okulda eğitim görüyormuş. Kapanan okullar neden açılmıyor? Diye sorduğumuzda kabuğuna çekilenler açtıkları okulları da şirketlere peşkeş çeker olmuş.
Emirdağ Yeniköy ilköğretim okulu, 15 gün gecikmeli de olsa eğitim öğretime açıldı ama bu koşullarda açılmasa daha iyiymiş. O bölgede çevre köylerin elektrik altyapılarını yenileyen bir şirketin şantiye olarak kullandığı okul, aynı zamanda şirket çalışanlarının yaşam alanı olmuş. Okulların açılmasıyla birlikte çift yönlü faaliyet göstermeye devam eden okulda çocuklarımız şirket çalışanları ile aynı ortak alanları kullanmaya başlamış. Şirket çalışanlarının yemekhane, yatakhane, şantiye olarak kullandıkları alanlar ve hatta tuvaletler bile şimdi çocuklarımızla ortak kullanılıyor”dedi.
‘Yurdunuseven bizleri
şaşırtmadı’
“Sağlık, hijyen, güvenlik koşulları bir kenara, AKP milletvekili sayın İbrahim Yurdunuseven’in talihsiz açıklaması içimizi sızlattı” diyen İyi Partili Mısırlıoğlu; “ Sayın Yurdunuseven, kendisine anlatılan ve kendisinden destek istenen bu konu ile ilgili ‘Yer bulun da taşıyalım o zaman’ açıklamasını yapmış ve bizi bir kez daha şaşırtmamıştır.
Siz zerre değer vermiyor olabilirsiniz. Siz yok sayıyor, görmezden geliyor olabilirsiniz. Siz Afyon’un evlatlarının başarısızlığını kırsal alandaki evlatlarımıza yüklüyor olabilirsiniz ancak biz gücümüz yettiğince bu gidişata dur demesini de biliriz.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güvenli bir okul ortamı da sağlayamayacaksak vay halimize”dedi.
Mısırlıoğlu; “Sayın Eroğlu, Afyon’un eğitimdeki başarısızlığını kırsal kesimdeki çocuklarımıza mal etmişti. Bir dönün bakın bakalım siz uygun ortam ve koşulları sağlıyor musunuz da çocuklarımızdan başarı bekliyorsunuz?
Yeniköy’deki çocuklara bunu yaşatanlara, çözüm bulmayanlara, ses çıkarmayanlara yazıklar olsun ! Değinmek istediğim bir konu da yine siyasi menfaatlere hizmet eden kamu yöneticileridir.
Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Ağustos ayında Afyon’da bir miting düzenledi. O dönemde yine gündeme getirmiştik. Mitinge katılım kamu görevlilerine zorunlu tutulmuş, kamu araçları mitinge katılımcı taşımış ve millet menfaatine kullanılması gereken tüm imkanlar siyasi amaçlara hizmet için kullanılmıştı.
Şuhut’a bağlı Efeköy ve İcikli köylerinden toplu taşıma araçları kiralanarak mitinge katılımcı taşındı. Muhtar, ayarladığı servis araçlarının sahiplerine ‘paranızı kaymakamlıktan alacaksınız’ demiş.
Parasını alamayan servisçiler kaymakamlığa müracaat edince de kaymakamlıktan ‘birkaç güne kadar paranız ödenecek’ cevabını almışlar. Kamu parasının siyasi çıkarlar için kullanılmasının hiçbir ahlaki yönü olmamasına rağmen Şuhut kaymakamlığının bu sorumluluğu üstlenerek mitinge katılımcı taşıyan araçların parasını ödeyecek olması ve bunu alenen açıklaması bizleri utandırdı. Yüzleri kızarması gereken kişilerin yerine bizler utandık. ‘Devletin malı deniz yemeyen keriz’ zihniyeti ile kul hakkı yemekten çekinmeyenlerin Allah’tan korkup kuldan utanmayanların yönetimi İYİ Parti iktidarı ile son bulacaktır.”dedi.
‘Sayın Zeybek bir de Uydukent’e gelsin dolaşsın bakalım’
Mısırlıoğlu; “Hatırlarsınız geçtiğimiz toplantıda ‘Başkan Zeybek vaatlerini çabuk unuttu’ demiştik. Açıklamamızın hemen ardından bir şeyler yapıyormuş gibi, bir adım atıyormuş gibi görünmek için sahalara çıktı Başkan Zeybek. Yine bir adım öteye gidemese de kamuoyuna sevimli görünebilmek adına ‘Eşrefpaşa’da insanların yüzü gülüyor’ açıklamasını yaptı. Sayın Zeybek bir de Uydukent’e gelsin dolaşsın bakalım aynı mutluluğu görebilecek mi? Osmangazi Mahallesi’nde adım atılacak gibi değil. Araçlar zaten o yollarda perte çıkıyor. Belediyeciliğin temel görev ve sorumluluklarından biri olan yolların yürünebilir olmasını bile sağlayamayan sayın Zeybek sosyal medyanın yanıltıcı yüzünü kullanarak sevimli görünmeye çalışıyor. Malum önümüz kış, yağmur, kar derken o yolların vatandaşlara yaşatacağı zorluklar yüzlerinde gülümseme bırakmayacaktır. Başkan Zeybek Uydukent’te yüzü gülen vatandaş göremeyecektir. Kendisini biraz gerçekçi olmaya davet ediyorum. Sayın Zeybek ‘in son marifeti dün akşam Belediye meclisinde su sayaç bedellerini yüzde yüzden fazla zam yapmak oldu. 600 TL olan sayaç bedeli 1400 TL’yi aştı. Yazıklar olsun size. Yeter artık düşün m,lletin yakasından

Her fırsatta suya yaptığı yatırımlarla övünen eski bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun Akşehir Gölü’nün son halinden haberi var mı merak ediyorum. Akşehir Gölü, hayvanların otlak alanı olmuş durumda. Yüklü yatırımlarla hayata geçirilen projelerin ömrünün bu denli kısa olması icraatların sadece göz boyamak için yapıldığını gösteriyor. Milletin parasını har vurup harman savurmakta üstünüze yok. Milletin parasıyla reklam yapıyorsunuz. Reklam politikanızı, siyaset anlayışınızı değiştirin efendiler ! Bu millet elbet bir gün her şeyin hesabını soracaktır. Seçim günü sizin mahşeriniz olacaktır. Bizim gururlu ve mağrur milletimiz size sandık başında gereken cevabı verecek, hakkının hesabını soracaktır”dedi.
‘Afyon spor yönetimi öncelikle kendisini sorgulamalıdır’

Pazar günü ilimizde oynan Afyonspor - Amed Spor futbol maçında meydana gelen olaylar kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen Mısırlıoğlu; “ Kim tarafından yapılırsa yapılsın her türlü şiddet olayının karşısındayız. Olayların tek sorumlusu olarak Afyon spor taraftarını gösteren Afyon spor yönetimi öncelikle kendisini sorgulamalıdır. Afyon sporun gerçek sahibi taraftardır. Bu gün bu yönetim vardır, yarın bir başka yönetim göreve gelir, kalıcı olan taraftardır. Maçtan önce çalınan marşlar ve müzikler kimler tarafından ne amaçla seçildi sorgulanmalıdır.”dedi.
Mısırlıoğlu son olarak; “ İ Y İ parti teşkilatları 2023 yılında yapılacak seçimlere iktidara şahlanışın başlangıcı olan kongre sürecini bir demokrasi şöleni havasında sağduyu içerisinde geçireceğiz.
Genel Merkezimiz tarafından tüm il ve ilçelerde alınan kongre kararı, partimizde demokrasiye olan inancı bir kez daha pekiştirmiştir.
Afyonkarahisar il ve ilçe teşkilatlarımız, yine tüm Türkiye’ye örnek olacak genel kurullar yaşayacaktır. Öncelikle tüm teşkilatlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
İnanıyorum ki, partimizin kongreleri her şehrimizde demokrasi şöleni şeklinde geçecektir.
Afyonkarahisar Teşkilatlarımız bu konuda zaten daha önce de çok güzel sınavlar verdi. İl ve ilçe teşkilatlarımızın kongreleri her seferinde son derece adil ve demokratik bir yarış içerisinde geçti. İl teşkilatımızın kongresi de adeta bir genel seçim havasında gerçekleşmişti. Yine aynı atmosferin yaşanacağından hiç kuşkum yok.
Önümüzde ülkemizin kaderini tayin edecek kritik bir seçim var. Sandık milletimizin önüne gelecek ve son sözü vatandaşlarımız söyleyecek. Kongrelerimizden çok daha güçlenerek çıkacağımızdan, birlik ve beraberliğimizin daha da perçinleneceğinden eminim.
Hayırlı uğurlu olsun Türk milletinin zaferine Azkaldı” dedi.
>> Haber: İsa Kuş

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!