Telefon
WhatsApp
Mısırlıoğlu gündemi değerlendirdi

Başkan Mısırlıoğlu basın toplantısına 12 Darbesini kınayarak başladı. Türk demokrasi tarihinde idam, kötü muamele ve insan hakları ihlalleriyle yerini alan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. Ülkede siyasetin tutuklandığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin lağvedildiği, Fikirlerin ve düşünmenin yasaklandığı, Özgürlük, Adalet ve Bağımsızlık isteyen vatan evlatlarının asıldığı, işkence gördüğü ve vurulduğu ülkemizin en karanlık günlerinden biridir 12 Eylül. Rabbim ülkemizi yıllarca geriye götüren ve kalkınmasının önünde engel oluşturan 12 Eylülleri, 28 Şubatları ve 15 Temmuzları bu millete bir daha yaşatmasın” dedi.
Bu topraklar için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve gazilerimize de şifalar diliyorum” dedi.
Dün başlayan Ahilik haftasını kutlayan Başkan Mısırlıoğlu “Ahilik” teşkilatı Anadolu’daki varlığı bin yıla dayanan birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini göstermiş olan milletimizin harcını oluşturan kardeşlik anlamına gelen kurumlardan birisidir. Ahilik teşkilatını kuran, Ahi Evran-ı Veli’nin kardeşlik ve karşılıklı sevgi ve dayanışma kuralları içerisinde yoğurduğu Ahilik fikriyatı, Milletimize özgü bir felsefenin temelini oluşturmuştur. Ahi Evran-ı Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir Bugünlere kadar ulaşan ahilik sanat, ticaret ve diğer meslek alanlarında dayanışmayı ve yardımlaşmayı sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkarmıştır.Ahilik insanlara elini, kapısını ve sofrasını açık tutmayı salık verirken dilini, gözünü ve belini bağlı tutmasını öğütlemektedir.Ahilik, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütler. Yoksulu ve kimsesizi korur. Ahi demek kardeş demektir. Bütün esnaflar birbirinin kardeşidir. Kardeşlik; paylaşmadır, yardımlaşmadır. Ahilik haftasında Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor,iş ve meslek hayatında saygılı, şefkatli cömert güler yüzlü ahilik geleneğini esas alan esnaf ve sanatkârlarımızın yetişmesi dileğiyle, başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere bütün halkımızın ahilik haftasını en içten dileklerimle kutluyor, hayırlı kazançlar diliyorum” diye ifade etti.
Başkan Mısırlıoğlu “ Değerli basın mensupları bildiğiniz gibi şehrimizin bazı bölgelerinde bulunan totemlerde bu şehre hizmet etmiş önemli kişilerin isimleri yazılı. Üzülerek belirtmek istiyorum ki bu totemlerde yazılı bulunan isimler okunmayacak derecede yıpranmış. Belediyemizden bu totemlerin bakımlarının yapılmasını istiyoruz. Bu görüntüler yakışmıyor” dedi.
“Ağustos ayını şehrimizde ve ilçelerimizde bulunan STK ları ziyaret ederek geçirdik” diyen Başkan Mısırlıoğlu “ Bu ziyaretler sırasında gördüğümüz manzara ürkütücü idi. Her yerde sokak köpekleri. Başıboş köpekleri okula giden çocuklarımıza, kadınlarımıza saldırmakta. Bu köpekler büyük tehlike arz ediyor. Bir an önce Belediyeler tarafından bu sokak köpekleri toplanmalı ve onlar için gerçek yaşam alanları oluşturulmalı. Köpeklerin bakımları yapılmalı ve belirli merkezlerde tutulmalılar. Tekrar sokaklara bırakılmamalılar. Hayvanlarında insanlar kadar yaşam hakkı vardır. Biz bu merkezleri yapan Belediyelerimizi ziyaret ederek kutlayacağız. Gerekirse yardımda da bulunacağız.” Dedi.
“Başkan Mısırlıoğlu “ Geçtiğimiz Cuma gecesi yaşanan su arızası nedeniyle şehrin önemli bir kısmına su verilemedi. Bu tür arızalar olabilir. Ama yanlış olan bir şey var. Bize vatandaşlarımız tarafından iletildi. Gece su arızası olunca Belediyenin su arıza ekibinin vanaları keserek sabaha kadar arızaya müdahale etmediği. İtfaiye, Kanalizasyon ve su arıza ekipleri yirmi dört saat esasına göre çalışmaktadır. Her tür arızaya anında müdahale edilmelidir. Siz neden müdahale etmediniz, halkımızı susuzlara mahkûm ettiniz bu size yakışmadı.” Dedi
Mezarlık kavşağında ve Paşa Camii önünde haftalardır devam eden yol ve kavşak düzenlemesini eleştiren Başkan Mısırlıoğlu “ Toplasanız beş yüz metre uzunluğunda bir yol. Trafiğin yoğun olduğu bir bölge. Haftalardır orada çalışıyorsunuz. Burada vatandaşlarımız karşıdan karşıya geçemiyor. Hemen yakında bir hastane var. Yaşlı vatandaşlarımız ezilme tehlikesi altında. Bu zulüm niye. İnsan gece gündüz uyumaz iki günde bitirir. Bu tür yüzlerce örnek size gösterebiliriz. Bir an önce o bölgedeki çalışmayı tamamlayın. Şehrimize yakışmıyor. Paşa Camiinde ise ayrı bir komedi var. Cenazeler bu camimizden kalkıyor. Neredeyse her gün cenaze namazı kılınıyor. Camiye gelen vatandaşlarımız çimenlerde, yerlerde, taşlarda oturuyor. Çok mu zor oraya banklar koymak. Sosyal sorumluluk gereği yapmak sizin göreviniz dedi.
Geçtiğimiz günlerde sokakta müzik yaparak geçimine sağlayan gence müdahale eden Zabıtaları eleştiren Mısırlıoğlu “ Siz namusuyla ekmek parası için müzik yapan gencimizle uğraşacağınıza şehri işgal eden dilencilerle uğraşın. Her trafik ışığının yanında para isteyen Suriyelilerle uğraşın. Siz yapacak iş arıyorsanız biz size yapmanız gereken yüzlerce iş buluruz. Yapmanız gereken işlerle uğraşın.” diye ifade etti.
Başkan Mısırlıoğlu “Geçtiğimiz günlerde AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, telefonla bağlandığı televizyon programının konuğu İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar'a küfür etti. Biz bu küfür nedeniyle Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanını kınıyoruz. Biz Belediye Başkanımızı eleştiriyoruz, iyi şeylerde de teşekkür ediyoruz. Muhalefetin görevi eleştirmektir. Kimse kimseye hakaret ve küfür edemiz. Biz söylenen hakaret ve söylemi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanına iade ediyoruz.” dedi.
Başkan Mısırloğlu “ Ankara Büyük şehir Belediye Mansur Yavaş’a yaşatmış olduğu gurur nedeniyle teşekkür ederek “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentte gerçekleştirdiği projeler, şeffaf yönetim uygulamaları, toplum sağlığının korunması ve vatandaşların kendini güvende hissetmesi için hayata geçirdiği uygulamalarla (Belediye Başkanları Vakfı) tarafından düzenlenen 2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü'ne aday gösterilmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 21 ülkeden 32 belediye başkanının aday gösterildiği '2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü'nü kazandı.Daha önce de Uluslararası Şeffaflık Derneği ve İnsani Geliştirme Vakfı tarafından şeffaflık ödülüne layık görülen Yavaş, 21 ülkeden 32 belediye başkanın aday gösterildiği aday listesinde Türkiye'de tek, Asya'da ise dört belediye başkanından biri olmuştu. Başkanımıza yaşatmış olduğu gurur nedeniyle teşekkür ederim dedi.
Başkan Mısırlıoğlu 14 Eylül 2014 tarihinde tur otobüsünün kaza yapması sonucu vefat eden Berber esnafına kazanın yıldönümünde Allahtan rahmet ailelerine sabır dileyerek basın toplantısını sonlandırdı. >> Nuri Kuzu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!