Minik öğrenciler bilgilendirildi
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) eğitim kurumunda eğitim gören başarılı öğrencileri “TÜBİTAK-4004 İklim Değişikliğine Çözüm OlaBİLSEM” projesi kapsamında Çevre Hizmetleri Birliği’ne ait Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi ’ne ziyarette bulundular.
Proje koordinatörü Selda Koca himayesindeki öğrencilere Çevre Mühendisi Dilek Karaca ve Atila Kuş tarafından tesis hakkında tanıtıcı videolar eşliğinde bilgilendirmeler yapıldıktan sonra üniteler tek tek yerinde görülerek anlatıldı. Öğrenciler evsel katı atıklarla ve tesisle ilgili merak ettikleri tüm sorularına cevap alırken, geri dönüşümün, sıfır atık kavramının, çevre temizliği ve farkındalığın önemini işin uzmanlarından dinleyerek kavradılar.
Öğrencilere çöpten oluşan biyogazın içindeki metan, karbondioksit gibi gazların hava kirliliğine neden olduğu, atmosfere direkt olarak atılması durumunda ise sera etkisi oluşturarak iklim değişikliğine neden olduğu, bu nedenlerden dolayı 2009 yılından itibaren Afyonkarahisar geneline hizmet veren Entegre Katı Atık Bertaraf tesisi yapılarak çevreye olumsuz etkileri olan bu gazlardan elektrik üretilerek atmosfere verilmesinin önüne geçildiği anlatıldı. İl genelinin tamamı olan yaklaşık 750.000 kişiye hizmet veren, tüm vahşi çöp depolama alanlarının kapatılmasını sağlayan, atıkların bertarafı konusunda tek noktadan çözüm bulan ve ülke genelinde örnek teşkil eden bir konumda tesis olduğu, yaklaşık 25.000 hanenin elektrik tüketimine denk gelen elektriğin çöpten elde edilen biyogazdan karşılandığı bilgileri aktarıldı.
Gezi sonunda BİLSEM Proje Koordinatörü Selda Koca, ilgi ve misafirperverlikleri için tesis mühendislerine teşekkür ederek geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilere günün anısı adına geri dönüşümlü bez çanta, fosforlu ve ağaç tohumlu kalemler hediye edildi.
Benzer Haberler
Müdür Demir'den Öğretmenler günü kutlaması
Bedesten kavşağı ve kurtuluş caddesinde çalışmalar sürüyor
Üşüyen öğrencilere sınırsız çay ve çikolata
Çocuğunun okuluna alınmadı
Esentepe mahallesine 24 derslikli lise yapılıyor
Kaymakam Bilici “kariyer günleri” etkinliğine katıldı
Atatürk İlkokulu öğrencileri geleneksel çocuk oyunları ve spor etkinlikleriyle buluştu
Atatürk İlkokulu yeni eğitim-öğretim yılına hızlı başladı