Telefon
WhatsApp
Milletvekili Köksal: İşçiye yok, yandaşa çok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda Afyonkarahisar Belediyesi’nde çalışan işçilerin mağduriyetlerini dile getirdi.

BAŞKAN ZEYBEK, İŞÇİLERE SIFIR ZAM TEKLİF ETTİ, AMA YANDAŞ MÜTEAHHİTE GELİNCE PARA ÇOK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Belediye işçilerine sıfır zam teklif ettiğini kaydeden Milletvekili Köksal, “Afyonkarahisar Belediyesi’nde çalışan Belediye İş Sendikasına üye işçilere toplu iş sözleşmelerinde sıfır zam teklif edildi. Bir yandan işçilere sıfır zam teklif eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı, Afyonkarahisar Kalesi'ne 140 bin yolcu garantili teleferik ihalesi yapıyor yani teleferiğe binmeyen yolcunun parası belediye kasasından ödenecek. İşçiye gelince para yok, yandaş müteahhite gelince garanti ödemesi için para çok.” şeklinde konuştu.

HAKKINI ARAYAN İŞÇİLER BASKI ALTINA ALINARAK İŞTEN ÇIKARILMAKLA TEHDİT EDİLİYOR..!
Hakkını arayan işçilerin baskı altına alındığını ve işten atılmakla tehdit edildiğini kaydeden Köksal, “Hakkını arayan işçilerin baskı altına alındığı, grev için dilekçe veren işçilerin dilekçelerinin geri çekildiği hatta bir Belediye Başkan Yardımcısının işçileri “Bu paraya çalışırsanız çalışın yoksa işten atarız.” diye tehdit ettiği bütün Afyonkarahisar kamuoyunca bilinmektedir. Buradan Belediye Başkanına bir kez daha sesleniyorum: Mübarek Ramazan ayında kul hakkına girmeyin, işçinin hakkını verin. İşçiler sizin kulunuz, köleniz değil, onlar çalışma arkadaşınızdır.” ifadelerini kullandı.

KIZILAY ÇALIŞANLARININ DA SESİ OLDU; HEMŞİRE VE LABORANTLARA NEDEN ZAM VERİLMEDİ?
Milletvekili Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulunda Kızılayda çalışan hemşireler ve laborantlarında sesi oldu. Köksal, “Kızılayda çalışan hemşireler, laborantlar sahada zor şartlarda mücadele edip sıcak soğuk demeden her yerde hizmet etmekteler. Ancak bu yıl Kızılayda çalışan hemşirelere "flebotomist" deniliyor bunlara ve laborantlara zam verilmedi.
Maaşlarına sadece 59 lira ekleme yapıldı, yemek parası olarak da 25 lira reva görüldü. AKP her fırsatta "Sağlıkçılar pandeminin gerçek kahramanı." deyip öve öve bitiremedi ama iş maaş zammına gelince onlara çok görüldü. Zam talep edenlere de Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık "Sırada bekleyen çok, istemeyen gider." dedi. Maddi manevi zorluklar içinde Kızılayda çalışan hemşire ve laborantlar niçin hak ettikleri zammı almıyor?” dedi. (Kadınana)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!