Telefon
WhatsApp
Kuzu, Sandıklı Kadın Kültür evinde Kadınlarla buluştu

Kadın Kültür Evleri Projesinin Vali Gökmen Çiçek ve eşinin himayesinde başladığını söyleyen Canser Kuzu Kadın Kültür Evleri projesinin, kendisini fazlasıyla heyecanlandıran bir proje olduğunu dile getirdi. Kadın Kültür evlerinde kadınlar için bir çok faydalı hizmetler sunulduğunu ve oluşturulan Kadın Kültür Kooperatifleri sayesinde bir çok kadının ev ekonomisine katkıda bulunduklarını belirten Canser Kuzu; " Bugün Sandıklı Kadın Kültür evinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizlerin böylesine güzel bir mekanda buluşmamıza vesile olan başta Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Mustafa Çöl'e teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.

Çok sayıda kadın dinleyicinin katıldığı seminerde konuşan Kuzu; " Kadın Kültür evleri projesini çok değerli görüyoruz. Bu projeye en çok anlam katan kadınların desteği, eğitimlere ve tüm diğer etkinliklere de aynı şekilde katılarak, zamanlarını en verimli şekilde değerlendiriyor olmalarıdır. Çünkü Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi, her şey kadın eliyle değişiyor. Toplumu değiştiren, dönüştüren, gelecek nesilleri en güzel şekilde yetiştiren annelerimizdir"dedi.
Toplumun ve ailenin yarısını da kadınların oluşturduğunu söyleyen Kuzu; " Özverili ve yapıcı kişilikleriyle elinin değdiği her şeyi güzelleştiren kadınlar aynı zamanda manevi değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusudur.

AİLEDE KADIN GÜCÜ

Kuzu: "Ailenin kurulmasında, sürekliliğinde, güçlü bir yapı kazanmasında ve gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde eğitilmesinde kadınlar, ailede pozitif olarak ayrışıyor. Kadınların rolü, etkisi daha belirgin ve güçlü hale geliyor. Ailedeki kadın, aslında toplumdaki kadından daha güçlü bir kişiliktir. Eğer güçlü ve sağlıklı bir aileniz varsa, güçlü bir toplumunuz ve güçlü bir devletiniz var demektir"dedi.

Güçlü ve sağlıklı ailenin “sevgi, saygı ve güven” olmak üzere 3 temel ayağı vardır.
Bu 3 temel üzerine aileyi oturttuğunuz zaman o aileden korkmayın. Aile, iki kişi tarafından kuruluyor. Öncelikle aileyi kuran eşler arasında bu 3 ayağın tesis edilmesi önemli. Sevgi ile başlayan, birbirine karşı saygı duyarak devam eden ama her şeyden önemlisi de birbirine karşı güven duyularak oluşturulan, kurulan aile güçlü bir ailedir. Sevgisiz aileden söz edemeyiz. Sevgi olmadan diğer ayaklar da sakatlanır, hastalanır. Saygı ve güven olmazsa da aynı şey geçerli. Bunlar birbirini destekleyen ayaklardır. Biri olmadığında diğeri sakatlanabilecek, zarar görebilecek hususlardır; dolayısıyla bu üç unsuru gözümüz gibi korumak durumundayız.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar, eşarp ve iç mekan görseli olabilir
Sevginin, saygının, güvenin azaldığı ailelerde sorunlar başlar. Ailede sorun, bir yerden ortaya çıkmaz her türlü sorun olabilir. Çünkü aile toplumun küçük bir modelidir. Toplumda nasıl çok sayıda sorun ve suç ortaya çıkıyorsa ailede de aynı şekilde çıkabilir. İşte aileyi korunaklı hale getirmek için bu üç unsura önem vermek durumundayız.
Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını artırmalı; sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarına olanak sağlanmalı ve onlara daha çok alan açmalıyız. Ben sık sık sizlerle birlikte burada olacağım"dedi.
Konuşmasının ardından katılımcı kadınlarla teker teker sohbet eden sorun, talep ve önerilerini dinleyen Canser Kuzu, Sandıklı Kadın Kültür evindeki özellikle sabunları ve diğer ürünleri inceledi.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Kısa zamanda daha aktif duruma getirilecek olan Sandıklı Kadın Kültür eviyle ilgili kendisinin de yeni projelerinin olduğunu söyleyen Kuzu; "Sandıklı Kadın Kültür evimizdeki söyleşimize iştirak eden tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Kadın Kültür evlerinin oluşturulmasını sağlayan ve büyük emek harcayan başta Valimiz Gökmen Çiçek ile değerli eşi Sümeyra Çiçek'e ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Misafirperverliklerinden dolayı tüm Sandıklılı kadınlarımıza ve Kültür evi müdüresi Hatice Ülgüner'e teşekkür ediyorum"dedi.
Öte yandan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in talimatları, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve İlçe Kaymakamımız Eflatun Can Tortop tarafından ortaklaşa açılan Kadın Kültür Evinde her gün farklı bir etkinlik, her gün farklı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Bir 15 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Sandıklı Hisar Mahallesinde bulunan tarihi konağın muhteşem atmosferinde yapılan kurslar, etkinlikler, danışmanlık hizmetlerine her gün yeni bir halka eklenerek kadınların kendilerini geliştirmelerine ve toplumsal anlamda üreten bir birey olarak kendi ayaklarının üstünde durmaları için gereken bilgiler kendilerine veriliyor. Sandıklı Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olan Kadın Kültür Evinin sorumlusu Sosyolog Esra Baykal tarafından kişisel danışmanlık hizmeti de verilen Kadın Kültür evinde şimdiye kadar yapılan etkinlikler; Dünya okuma ve yazma günü etkinliği ile okuma-yazma bilmeyen kadınlara kurslarla devam ediyor. Peygamber Efendimizin (S.A.V) Hayatı ile ilgili her hafta düzenli olarak dersler devam ediyor. Aile içi ve bireysel danışmanlık hizmetleri, Sporun hayatımızdaki önemi ve faydaları ile ilgili konuşmacı beden eğitimi ve spor öğretmeni Ayşe Özarslan tarafından kurs verildi. >> Serap Keskin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!