Telefon
WhatsApp
Kuzu'dan “Kadının toplumdaki yeri

Konferansa Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Güçlü Kadınlar derneği üyeleri ile Erkmen beldesindeki kadınlar katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Canser Kuzu ve ekibine hoş geldiniz diyerek, Erkmen Kadın Kültür evi ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Kadın Kültür Evleri Projesinin Vali Gökmen Çiçek ve eşinin himayesinde başladığını söyleyen Canser Kuzu ise Kadın Kültür Evleri projesinin, kendisini heyecanlandıran bir proje olduğunu dile getirdi.

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar, eşarp ve iç mekan görseli olabilir

Bakan Eroğlu telefonla katıldı

Program öncesinde Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nu telefonla arayan Canser Kuzu, Bakan Eroğlu ile Erkmen'li kadınları konuşturdu.

Konuşması öncesinde kendisini tanıtan ve hayatından kesitlerle katılımcı kadınlara bilgiler veren Kuzu, Erkmen'li kadınların başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Kuzu; " Bugün Erkmen Kadın Kültür evinde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bizlerin böylesine güzel bir mekanda buluşmamıza vesile olan başta Valimiz Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanımız Memduh Kuş'a teşekkürlerimi sunuyorum. Ben Canser Kuzu, eminim ki bir çoğunuzla tanışmışlığım vardır.  Kadınana Gazetesi sahibi ve Yazı İşleri Müdürüyüm. Yani bir gazeteci olarak karşınızdayız. Ama öncelikle bir kadın olarak bir hemcinsiniz olarak sizlerleyim.

Kadın Kültür evleri projesini çok değerli görüyoruz. Bu projeye en çok anlam katan kadınların desteği, eğitimlere ve tüm diğer etkinliklere de aynı şekilde katılarak, zamanlarını en verimli şekilde değerlendiriyor olmalarıdır. Çünkü Sayın Valimizin de ifade ettiği gibi, her şey kadın eliyle değişiyor. Toplumu değiştiren, dönüştüren, gelecek nesilleri en güzel şekilde yetiştiren annelerimizdir. 

Bir 11 kişi, ayakta duran insanlar, eşarp ve açık hava görseli olabilir

“Güçlü aile, güçlü toplum”

Toplumun ve ailenin yarısını da kadınların oluşturduğunu söyleyen Kuzu; " Özverili ve yapıcı kişilikleriyle elinin değdiği her şeyi güzelleştiren kadınlar aynı zamanda manevi değerlerin taşıyıcısı ve koruyucusudur.

Ailenin kurulmasında, sürekliliğinde, güçlü bir yapı kazanmasında ve gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde eğitilmesinde kadınlar, ailede pozitif olarak ayrışıyor. Kadınların rolü, etkisi daha belirgin ve güçlü hale geliyor. Ailedeki kadın, aslında toplumdaki kadından daha güçlü bir kişiliktir. Eğer güçlü ve sağlıklı bir aileniz varsa, güçlü bir toplumunuz ve güçlü bir devletiniz var demektir.

Bir 7 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar, eşarp ve iç mekan görseli olabilir

Çünkü aile yapılarında meydana gelen bozulmalar, toplumda da hemen karşılığını bulur. Aile; sağlıklı, güçlü kişilik kazanmış bir yapıya sahipse toplumdaki bireylerde bu ailelerden geldikleri için sağlıklı, güçlü ve kişilikli bireyler olacaktır. Dolayısıyla toplumsal ilişkiler de ailedeki ilişkilere benzer bir şekilde yapılanıyor, benzer bir şekilde varlık gösteriyor. O yüzden güçlü aile, güçlü toplum diyoruz.

Bir 12 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar, eşarp ve iç mekan görseli olabilir

Güçlü ve sağlıklı ailenin “sevgi, saygı ve güven” olmak üzere 3 temel ayağı vardır.

Bu 3 temel üzerine aileyi oturttuğunuz zaman o aileden korkmayın. Aile, iki kişi tarafından kuruluyor. Öncelikle aileyi kuran eşler arasında bu 3 ayağın tesis edilmesi önemli. Sevgi ile başlayan, birbirine karşı saygı duyarak devam eden ama her şeyden önemlisi de birbirine karşı güven duyularak oluşturulan, kurulan aile güçlü bir ailedir. Sevgisiz aileden söz edemeyiz. Sevgi olmadan diğer ayaklar da sakatlanır, hastalanır. Saygı ve güven olmazsa da aynı şey geçerli. Bunlar birbirini destekleyen ayaklardır. Biri olmadığında diğeri sakatlanabilecek, zarar görebilecek hususlardır; dolayısıyla bu üç unsuru gözümüz gibi korumak durumundayız. Sevginin, saygının, güvenin azaldığı ailelerde sorunlar başlar. Ailede sorun, bir yerden ortaya çıkmaz her türlü sorun olabilir. Çünkü aile toplumun küçük bir modelidir. Toplumda nasıl çok sayıda sorun ve suç ortaya çıkıyorsa ailede de aynı şekilde çıkabilir. İşte aileyi korunaklı hale getirmek için bu üç unsura önem vermek durumundayız.

Bir 5 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve eşarp görseli olabilir

 Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o ülke de umut içindedir. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Okuma oranlarını artırmalı; sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta ön plana çıkmalarına olanak sağlanmalı ve onlara daha çok alan açmalıyız. Ben sık sık sizlerle birlikte burada olacağım"dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Kuzu, beraberinde yanında götürdüğü bayan kuaförlerine Erkmen Kadın Kültür evinde çocuk ve kadınlara saç bakımı yaptırdı.

Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş ile birlikte Erkmen Kadın Kültür evini gezen Başkan Kuzu, yakın ilgi, alaka ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Kuş'a teşekkür etti. 

Bir 6 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 13 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!