Telefon
WhatsApp
Kur'an Kurslarına piknikle veda ettiler

Selçuklu camii İmam hatibi Hafız Veysel Arslan, Selçuklu camii müezzin kayyumu Hafız Hasan Kızılkaya, Kadın Kur'an kursu hocaları Hafız Ayşegül Ayaz ve Esma Arslan hocaları ile birlikte bugün çocukların hem sevinçli hem hüzünlü bir günü olduğunu ifade etti.
Arslan, 26 Ağustos’ta Kuran Kurslarının sona ermesiyle çocukların biraz hüzünlü olduğunu aktararak, şunları kaydetti: “Asıl amacımız gençlere ve çocuklara hizmet emektir. Bununla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımızın projelerini de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

Bir 11 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Biz bu güzel ülkeyi gençlerimize emanet edeceğimizden dolayı abdestinde ve namazında geleceğimizi yetiştirmeliyiz. İhlaslı, samimi ve dürüst gençler yetiştirmek ve gençlerimizi topluma kazandırmak bizin en büyük vazifemizdir. Türkiye’de yaklaşık 40 bin civarında din görevlisi personelimiz var. Bu arkadaşlarımızın hepsi de gelecek nesiller için ellerinden geleni yaptığına inanıyorum. 26 Ağustos’ta yaklaşık iki buçuk aydır beraber derslerde beraber olduğumuz gençlerimizle ayrılacağız. Onun için bir veda pikniği düzenledik. Cami derneğimiz ile hayırseverlerimizin katkıları içinde teşekkür ediyoruz.”
“Amacımız çocuklarımızın sevgisini ve muhabbetini kazanmak” diyen Arslan, 27 Haziran ile 26 Ağustos tarihler arasındaki Kuran Kurslarını çocuklarla dolu dolu geçirdiklerini vurguladı.
Selçuklu Cami Kuran Kursu olarak çok sayıda etkinliğe imza attıklarını aktaran Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “1990 yıllarda bizde Kuran Kurslarında eğitim gördük. O dönemlerde bizler sosyal etkinlik bakımından piknik, gezi vs. organizasyonlar yapılmazdı. Bizler de bugün çocuklarımızın nasıl camilere çekebiliriz diye elimizden geleni yapıyoruz.
Onların sevgisini ve muhabbetini kazanmak için çalışıyoruz. Özelliklede cami cemaatimizin çocuklarla olan ilişkisi bizlere de güç veriyor.
Yaklaşık iki buçuk ay boyunca kuran-ı kerim derslerinin yanı sıra bir çok sosyal etkinlikleri de imza attıklarını söyleyen Selçuklu camii İmam hatibi Hafız Veysel Arslan, 15 temmuz demokrasi bayramını yaz Kur'an kursu öğrencilerimizle büyük coşkuyla kutladıklarını, 15 Temmuz Şehitlerini dualarla andıklarını söyledi. DEVAMI 5'TE
Yine tüm kursa katılan öğrenci ve öğrenci velileriyle birlikte Kızılay kan bağışına destek verdiklerini söyleyen Arslan; " Kuranı kerim ve ahlak derslerimiz neşeli ve heycanlı geçti 150 öğrencimizle 4 sınıf Selçuklu camii yaz Kur'an kursu olarak yaklaşık 40 öğrencimiz Kur'an kerime geçerek pastalarını birlikte kestik. Her gün dondurma, kek, gazoz ikramlarımızla çocuklarımızın gönüllülerini kazandık"dedi.
2022-2023 Camiler arası yaz Kur'an kursu turnuvasına Selçuklu camii gençlik komisyonu olarak yaz Kur'an kursu öğrencilerle birlikte katıldıklarını ve çeyrek finale kadar çıktıklarını söyleyen Arslan; " Kur'an kursu öğrencimizle birlikte bu yaz bizleri Teknofest Afyon buluşmasına katıldık. Yerli elektrikli arabayı inceledik. Yüzde 80 yerli Afyondan üretilen DEMMAK'ın ürettiği DEVE isimli yük kamyonunu inceledik. Hava araçlarının yapılışlarını yerli ve milli yazılımlarla üniversitelere giden öğrencilerimizin neler yaptıklarını meraklı gözlerle inceledik. Ayrıca bizlere orada ikram da bulunan Afyonkarahisar belediyesi, Avşar maden suyu yöneticilerine de öğrencilerimiz adına şükranlarımızı ilettik.

Bir 7 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar, eşarp ve açık hava görseli olabilir
Selçuklu Mahallesi ve Camii yaz Kur'an kursu sosyal etkinliklerimiz kapsamında ünlü youtuber Sertaç'la çocuklarımız gönlünce sohbet etti eğlendiler.
Selçuklu camimizin gençlik komisyonu bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini verdik. Dolu dolu geçen 11 ayın sultanı Ramazan ayından sonra Yaz Kur'an kurslarında bir çok etkinlik gerçekleştirdik."dedi.

Bir 12 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Kur'an kursunun son haftasında finali büyük ve coşkulu piknik organizasyonuyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Arslan; "Öğrencilerimizin neşesini sevinçlerini yüzlerinde görmek bizim için en büyük huzur ve mutluluk kaynağı oldu. Maddi ve manevi desteklerini yıllardan bu yana camimizden öğrencilerimizden esirgemeyen bizlere güç veren her an yanımızda olduğunu hissettiren İl müftümüz Sinan Kazancı'ya kıymetli velilerimize cami cemaatimize Selçuklu camii derneğimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz."dedi.
Arslan; "Ayrıca düzenlediğimiz etkinliğimize gelerek bizleri şereflendiren çocuklarımızı mutlu eden Afyonkarahisar Güçlü Kadınlar Derneği Başkanı Canser Kuzu ve yönetimine de hem desteklerinden hem de ikramlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. >> Rabia Ekmekçioğlu

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!