Telefon
WhatsApp
Kitap kurtları ödüllendirildi

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 6.’sı gerçekleşen ‘Kitap Okuma Yarışması’ kapsamında ödül töreni düzenlendi. En çok kitap okuyarak dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu. 5 binden fazla öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere 120 adet bisiklet, notebook, tablet ve çeşitli hediyeler verildi.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in katıldığı törene; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, eğitim camiası, aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

'Okuma kültürüne önemli bir katkı sağlandı'
Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yarışmanın şehrin okuma kültürüne önemli bir katkı sağladığını aktararak; “Okuma kültürünün oluşumuna destek veren hediyeleri ile katkı sağlayan başta Belediye Başkanımıza ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar binlerce kitap okullarımızdaki kütüphanelerden öğrencilerimizle buluştu. Okunan kitaplar öğrencilerimize olumlu bir şekilde yansıdı. Bu vesile ile öğrencilere katkı sunan Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Her zaman eğitimin yanında yer alan Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubemizin Başkanına teşekkür ediyorum. Nice böyle programların içinde olmayı temenni ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise törende yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar'da çok güzel bir geleneğin devam ettiğini söyledi. Katkılarından dolayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e teşekkür eden Yalçın, şöyle konuştu: "Bizim derdimiz ülkemiz, neslimiz, medeniyetimiz, gönül coğrafyamız ve insanlık. Bunların içerisinde en kıymetlilerden birisi de gençlerimize yönelik olan bu çalışmalardır. Türkiye genelinde 'Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi' çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde geçen yıl itibarıyla yaklaşık 1 milyon kitap okundu. Bu yıl ise Türkiye'nin tamamında bu çalışma devam ediyor."
İstanbul'da 100 bin öğrenciyle çalışmalarının sürdüğünü ve finale hazırlandıklarına aktaran Yalçın, kendilerine 300 bin kitapla destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür etti. >> Nuri Kuzu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!