Telefon
WhatsApp
İlimizde amatör spor haftası coşkusu

Zafer Meydanı’nda spor branşları tanıtılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nca düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri spor şehri Afyonkarahisar’da başladı. Kadınana İmamhatip Ortaokulu’ndan Zafer Meydanına düzenlenen yürüyüş ile başlayan etkinlikler Zafer Meydanı’nda çeşitli spor etkinlikleri ile devam ediyor. Zafer Meydanı’nı dolduran katılımcılar; basketbol, cimnastik, okçuluk, masa tenisi vebadminton branşlarını tanımanın heyecanını yaşıyor.

Amatör Spor Haftası etkinliklerinin açılış töreninde söz alan İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu: “ Gençlik Spor Bakanlığımız ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun birlikte organize ettiği ‘Amatör Spor Haftası’ 81 ilde kutlanmakta. Amatör Spor Kulüpleri sporun kalbidir. Amatör spor, gönüllü bir şekilde 7’den 70’e herkesin spor yapması bizler için çok ciddi önem arz etmektedir. Her spor yaşayacaksa amatör spor kulüplerinin yaşaması gereklidir. Spora en büyük katkıyı Amatör Spor Kulüpleri veriyor. Arazide bir şekilde gönüllü olarak inanılmaz bir biçimde emek sarf ediyor. Yılmadan, heyecanla mahalledeki çocukları organize etmek, o çocuklara sporu yaklaştırmak, annelerine babalarına bir spor aktivitesi yapmak için emek sarf ediyorlar. Biz de bu yüzden ASKF’yi önemseyen bakanlık ve müdürlüğüz. Onlar bizim en önemli paydaşlarımızdır. Amatör Spor Kulüpleri’nin spora katkılarını takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar’ın spor şehri olduğunu vurgulayan İl Müdürü Kasapoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “ Afyon spor turizminin cazibe merkezi olması noktasında her şeyimiz var. Bu gençlerden biz inşallah Türkiye, Avrupa ve Dünya kürsüsü görecek çok sporcular yetiştireceğiz.

Öte yandan Zafer Meydanı’nda düzenlenen törenle; Türkiye’de, Avrupa’da ve Dünya’da farklı spor dallarında derece elde eden sporculara İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Amatör Spor Haftası açılış programına; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümlü, ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ocak, AKÜ Sağlık Kültür Daire Başkanı Gürbüz Bıdık ve protokol üyeleri, sporcular, antrenörler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!