Telefon
WhatsApp
İl Koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı

Valilik B Blok toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yanı sıra Kaymakamlar, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

Yatırımlarda Fiziki Gerçekleşme Yüzde 23

Toplantıda konuşan Vali Yiğitbaşı: “2022 yılının 3. Toplantısında bir aradayız. Bu yıl Yatırım Programında ilimizde 969 adet proje yer alıyor. İl Yatırım Destek Sistemi (İLYAS) verilerine göre yatırımlarımızın toplam proje bedeli yaklaşık 9 Milyar 512 Milyon TL. Önceki yıllar harcaması 1 milyar 770 Milyon TL. 2022 yılı ödeneği 1 milyar 878 Milyon TL ve dönem sonu harcaması 438 Milyon TL’dir. Projelerin 2022 yılı nakdi gerçekleşme oranı %23, fiziki gerçekleşme oranı da %23’dür” dedi.

En Fazla Pay DSi’de

2022 yılı itibariyle yatırım projelerinin 129’unun tamamlandığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, projelerin 481’inin devam ettiğini,  298’inin ihale aşamasında olduğunu 61 adet projeye de başlanmadığını ifade etti. 2022 yılı ödeneğinden en fazla pay alan üç kuruluşu da açıklayan Vali Yiğitbaşı: “225 Milyon TL ile DSİ 18. Bölge Müdürlüğü birinci sırada, 199 milyon TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ikinci sırada, 186 milyon TL ile İlbank Eskişehir Bölge Müdürlüğü üçüncü sıradadır. Kamu yatırımlarının sektörel dağılımına bakıldığında ise birinci sırada 367 projenin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri-Sosyal,  ikinci sırada 214 projenin yer aldığı Ulaştırma-Haberleşme, üçüncü sırada 115 projenin yer aldığı Tarım sektörü yer almaktadır” diye konuştu.

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde tüm yatırımcı kuruluşlara teşekkür etti.

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri devam eden yatırımlar hakkında ayrıntılı sunumlar yaptılar.

Talep ve isteklerin alınması ve görüş alışverişinde bulunulması ile toplantı sona erdi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!