Telefon
WhatsApp
İktidarı yabancıların kapısında arıyorlar

AK PartiAfyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı’nın Danışma Meclisi toplantısı hafta sonu yoğun bir katılımla gerçekleşti. Fuar Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, Genel Merkez Koordinatörü Hüseyin Sezen, Afyonkarahisar eski Milletvekili Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Halil Ürün, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan ve çok sayıda partili katıldı.

“MHP ile güç birliği yapmaya devam edeceğiz”

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, AK Parti’nin bir dava hareketi olduğunu söyleyerek şöyle dedi; Yüreğinde vatan ve millet sevgisini önceleyen milli, manevi değerleri benimseyen dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden birisidir. Bu davayı bugünlere üniversite kapılarında gözyaşı döken kızlarımızın sabrı, azgın azınlığın her türlü provokasyonuna rağmen meşru zeminden ayrılmayan Anadolu insanının irfanı taşımıştır. Başardığımız her şeyi önce Allah’ın yardımına, sonra davamıza olan bağlılığımıza ve elbette bu kutlu yolda yaptığımız özverilere borçluyuz. Ne köklerimizden kopacağız, ne de gözlerimizi bir an olsun ufuktan ayıracağız. 94 ruhuyla çalışacak, 2071 vizyonu projelerimize yön vereceğiz. Aynı şekilde 2023’e giden içinde bulunduğumuzbu süreçte ülkemizin bekasını, milletimizin istikbalini ilgilendiren konularda MHP ile güç birliği yapmaya devam edeceğiz.

“Sıfatımız ne olursa olsun bu davanın neferiyiz”

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olduğu gibi Türk demokrasisini güçlendirecek yeni reformlara Cumhur İttifakı olarak imza atacağız” diyen Karadeniz konuşmasında, “Görevimiz, unvanımız farklı olsa da hepimiz aynı davanın mensupları, aynı gönül hareketinin neferleriyiz. Bu harekette Belediye Başkanının yükü ne kadar ağırsa, belediye meclis üyesinin de yükü ağırdır. Bu harekette ilçe başkanı görevi kadar önemliyse sandık müşahidinin, mahalle temsilcisinin de görevi önemlidir. Bu bakımdan sahadaki uç beylerimiz olan siz teşkilat mensuplarımızın görüşlerine, tespitlerine, tavsiyelerine büyük önem veriyoruz. Nasıl 20 sene önce yola sizlerle istişare ederek revan olmuşsak, 2023'e giden süreçte de yine sizlerin katkılarını almak istiyoruz. Sıfatımız ne olursa olsun hepimiz öncelikle bu davanın bir neferiyiz. Hiçbirimizin hesabi davranma, aklı ve vicdanı yerine nefsinin sesine kulak verme lüksü yoktur. Kalbinde millete, memlekete hizmet sevdası olan herkese ne kadar aykırı olursa olsun her fikre AK Parti’nin kapıları daima açıktır. Biz pazara kadar değil, mezara kadar diyerek çıktığımız bu kutlu yolda azimle, kararlılıkla yürüyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Sandık bazlı çalışmalarımızın yüzde 50’ini tamamladık”

Karadeniz, “AK Parti Türkiye’nin son 20 yılına damga vuran siyasi başarısında en büyük pay sahibi, davaya gönül veren, karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek gece gündüz demeden çalışan AK Parti'nin neferleridir. Kimi zaman ailesinden, kimi zaman işinden, iş yerinden, kimi zaman da sağlığından fedakârlık ederek aşkla, şevkle davamıza hizmet edenler AK Parti'nin gizli neferleridir. Bu mücadeleyi girdiği her seçimde zafere taşıyan da bu günlere getiren de işte bu isimsiz kahramanların, çabası, gayreti özverisidir. O gizli kahramanların hakkını ne yapsak ödeyemeyeceğimizi de gayet iyi biliyoruz. Rabb'im onlardan razı olsun, emeklerini zayi etmesin. Bu kapsamda özellikle bu dönem sandık bazlı çalışmalarımıza yoğunluk vereceğiz. Ramazan’dan önce merkez ilçe olarak sorumluluk alanımızda bulunan sandıkların yarısında yaklaşık olarak yüzde 50 oranında sandık bazlı çalışmalarımızı tamamlamıştık. İnşallah bayramdan sonra bu çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

“Eylem planımızı iki etapta hazırladık”

Karadeniz’in ardından konuşan Susuz Belediye Başkanı Mehmet Selek de “Susuz beldesi adına konuşacak olursam, yerel seçimlerde belde tarihinin en yüksek oyunu alarak göreve seçildik. Bu durum Susuz beldemiz özelinde birlik ve beraberliği, AK Parti açısından da hizmetlerin devamlılığını sağlamıştır. Bir eylem planı hazırladık. Bu eylem planımızı 4 yıllık ve 5 yıllık olmak üzere iki etapta hazırladık. Dört yıllık eylem planımız 2023 yılındaki genel seçimlerini kapsıyor. Beş yıllık eylem planımızda yerel seçimleri kapsamaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“Uyum içerisinde 3 yılı geride bıraktık”

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Burhanettin Çoban da toplantıda bir konuşma yaptı. Görevinde üç yılı geride bıraktığını söyleyen Çoban sözlerine şöyle devam etti; Allah’a çok şükür her geçen an daha güzel günlere doğru hem merkezi hükümetle hem Belediyeler’de hem de Özel İdare hizmetlerinde yaşıyoruz. İl Özel İdaresi denilince aklımıza köylerimiz geliyor. Köylerimizin su, kanalizasyon gibi problemleri planlama ve programlama açısından bizim görevimizdir. Biz İl Özel İdaresi olarak aynı zamanda il genelinde gençlik, spor, kültür, turizm hizmetlerine, sosyal faaliyetlere, milli eğitimde ilkokul, anaokul, ortaokul hizmetlerine ve bunların planlamasına bakıyoruz. İl Genel Meclisi olarak toplam 50 üyeden 36’sı AK Partili, 8 üyemizde MHP’li olmak üzere elhamdülillah uyum içerisinde üç yılımızı geride bıraktık. İlçelerden gelen arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu eski İlçe Başkanı, eski İlçe Kadın Kolları Başkanı ya da eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı büyük bir kısmıda teşkilat başkanı arkadaşlarımızdır. Bu avantajla ilçelerimizden gelen talepleri oturup konuşup karara bağlanmasında bunun çok büyük artılarını görüyoruz.

“İki köyümüz hariç 420 köyümüzde su sorunu yaşamadık”

Çoban, “Geçtiğimiz üç yıl bu kuraklığı yaşadık. Defalarca sondaj yapılmasına rağmen su bulunamayan bir iki köyümüz hariç 420 köyün tamamında bir su sorunu olmasına elimizden geldiğince fırsat vermedik. Bir yerde su kanalizasyonda bir problem varsa, bizim buna mazeret üretme lüksümüz, hakkımız yoktur. Çünkü su ihtiyaçların zirvesinde olan yani en temel ihtiyaçtır. 2022 yılında da inşallah bu doğrultuda ki planlamamızı da aynı şekilde devam ettireceğiz. Su kaynaklarının niye kuruduğunu araştırdık. Dazkırı-Başmakçı-Evciler bölgesinde yer altı hareketli olduğu için küçük depremlerde son 3 yılda su kanalları ve yataklarının başka yere geçtiğine şahit oluyoruz. Gerekli tedbirler alınıyor, sağ olsunlar İl Özel İdaresinin çalışkan tecbüreli elemanları hemen tedbir alıyorlar. Zamanında köy muhtarlarınca su paralarının toplanıp EDAŞ’a ödenmemesi kaynaklı problemler vardır. Her hizmetin bir karşılığı var. Köylerimizde su ücretleri yüksek değildir” dedi.

“İftarlarımızı mahalle halkıyla açıyoruz”

Çoban’ın ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek da bir konuşma yaptı; Zeybek, “Göreve geldiğimiz andan itibarende Sayın Cumhurbaşkanımızın 2019 yılı yerel seçimlerindeki sloganı ‘Gönül Belediyeciliği’ göreve geldiğimiz andan itibaren bire bir bunu uygulamaya gayret sarf ettik. Hemen her ay mahalle muhtarlarımızla toplantılar yaptık. Sivil toplum kuruluşlarımızla istişareler yaptık. Her hafta Cuma namazını farklı bir mahallemizde kılarak problemleri mahallinde dinleyerek çözmek için gayret sarf ettik. 2022-2021 yıllarında da Covid-19 pandemisinden dolayı Ramazan programlarını icra edememiştik. Pandemi sürecinde rahatlama olduğu için bu sene ki Ramazan ayını ruhuna uygun yaşayabilmek için Zafer Meydanı’nda Ramazan etkinlikleri düzenliyoruz. Ramazan 30 gün, 58 mahallemiz var. Ne yazık ki tamamına yetişemiyoruz. 30 günlük Ramazan’da ulaşabildiğimiz tüm mahallelerimizde iftarlarımızı mahalle halkımızla açmaya devam ediyoruz. Yaklaşan Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramımız hepimize mübarek olsun.” Dedi.

“Zillet ittifakı, iktidarı sandık yerine yabancı devletlerin kapısında aramaktadır”

Son konuşmayı ise AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay yaptı. Uluçay “Seçimler çok önemlidir, sıkı ve yoğun bir çalışma gerektirir ama neticesini de her daim sandıklarda alırız. Bu yüzden bugün milletimizin emanetine sahip çıkan, demokrasinin tecelli etmesi için büyük emek veren değerli sandık görevlilerimiz ile birlikteyiz. Sandık demokrasinin namusudur, sandıktan neticeyi alırsanız ülkeyi de şehirleri de beldeleri de yönetirsiniz. Ancak neticeyi sandıktan alamıyorsanız başka yollara başvurup lütfen milletin huzurunu kaçırmayın. Bugün maalesef karşı karşıya geldiğimiz tabloda, zillet ittifakı, iktidara giden yolu sandık yerine yabancı devletlerin kapısında aramaktadır. Bu durumu maalesef demokrasimiz adına çok tehlikeli ve ahlak dışı görüyoruz. Milletine inanmayan, milletine güvenmeyen, hele hele iktidarı yabancı güçlerin kendilerine lütuf olarak sunmasını bekleyen bu aciz zihniyet, 15 seçimdir umduğunu bulamadığı gibi 2023’te yapacağımız 16’ncı seçimin umudunu da yabancı ülkelerin ülkemizdeki temsilcilerine bağlamış durumdadır. Sandık yönetimlerimiz ve sandık görevlilerimiz 2023 seçimlerinde zillet ittifakını 16’ncı kez sandığa gömmek için dört gözle beklemektedirler. Neymiş; iktidara giden yol yabancı devletlerin sefirlerinin kapısından değil, aziz milletimizin gönlünü alarak, sandık yönetimlerinin verdiği mücadele ve kararlılıklarından geçmektedir.” Dedi.

“Kendi evinin odasını aydınlatamayanlar aziz milletimize hangi ışığı verecek”

Uluçay “Kamerayı her bulduklarında kendilerini çağdaş, bilime inanan, demokrat ve aydın iddia edenlerin bugün nasıl karanlıkta kaldıklarına hep birlikte şahit olduk. Daha kendi evlerinin odalarını aydınlatamayan bu aciz zihniyet, aziz milletimize hangi ışığı verecek merak ediyorum doğrusu. Dünü karanlık kasetlere bağlı olan zihniyetin bugününün aydınlık olmasını zaten beklemiyoruz. Biz bunların bu tür alışkanlıklarını 90’larda sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık eylemlerinden hatırlıyoruz. Ne yaparsanız yapın hangi eylemi denerseniz deneyin talimatı hangi ülkeden alırsanız alın bu milletin Ak olan ışığını asla ve asla karartamayacaksınız. Bunun güvencesini de bu salondaki dava arkadaşlarımızla birlikte veriyoruz. Siyaset tarihinin bugüne kadar asla görmediği bu karanlık ve zalim zihniyet elektrik faturasını 2023 başkanlık seçimlerinde sağlam bir şekilde ödeyecek ve inanıyorum ki tarihin tozlu raflarında yerini alacaktır. 1940 yılında okuma seviyesi yüzde 20 iken CHP’nin oy oranı yüzde 80 idi. Yıl 2022 okuma seviyesi yüzde 95, CHP oy oranı yüzde 25’dir. Okumak güzeldir. Okumak sizi sadece karanlıktan değil zararlı şeylerden de korur. Şimdiden Kadir Gecemiz ve Ramazan Bayramımız mübarek olsun.” Dedi.

“2023’e azimli bir şekilde hazırlanıyoruz”

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Koordinatörü Afyonkarahisar eski Milletvekili, Merkez İlçe Kurucu Başkanı Halil Ürün de kısa bir konuşma yaparak partilileri selamladı. Ürün, 2023 yılı seçimlerine azimli bir şekilde hazırlandıklarını kaydederek zaferle sonuçlanacağını söyledi.

İftarın ardından AK Parti Merkez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı basına kapalı olarak devam etti. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!