Telefon
WhatsApp
Gündemi değerlendirdiler

Toplantıya İl Başkanı Gufran Çetinel’in şehir dışı programı nedeniyle Teşkilat Başkanı Nevzat Şarlak ve Siyasi İşler Başkanı Ali Küçükkartal ile birlikte Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır katılım sağladı.
Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilat Başkanı Nevzat Şarlak yapılan basın toplantısında yeni şekillenen yönetim şemasından ve ilçelerde ki teşkilatların son durumu hakkında bilgi verdi. Teşkilat Başkanı Şarlak “Yeniden Refah Partimiz tüm Türkiye’de teşkilatlarına önem vermiş teşkilatlanma da çok kısa bir süre de büyük bir ivme kazanmıştır. Afyonkarahisar ilimizin Merkez ilçe dahil 17 ilçemizde teşkilatlanma sağlanmıştır. Sadece 1 ilçemizde ise teşkilatlanma çalışmaları devam etmektedir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar ilinde de teşkilatlarımız yoğun bir şekilde çalışmakta olup var olanı daha da güçlendirmek bizlerin yegane görevidir” dedi.

Gayr-ı Milli Eğitim Bakanlığı olsun
Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl ve Merkez İlçe Yönetimlerinin ortak düzenlediği basın toplantısının ikinci kısmında genel politikalara dair açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi İl Siyasi İşler Başkanı Ali Küçükkartal, ülkemizde eğitim sisteminin geçmişten bu zamana kadar olan seyrindeki kırılma noktalarına dair açıklamalarda bulundu. Siyasi İşler Başkanı Ali Küçükkartal “Eğitim sistemimizde sorunlar yumağının bizlere göre iki temel nedeni vardır. Yakın tarihimize bakacak olursak; 1949 yılında dönemin hükümeti Cumhuriyet Halk Partisi idi. Dönemin Başbakanı Şemsettin Günaltay ve Milli Eğitim Bakanı ise Hasan Tahsin Banguoğlu idi. Bu dönem Amerika ile bir anlaşma yapılıyor. Fullbright Anlaşması…Bu anlaşmaya göre eğitim sisteminde nelerin hangi kriterlere göre öğretileceğine 4’ü Türk 4’ü Amerikalı 8 kişilik bir komisyon karar vereceğine imza atıyorlar. Daha da acısı bu komisyona başkanlık edecek olan kişi Amerika’nın Türkiye Büyük Elçisi” dedi. Bu duruma rağmen mevcut hükümetin bu anlaşma çerçevesinde eğitim sistemiyle defalarca kez oynadığını belirten Siyasi İşler Başkanı Küçükkartal “Anlayacağınız eğitim sistemimiz 63 yıldır Siyonizm’in beşiği olarak bilinen Amerika tarafından kontrol edilmektedir. Bu minvalde sormak gerekirse 20 yıla yakın bir süredir ülkeyi yöneten ve eğitim sistemini bu anlaşmanın izin verdiği ölçekte yazboz tahtasına çeviren mevcut hükümetin sürekli surette yaptıkları “Yerli ve milli” vurgusunun bu noktada ne kadar içi boş bir söylem olduğunu anlayabilirsiniz. Mevcut hükümete bu noktada tavsiyemiz Türk Eğitim sistemini Amerika tasallutu altından kurtarmaları ya da Milli Eğitim Bakanlığını “Gayri-Milli eğitim bakanlığı” olarak değiştirmeleridir.
Basın toplantısının devamında eğitimcilerin sorunlarına da dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Siyasi İşler Başkanı Ali Küçükkartal “Eğitim hususunda bir başka konu ise “Uzman öğretmenlik” kavramının birilerince literatürümüze sokulmak istenmesidir. Sırf 2000 liralık fark için öğretmenlerimize karşı uygulanmak istenen bu zalim ve statükocu zihniyete Yeniden Refah Partisi olarak karşı olduğumuzu ifade etmek isterim” diyerek parti politikaları arasında eğitimcilerin sınava tabi tutulması fikrine sonuna kadar karşı olduklarını dile getirdi.
Yeniden Refah Partisi’nin haftalık basın toplantısının son kısmında söz alarak beldelerde mahalli yöneticilerin halktan kopuk bir tablo çizdiğini ifade eden Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır “Raporlarımızı incelediğimizde hemen hemen bütün belde belediye başkanlarının halktan kopuk olduğu şikayetlerini aldık. Kendi beldesinde duran belediye başkanlarının halka temas etmediği sıkıntılar konusunda oralı olmadıkları hususunda ciddi şikayetler elimizde bulunuyor. Amacımız elçi olmak. Basın toplantılarında diğerleri gibi diğer siyasi partilere saldırmak yerine olumlu ve yapıcı muhalefetle halkımızın sesini duyurmak istedik. Aldığımız şikayetler de ki iddialar inşallah iddia şeklindedir temennisiyle şu şekilde özetleyebilirim. En basitinden belediye başkanlarının belediye envanterinde olan demirbaşları ve taşınmazları kendi şahsi mülkleri gibi kullanmaları yönünde” diyerek endişelerini dile getirdi. Merkez İlçe Başkanı Çakır mevcut belediyelere son 15 aylık bir süreleri kaldığını bu süreçte bari sahaya inerek halkın dertleriyle ilgilenmeleri gerektiğini ifade etti.
Merkez İlçe Başkanı Çakır kendi teşkilatlarıyla alakalı son durumu da teşkilatların çalışmalarını hızlandırdığı ve yerel seçime hakkaniyetli adaylarla çıkacaklarını kaydetti. Teşkilat şemasıyla alakalı detaylı bilgi aktaran Merkez İlçe Başkanı Çakır, “Bizim 15 birim başkanımızın tamamı sorumlu olduğu bölgelerinde çalışma halinde. 22 Merkez köyümüzün 28 köy temsilcisi atanmış ve çalışır vaziyettedir öte yandan merkezde 58 mahalle temsilcilerimiz atanmış bulunmaktadır” dedi.

“Teşekkür” edeceğiz onlara
Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl ve Merkez İlçe başkanlıklarının ortaklaşa yaptığı basın toplantısının son kısmında söz alan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Fehmi Güray Çakır yerel yönetimlerle alakalı olarak arşiv çalışması yaptıklarını belirtti. Merkez İlçe Başkanı Çakır “Elimizde dökümanları biriktirmeye başladık. Bu dökümanları biriktirme nedenimiz belediye başkanlarını yıpratmak için değil. Yapılan hataları görerek aynı hataları kendi dönemimizde yapmamak içindir” dedi. Teşkilat Başkanı Çakır açıklamasının sonunda yerel yönetimlerin Milli Görüş geleneğinde uzmanlık alanları olduğunu ifade eden Çakır “Belde belediye başkanlarının kalan sürede kendilerini toparlayıp, belde hizmetlerine yönelmeleri konusunda uyarıyoruz onları. Zira bir buçuk sene sonra onlara teşekkür edip belediyecilik nasıl yapılır onlara göstereceğiz” diyerek tıpkı genel seçimler gibi yerel seçimlerde de anahtar rol oynayacaklarını ifade etti.

Transfer algısı oluşturuldu

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl ve Merkez İlçe Yönetimlerinin düzenlediği basın toplantısının soru cevap kısmında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Siyasi İşler Başkanı Ali Küçükkartal, İbrahim Derviş Suna’nın CHP’ye geçişiyle alakalı olarak yanlış bir algının oluşturulduğunu ifade etti.
Konuyla ilgili soruyu yanıtlayan Siyasi İşler Başkanı Küçükkartal “Evet böyle bir geçiş yapıldı ancak basına yansıyan kısımda bir düzeltme yapmak istiyoruz biz sadece. Kurucu il başkanı sıfatıyla bu haber yayınlandı. Şöyle bir gerçek var ki bunun isterseniz belge ve ispatlarını da sunabiliriz. Bizim kurucu il başkanımız bahsedilen şahıs değildir. Kurucu il başkanımız Ramazan Türkaslan Beyefendidir. Bundan mütevellit orada çıkan kurucu il başkanı geçişi gibi bir algı oluştu. Kaldı ki yine aynı şahıs yaklaşık on ay evvel partimizden tamamen istifa etmiştir. Bu yüzden bu geçiş bir il başkanının geçişi değil, sıradan bir vatandaşın ilgi duyduğu partiye geçmesidir.
Olay tamamen bundan ibarettir. Tek başına münferit olarak bir geçiştir bu, teşkilat olarak bir geçiş söz konusu değildir, böyle bir durumu varsa da lütfen isimleri paylaşsınlar. Takdir edersiniz ki ulusal medyada bile yer buldu yerelde bazı internet haber siteleriyle birlikte bunu da buradan düzeltmiş olalım” diyerek olayın sıradan bir vatandaşın geçişi olduğunun altını çizdi. >> İsa Kuş

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!