Telefon
WhatsApp
Eroğlu, Şuhut yatırımlarını anlattı

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Prof. Dr Veysel Eroğlu bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere Şuhut ilçesindeydi.
İlk olarak Şuhut AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.
Burada bir açıklama yapan Eroğlu; Şuhut’a 2,5 milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyledi.
Bu yatırımların 1 milyar 450 milyon TL’sinin Orman ve Su alanında yapıldığını belirten Veysel Eroğlu; “Şuhut ilçe merkezi, Karaadilli Beldesi ve Karacaören köyüne menba kalitesinde içmesuyu sağladık, Ağzıkara Barajı, Aydın Barajı ve 25 Ağustos Zafer Barajlarını tamamladık.
Balçıkhisar Şehit Uz. Çvş. Nurullah Oymak Göleti ve Ortapınar Göletlerini hizmete aldık. Başören Tekke Kavaklı Barajı, Koçyatağı Barajı ile Arızlı Göleti inşaat safhasındadır. 94.574 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 142 milyon TL zirai gelir artışı sağladık, 28 derenin ıslahını tamamladık, 153 adet köprü inşa ettik, 6,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk, 25 Ağustos Şehir Ormanı, 10 Şehitler Ormanı, 5 köy ormanı, Mollatepe Mesire Yeri ve Ağzıkara Bal Ormanı tesis ettik, 399 aileye 7,05 milyon TL kredi ve hibe desteği sağladık, 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurduk. 1 adet Meteoroloji Radarı kurduk.”dedi.
DSİ tarafından Şuhut ilçesine 2003-2022 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 1,4 Milyar TL yatırım yapıldığını söyleyen Veysel Eroğlu; “Şuhut’a Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Ettik… İÇMESUYU TESİSLERİ İşletme Safhasındaki İçmesuyu Tesisleri (5 Adet) 1. Karaadilli İçmesuyu Tesisi: Karaadilli Beldesi'ne yıllık 410.000 m3 içmesuyu sağlanmıştır”dedi.
Şuhut Karaadilli İçmesuyu Tesisi (İsale hattı ve Su Alma Yapısı): 9.100 metre isale hattı, su alma yapısı yapıldığını, Karacaören Beldesi'ne yıllık 310.000 m3 içmesuyu sağlandığını ve 2011 yılında hizmete alındığını belirten Veysel Eroğlu; Şuhut İlçe Merkezi İçmesuyu Tesisinin: 1.000 m³ su haznesi ve 4.100 metre isale hattı inşa edildiğini söyledi.
Son 20 yılda 153 köprü inşa edildiğini de söyleyen Veysel Eroğlu; “Vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştırmak, daha emniyetli bir ulaşım imkânı sunmak maksadıyla Şuhut ilçe merkezi ve köylerinde yeni köprüler inşa ettik. 8 İnşaatı Devam Eden Dere Islahları (1 Adet) 1. Balçıkhisar Köyü 3.Kısım: Balçıkhisar köyü ve 190 dekar arazi taşkınlardan korunacaktır. 29.03.2022 tarihinde inşaat sözleşmesi imzalanmıştır. Şuhut’ta Bütün Dereleri Islah Edeceğiz”dedi.
Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ise; 2003-2022 yılları arasında 59.500 dekar arazide çalışma yapılarak 6,5 milyon fidan toprakla buluşturulduğunu belirten Eroğlu; “ Şuhut fidanlık şefliği kurulmuştur. Kendi fidanlıklarımızı kendimiz yetiştiriyoruz. Bal Ormanı, Şehir Ormanı ve Mesire Yerleri Kurduk… 2003-2022 yılları arasında; 5 köy ormanı, 2 Mesire Yeri, 2 bal ormanı, 25 Ağustos Şehir Ormanı, 10 şehitler ormanı; 2003-2022 yılları arasında 25 km’lik karayolu ağaçlandırması yapılarak 41.000 fidan dikilmiştir. Sosyal Ağaçlandırma Çalışmaları… 2003-2022 yılları arasında; 48 okul bahçesine 8.370 fidan dikilmiştir. 12 ibadethane çevresinde 1.800 fidan dikilmiştir. 16 köy mezarlığında 6.400 fidan dikilmiştir. 1 Sağlık Ocağı bahçesine 500 adet fidan dikilmiştir. Orman Köylümüzün yanındayız”dedi.
ŞUHUT’A HER ALANDA YATIRIM YAĞACAK
Şuhut ilçesi ve köylerinde çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve daha modern eğitim imkânları sunarak geleceğe yatırım yaptıklarını belirten Veysel Eroğlu; “• Şuhut’ta Afyon Kocatepe Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Ayrıca yeni kurulan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemizin Meslek Yüksekokulu açılmıştır. Afyon Kocatepe Üniversitesi Şuhut MYO; Gıda Teknolojisi Programı Grafik Tasarımı Programı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Reklamcılık Programı, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Şuhut SHMYO; İlk ve Acil Yardım Programı  Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Patoloji Laboratuvar Teknikleri Programı, Bütün liselerimiz ve ortaokullarımız akıllı sınıfa dönüştürülmüştür.
• Tamamladığımız bazı eğitim tesisleri; Şuhut Anadolu Lisesi, Şuhut Anadolu Lisesi Spor Salonu, Şuhut Anadolu Lisesi Yurdu (215 kişilik), 14 Şuhut Şehit İbrahim Imış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (16 derslik), Şuhut Şehit İbrahim Imış Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi 200 öğrencilik pansiyon binası, Şuhut Şehit İbrahim Imış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 derslikli yeni atölye binası tamamlandı. Şuhut Halk Eğitim Merkezi, Şuhut İlim ve Kültür Merkezi (Erkek Öğrenci), Şuhut Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi (Kız Öğrenci), Şuhut 349 kişilik Yüksek Öğrenim Kredi Yurdu,  Sağlık Meslek Yüksekokulu bakım ve onarımı yapılmıştır.
İmam Hatip Külliyesi içerisinde 16 derslik erkek İmam Hatip Lisesi, 24 derslik kız İmam Hatip Lisesi, 200 öğrencilik kız yurdu, Limak Kız Teknik ve Anadolu Teknik Lisesi ve Uygulama Anaokulu, (21 Derslikli), Şuhut Yarışlı İlkokulu (8 derslik) Fatih İlköğretim Okulu kat ilavesi, Mahmut İlköğretim Okulu kat ilavesi, Başören İlköğretim Okulu (8 derslik), Zafer Anadolu Lisesi Bahçesine 192 kişilik yurt binası, Akyuva Ortaokulu (10 derslik) Dadak Ortaokulu, Karaadilli 7 derslikli Çok Programlı Lisesi, 12 derslik Karaadili İlkokulu,  Mahmut Köyü İlkokulu ek 12 derslik, Atlıhisar ilkokulu 8 derslik, Karaadilli ilkokulu 12 derslik ve Anaokulu 5 derslik yapımları tamamlanmıştır.
8 derslik Ortapınar köyü İlkokul binası yapımı tamamlanmıştır. SAĞLIK 2003-2022 yılları arasında Şuhut’na her seviyede sağlık yatırımı yaparak ilçe halkının sağlıklı yarınlara kavuşması ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için çok önemli adımlar attık. 15 Son 20 yılda Şuhut’a 85 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmiştir.
• 75 Yataklı Devlet Hastanesi hizmete alınmıştır. Eski binada nitelikli yatak sayısı bulunmazken, 6 yataklı koğuşlar halinde sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyordu. Yeni binada 75 nitelikli yatak kapasitesi ile 5 yıldızlı sağlık hizmeti verilmektedir.
• Aynı hastaneye 4 yataklı yoğun bakım ve 6 yataklı palyatif bakım ünitesi kazandırılmış olup, aktif hizmet vermektedir. Eski binada 1 olan ameliyat salonu yeni binada 2’ye yükseltilmiştir.
• Şuhut Devlet Hastanesinin statüsü bir derece yükseltilerek yeni uzman doktorların tayinleri sağlanmıştır.
• Şuhut Hallaç Sağlık Evi hizmete alınmıştır.
• 3 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılmıştır. 1. Karaadilli Beldesi 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu hizmete alınmıştır. 2. Mahmutköy 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu hizmete alınmıştır. 3. İlçe merkezine 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete alınmıştır.
• Balçıkhisar Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımı mahkeme tarafından durdurulmuş olup 2018 yılında tekrar ihale edilmiş ancak müteahhit sözleşme şartlarını yerine getirmediğinden sözleşmesi fesih edilmiştir. Yeniden ihalesi yapılacaktır.
• Merkez 1 Nolu 9 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi proje hazırlama çalışmaları devam etmektedir.
• İlçe Sağlık Müdürlüğü binası için proje hazırlama çalışmaları devam etmektedir. ULAŞTIRMA Karayollarını yeniden yapılandırıyor, yol standartlarını yükseltiyoruz.
• Afyonkarahisar - Şuhut arası 22 km’lik güzergâhın bölünmüş yola dönüştürülmesi tamamlanmak üzeredir. • Yol yapım çalışmaları 2022 yılı sonunda tamamlanacaktır.
• Zor bir topografyada inşa edilen bu yolun maliyeti 222 milyon TL’dir. ZİRAİ FAALİYETLER Çitçilerimize verdimiz desteği her geçen gün arttırıyoruz. • 2003-2022 yılları arasında toplam 171 milyon TL zirai destek verilmiştir.
• Son 20 yılda Şuhut ilçesine yapılan bazı önemli desteklemeler; Alan bazlı destekler kapsamında 65 milyon TL, Kırsal kalkınma desteklemesi kapsamında 11 milyon TL, Hayvancılık desteklemesi kapsamında 78 milyon TL, Fark ödemeleri kapsamında 17 milyon TL. TOKİ İlçemize modern ve yaşanabilir yeni alanlar kazandırıyoruz.”dedi.
Eroğlu İlçe başkanlığı ziyaretinin ardından Şuhut Şehit İbrahim Imış Mesleki ve Anadolu Lisesini ziyaret etti. >> Rabia Ekmekçioğlu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!