Telefon
WhatsApp
Emirdağ'da Şehitlerimiz anıldı

Suvermez Şehitliği’nde gerçekleştirilen çelenk sunma töreni’ne Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, askerî erkân, kurum amirleri, gaziler ve şehit yakınları ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehitlik anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’mız okundu.

Şehitler İçin Dua Edildi

Aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak, Emirdağ İlçe Müftüsü Aytekin Akçin tarafından dua edildi.

Şehitlik ziyaretinden sonra 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı, Emirdağ Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu’nda devam etti. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından,Emirdağ Şehit Muhammet Tufan Ortaokulu ve Emirdağ Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterilerle devam etti.Çanakkale Savaşı konulu tiyatronun sergilendiği sırada duygusal anlar yaşandı.

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ilçe genelindeki 'Tarihin Seyrinin Değiştiği Yer : Çanakkale' adlı resim,şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerine ödülleri Kaymakam Osman Bilici ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu tarafından verildi. Programın ardından Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gazi ve Şehit Yakınları ile Taş Konak’ta Bir Araya Gelindi

Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonunda gerçekleşen programın ardından Kaymakam Osman Bilici ve Belediye Başkanı Serkan Koyuncu gazi ve şehit yakınlarıyla Taş Konak Restoran'da yemek yedi. Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad eden Başkan Koyuncu, gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler dileyerek Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü kutladı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!