Telefon
WhatsApp
Eğitim Bir Sen il şube divanında buluştu

 Toplantıda hitap eden Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan; “Ülkemizin başı sağ olsun milletimize geçmiş olsun. Memur-Sen olarak 134 TIR yardımı hemen yola çıktı. 270 kişilik arama kurtarma ekibimiz sahadaydılar. Afyonkarahisar Eğitim Bir Sen olarak Genel Merkezimizin koordinesi ve üyelerimizin katkıları ile bir yardım tırı gönderdik. Bu vesileyle Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Şimdi ise yine üyelerimizin katkıları ile Kadın Paketi hazırlıyoruz, en kısa zamanda bu yardım tırımızı da yola çıkaracağız.”
Arslan; “ayrıca Memur-Sen ve bağlı sendikaların genel başkanları birer maaşını AFAD’a bağışlamıştır.” Dedi.
Deprem ile ilgili çalışmaların gözden geçirildiği toplantıda ilimize gelen depremzede öğrencilerimize İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde kırtasiye desteğinde bulunulduğunu dile getiren Arlan “ Eğim Bir Sen olarak ülkemizin milletimizin bize hangi alanda ihtiyacı varsa orada çalışıyoruz, çalışacağız. Bu bizim bu topraklara ve aziz milletimize karşı vaz geçilmez sorumluluğumuzun ve inancımızın gereğidir.” dedi.
Sendikal faaliyetler hususunda istişareler yapılarak devam eden il şube divanında teşkilat mensupları söz olarak görüş ve düşüncelerini ifade ettiler. Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, deprem felaketinin yaşandığı il ve ilçelerimizdeki bütün eğitim kurumlarının, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 42. maddesi çerçevesinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı kapsamında değerlendirilmesine ilişkin düzenleme yapılmasını talep ettiklerini dile getirildi. >> Nuri Kuzu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!