Telefon
WhatsApp
Dünyanın gözü Afyon'da

Afyonkarahisar’ın dünyada ilk kez aynı hafta içerisinde iki etaba ev sahipliği yapacağı Dünya Motokros Şampiyonasının açılış seremonisi yapıldı.Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde 4-5 Eylül tarihlerinde MXGP of TURKEY, 7-8 Eylül tarihlerinde ise MXGP of AFYON ismiyle düzenlenecek dev organizasyonun açılışına Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven,Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ziya Çoşkun Karadaeniz, il protokolü ve yarışçıların katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bu düzenlenecek organizasyonla şehrimizin ismini tüm dünyaya duyuracaklarını söyledi.

Bir 1 kişi, motorsiklet, arazi motosikleti ve açık hava görseli olabilir
Zeybek Başkan konuşmasında; “Kovid-19 nedeniyle 2020 yılında yapamadığımız şampiyonayı bu yıla ertelemiştik. Erteleme sonucu şampiyona bereketlendi. Bu yılki şampiyonayı dolu dolu festival şeklinde yapalım diye düşünürken, Motokros’un 9. ayağı MXGP Türkiye diye adlandırılırken, 10. ayağı İtalya’da planlanırken ‘Güvenli Ülke Türkiye’ sloganıyla 10. ayağı da Afyon’a aldık. 2021 MXGP PF Afyon diye şehrimizin ismi ön plana çıkan bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. 4-5 Eylül 2021 tarihinde şampiyonanın 9. ayağı, 7-8 Eylül 2021 tarihinde de şampiyonanın 10. ayağını gerçekleştireceğiz.

Bir 3 kişi görseli olabilir
Çünkü bizim pistimiz dünyanın en iyi pistidir. Dünyanın en iyi padok ödülünü alan bir piste, komplekse sahibiz. İnşallah bu yılda ödüllerin tamamını toplayacağımıza eminim. Sizler destek verdikçe bizler yenilerini yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Açılışta Vali Gökmen Çiçek ve Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven’de birer konuşma yaparak şehrimizin tanıtımına büyük katkı sunan bu dev organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’na teşekkür ettiler.
Dünyanın en iyi motokrosçularının yarışacağı yarışlar yarın start alacak. Dünya Motokros Şampiyonası, 7,3 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede yayınlanıyor ve ölçümlenmiş 3.1 milyar izleyici tarafından izleniyor. >> Nuri Kuzu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!