Telefon
WhatsApp
DÜNYA'DA VE TÜRKİYE'DE BİR İLK

Spor Kenti Afyonkarahisar dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyor. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun altı ay süren uğraşları neticesinde İtalya'da yapılacak, Dünya Motokros Şampiyonası’nın 10. ayağı MXGP OF AFYON markasıyla 7-8 Eylül’de şehrimizde yapılacak.
Korel Termal Otel’de düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven, Türkiye Motosiklet Federasyonu AS Başkanı Mahmut Nedim Akülke, otel müdürleri, Afyonkarahisar Basın Mensupları Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Dağhan, Türkiye Spor Yazarları İl Temsilcisi Nadir Güzbey, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Yönetiminden M. Emin Güzbey ve Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Toplantının açılış konuşmasını Türkiye Motosiklet Federasyonu AS Başkanı Mahmut Nedim Akülke yaptı.Afyonkarahisar isminin uluslararası bir organizasyonda marka haline gelmesinin memnuniyet verici gelişme olduğunu söyleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu AS Başkanı Mahmut Nedim Akülke ise “Dünya Motokros Şampiyonası’nın 9. Ayağı, 4-5 Eylül tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Gençlik Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin büyük destekleri ile Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenecek. Dünya Afyonkarahisar’da buluşmaya devam ediyor. Uluslararası Motosiklet Federasyonu tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’nin düzenlemiş olduğu başarılı organizasyonlar ve Afyon Motor Sporları Merkezi’nin en iyi pist olması yanı sıra en iyi alt yapı en iyi padok, ödüllerine sahip olması da bu organizasyonda en önemli etken oldu. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
DÜNYADA BİR İLK…
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 4-5 Eylül 2021 tarihleri arasında MXCP OF TURKEY Dünya Motokros Şampiyonası’nın 9. Ayağı Afyonkarahisar’da yapılacak, bir sonraki ayağı ise İtalya’da olacaktı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun uzun uğraşları neticesinde İtalya’da yapılması planlanan 10. Ayak yarışları, Türkiye’ye alındı. Böylelikle dünyada ilk kez bir şampiyonaya ‘MXGP of Afyon' markasıyla bir ilin adı verildi.

Bir 4 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
EN İYİ PİST -EN İYİ PADOK ÖDÜLÜ
Afyonkarahisar’ın spor kenti olması noktasında büyük emek harcadıklarına dikkat çeken Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, "Afyon Motor Sporları Merkezi, dünyanın 'en iyi pist' ve 'en iyi padok' ödüllerine layık görüldü. Organizasyonumuzda hiçbir sıkıntımız yok. Salgın dolayısıyla 2020'deki şampiyonayı gerçekleştiremedik. Bu spor organizasyonunun Afyonkarahisar ile ülkemize büyük katkısı olunca Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştiriliyor."
MOTOR SPORLARINDA MARKA ŞEHİR OLACAĞIZ
TMF ile Afyonkarahisar Valiliğimizle el ele vererek 'güvenli ülke Türkiye' sloganıyla yola çıktıklarını aktaran Başkanımız Mehmet Zeybek, "Eylül'de 9. ayağı Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek MXGP'nin 10. ayağı İtalya'da yapılacaktı. Yapılan görüşmeler neticesinde İtalya'da yapılması planlanan 10. ayağı da 'MXGP of Afyon' ismiyle Afyonkarahisar'a kazandırdık. Afyon ismini de motor sporlarında bir marka haline getirmeye çalışıyoruz. Biz, almış olduğumuz bu MXGP'nin 10. ayağını da Afyonkarahisar'ımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.
“NETİCE BİZLERİ GURURLANDIRDI”
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz İbrahim Yurdunusen de Afyonkarahisar'ı sporda bir marka kent haline getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Yurdunuseven, "Türkiye'de ilk defa bir ilin adı spor organizasyona verildi; MXGP of Afyon. Bu bizim için çok büyük organizasyon ve gurur. Bunun için 6 aydır çalışılıyordu. Bugün bu neticeyi görmüş olmanın mutluluğu ve gururu, bizleri çok onurlandırdı." ifadesini kullandı. >> İsa Kuş

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!