Telefon
WhatsApp
Dr. Ersan Özgür, Altı Nokta Körler Derneği'ne ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan’la bir araya geldi.

HASSASİYET VE DUYARLILIK BEKLİYORUZ
TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür’e nazik ziyareti için teşekkür eden Dernek Başkanı Erdoğan, “Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi olarak toplumda duyarlılığın ve farkındalığın artması için faaliyetlerde bulunuyoruz. Görme engelliler olarak toplumumuzdan hassasiyet ve duyarlılık bekliyoruz. Görme engelli bireylerin günlük yaşam içerisinde yaşadığı sorunlarından birisi de bazı kendini bilmez vatandaşlar tarafından kaldırımların bilinçsizce işgal edilmesidir. Gerek Türkiye genelinde gerekse de şehrimizde sarı çizgiler bizim için önemli bir görev üstlenmektedir. Şehrimizde birçok kişi sarı yol kılavuzlarının ne anlama geldiğini bilmeden oraları işgal ediyor. Sarı çizgiler görme engellilerin yol ve kaldırımlarda yer ve yön tespitine yardımcı olmaktadır. Ancak kaldırımlara bilinçsizce park edilen araçlar veya konulan eşyalar görme engellilerin yürüme alanını yok etmektedir. Bu hususta halkımızdan daha çok dikkat ve özen bekliyoruz." dedi.

EL ELE VEREREK ENGELLİ BİREYLERİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMALIYIZ
Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Özgür ise Dernek Başkanı Hakan Erdoğan’a misafirperverliği için teşekkür ederek, Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesinin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özgür, “Altı Nokta Körler Derneği, ülkemizde görme engellilerin ekonomik, toplumsal, eğitsel, kültürel ve mesleki sorunlarına çözüm yolları üretmek amacıyla kurulmuş güzide bir sivil toplum kuruluşumuzdur. Sizler Afyonumuzda tüm görme engelli kardeşlerimize destek oluyorsunuz. Müteşekkiriz. Engelli kardeşlerimizle aynı toplumda yaşıyoruz. Görme engelli kardeşlerimizin bu durumunu bilerek sarı çizgilerin bulunduğu alanlara araç park etmek veya eşyalar koymak, görme engelli kardeşlerimizin büyük sıkıntı yaşamasına neden olacaktır. Toplum olarak bu duruma hassasiyet göstermeliyiz." ifadelerini kullandı. >> Serap Keskin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!