Telefon
WhatsApp
Daha yapacak çok işimiz var

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve yeni dönem Başkan Adayı Hüsnü Serteser, Meslek Komiteleri Adayları ile Akrones Termal Otelde basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Serteser, 2009 yılından itibaren 3 dönemdir Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasına başkanlık yaptığını söyleyerek, “Bu dönemin sonuna yaklaşıyoruz. 1 Ekim 2022’de ATSO’nun Meslek Komitesi seçimleri yapılacak” dedi. “Daha önce 4’üncü dönem olarak adaylığımı açıklamıştım” diyen Serteser, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde siz değerli dostlarımla birlikte şu anda meclis üyesi olan, meslek komitesi üyesi olan ve gelecek dönem için meslek komitesine aday olan dostlarımızla birlikte bir basın açıklaması yapmayı uygun gördük. Bu güzel topluluğu bu güzel kalabalığı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Geçen 13,5 yıl içerinde bu 3 dönemdir birlikte hem meclis, hem meslek komitesi hem de yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önemli hizmetler yaptıklarını ifade eden Başkan Serteser, “Bu hizmetleri yaparken hakikaten çok yorulduk çok çalıştık ama güzel hizmetler yaptık ve yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek bir dönem daha ATSO’ya sizlerle birlikte aday olduk. Allah bizleri mahcup etmesin. Eğer Allah nasip ederse 4’üncü dönemde de çok güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Geniş bir katılım ve geniş bir kucaklama ile meslek komitesi üyelerimizi belirledik” ifadelerini kullandı.
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser sözlerine şöyle devam etti: “Meslek Komitesinde Yaş Meyve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı, Mimarlar Odası Başkanı, AFSİAD Başkanı, Mermercileri temsil eden 2 derneğimizi, Kuyumcular Derneği Başkanı, Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı, Cafe ve Restoran İşletmecileri Derneği Başkanı, Süt Birliği Başkanı gibi birçok üyeyi temsil eden başkanların içinde bulunduğu kişiler ile birlikte aday olduk. Çünkü bu dönemde çok daha büyük hizmetleri yapmaya adayız” dedi.
ATSO olarak 2 önemli binayı Afyonkarahisar’a kazandırdıklarını belirten Başkan Serteser, “Daha önce hizmet binası olarak kullandığımız şu anki ATSO İş Merkezi binasını birinci dönemimizde diğerini ikinci dönemimizde hep birlikte bu saydığım 3 dönemdeki meclis üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte inşa ettik. Bütçemiz hakikaten çok dardı. Ama o bütçeyi kredi almadan yapmak mümkün değildi. O bütçeyi çok güzel kullandık. Kredi alarak çok büyük işler yaptık. Şuanda mutlulukla söyleyebilirim ki iki binamızın da kredi borcu kalmadı. Bunlar önemli işlerdi. Tabi ki birkaç aylık kredi borcumuz var ama kasamızda da paramız var” diye konuştu.

400KW’lık, 150 KW’lık, 502 KW’lık enerji santrali yaptıklarına dikkat çeken ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, “ Şuanda hizmet binamızın tamamı elektriğini kendi karşılıyor. Hatta şebekeye elektrik satarak bütçemize katkı sağlıyoruz. Biz hep şunu yapmaya çalıştık 2009 yılından itibaren faaliyet gelirlerimizin dışındaki aidat gelirlerimizin dışında diğer faaliyet gelirlerimizin yüzdesini hep artırmaya çalıştık. Hakikaten kendi Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasını şirketimizi nasıl titizlikle yönetiyorsak, bonkörce harcamalar yapmıyorsak böyle yönettik. Zor oldu dediğim buydu. Fakat sonunda güzel neticeler elde ettik.”

ATSO Hizmet Binasına 2011 yılında başladıklarını ve 2013 yılında tamamladıklarını söyleyen Başkan Serteser, “Kendimde inşaat mühendisi olmam sebebiyle çok planlı bitirdik ve şunu gördük. İlerde yeşil enerjinin çok önemli olacağını o günlerden gördük. Şuanda Dünya 1’incisi olan Londra Bream Sertifikası alan ve Yeşil Binalarda en üst derece oyu alan bina ile birinci olduk. Bu tecrübelerimizi büyüklerimiz başka yerde kullanmamızı istediler. Giden Valimiz, Milletvekillerimiz Sinanpaşa’da yıllardır bekleyen Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesinin başına geçmemi istediler ve oraya bir Yeşil OSB yapmamızı istediler. Şuanda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yıllardır bekleyen bu OSB’miz inşallah önümüzdeki dönemde şehrimize kazandıracağız” dedi.
Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesinin bir ihracat hedefi olacağına dikkat çeken Serseter, sözlerine şöyle devam etti: “Burada orta ve yüksek teknoloji yatırımları seçmeyi gayret edeceğiz. Ciddi bir miktarda istihdam sağlayacağını düşünüyoruz ve gece gündüz demeden hakikaten 2009 yılından bugüne kadar hepinizin de bildiği gibi kimsenin bunun aleyhinde bir laf söyleyemeyeceği şekilde her zaman kendi işimin önünde tuttum. Koltuktan bir şey alan başkan hiç istemedim. Hep koltuğa bir şeyler veren başkan olmak istedim. Bu düsturla çalıştım. Tüm meclis ve yönetim kurulu üyelerimizde bu düsturla çalıştılar” diye konuştu.

“Belki de işlerimden önemli ölçüde fedakarlık ettim” diyen Başkan Hüsnü Serteser, “ Ailemden önemli ölçüde fedakarlık ettim. Ama şikayet etme gibi bir lüksüm yoktu. Bunu ben talep ettim. En iyi şekilde çalışmam lazımdı. En iyi şekilde çalıştığıma inanıyorum. Bu konuda vicdanım rahat. Ama bunu tabiki üyelerimiz takdir edecek. Üyelerimizin de beni 3 dönem üst üste Yönetim Kurulu Başkanı seçmesinden dolayı takdir ettiklerini düşünüyorum. Dördüncü dönemimde de bu özveriyle çalışacağımı basın mensuplarının önünde ifade etmek istiyorum” dedi.
Büyük projeleri olduğunu ifade eden Serteser, Merkez 2. OSB, Türkiye’nin ilk Sağlık Endüstri Bölgesi noktasında şirket kurulmak üzere, TOBB Başkanımız beni kırmadı yüzde 8 ile şirkete ortak olmayı kabul etti. TOBB ve ATSO’muzun vizyonuyla, Sağlık Endüstri Bölgesini yapmayı bu konuda da bir nefer olarak çalışmayı taahhüt ediyorum. 2. OSB’yi en kısa zamanda yatırımcılara ciddi bir istihdam sağlatarak yapmayı taahhüt ediyorum. Bir projemiz vardı onu gerçekleştiremedik. Mermer sektörü hakikaten Afyon’un bir klasiği. Mermer sektörü için ATSO binamızın arkasında 365 gün açık mermercilerimizin, mermer sektörümüzün doğal taşlarını sergileyebilecekleri bir proje yaptık. Fakat hayata geçiremedik. Bu projeyi önümüzdeki dönem için mermer sektörüne paylaşacağız. Hep birlikte bu projeyi Afyon’a kazandıracağız. Bunu da mermer sektörünü daha fazla dünyaya açmayı taahhüt ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Serteser, “13 yılda sadece bunları yapmadık. 2014’den beri A akreditasyona sahip bağımsız denetçiler tarafından denetlenen 7 yıldızlı bir hizmet veren oda haline getirdik. Personellerimize, çalışanlarımıza önem verdik. Çünkü onlar bizim iş arkadaşlarımız. Onların kalitesi bizim kalitemizi artırıyor. Şuanda bir çoğu İngilizce bilen, deneyimli, AB projelerinde, kalkınma ajansı projelerinde deneyimli, başka kurumlara da yardımcı olan çok önemli personelimiz var. Bunların yetiştirilmesinde çok çaba sarf ettik. Güzel işler başardık. Egede UR-GE Projelerinde ilimizi üst sıralara çıkardık. 3 tane UR-GE Projesi gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki dönemde de daha gazla UR-GE Projesini yapmayı taahhüt ediyoruz. UR-GE Projeleri ihracat pazarlarını artırmak için önemli projeler.” 13 yıldaki tüm bütçelerinin daha fazlasını AB ve diğer kurumlardan proje yaparak kazandıklarının altını çizen Başkan Serteser, “Yaklaşık 100 milyon TL fazla üyelerimize bu projelerden katkı sağladık. Bunların hepsi gece gündüz çalışma ile oluyor. İnanır mısınız? Kendi işime bu kadar önem vermedim. En geç öğlen çoğu zaman sabah Ticaret ve Sanayi Odasına gelir, personelden sonra çıkarım. Çok iş yaptığınız zaman çok zaman ayırmanız gerekiyor. Ama bu işi biz talep ettiğimiz için tabi ki zaman harcayacağız. Bundan sonraki dönemde sizden şunu rica ediyorum.
Bu 3 dönemdir şöyle çalışmalarımıza bakın. Ayrıca şuna bakın kendi işimde en az konutu bu dönemde yaptım. Çünkü ATSO’ya o kadar emek verdim.
Eğer takdir ediyorsanız basının önünden sizden şunu rica ediyorum. Kırımızı pusulaya oy verin. Gelin bizi bir defa seçin. Afyon’a daha fazla hizmet edelim. Bu bizi mutlu edecektir. Bizde Afyonkarahisar’ı daha ileriye götüreceğiz. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu ilgi hakikaten beni çok memnun etti” dedi. >> Haber: İsa Kuş

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!