Telefon
WhatsApp
Çok çalıştık ama hiç yorulmadık

2023 yılının ilk gününde, hem yapılan faaliyetleri değerlendirmek hem de yeni yılda yapılacak olan projeler hakkında bilgi alış verişinde bulunmak üzere bir araya gelen Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri yeni projelerini görüştüler.

2022 yılında gece gündüz demeden çok çalıştıklarını belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canser Kuzu, üyeleriyle birlikte 2022 yılında 200'den fazla etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Hemen hemen her gün etkinlik düzenlediklerini belirten Kuzu, üyeleriyle birlikte ilimiz merkezi ve mahallelerinde ziyaretlerde bulunduklarını, her gittikleri hanede yaşanan sıkıntıları çözmek adına yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bir 6 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Yine kendi imkanları dahilinde temin ettikleri gıda malzemelerini zor durumda olan aileleri kendi elleriyle ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Kuzu, "Kendi üyelerimiz ile paketlerimizi oluşturduk ve maddi bakımdan zor durumda olan ailelere kendi elimizde ulaştırdık. Hemen hemen her gün yollarda idik. Bizlere gerek telefonla gerekse sosyal medya üzerinden ulaşan herkesin ayağına kadar gittik" dedi.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

2023 Yılında Daha Çok Çalışacağız

Afyonkarahisar Kent Konseyi Kadın Meclisi 2022 yıl sonu değerlendirme toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Canser Kuzu, 2022 yılında kendilerini en çok üzen olayın sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar olduğunu söyledi.

Bu amaçla kendi elleriyle hazırladıkları pasta ve keklerle birlikte ilimizdeki tüm sağlık kurumlarında görev yapan sağlıkçıları ziyaret ederek onlara moral vermeye çalıştıklarını söyleyen Kuzu; "Sağlık çalışanlarımıza yapılan şiddetin karşısında olduk ve olacağız. Lütfen şifa veren ellere şiddet uygulamayalım"dedi.

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabı ve açık hava görseli olabilir

VALİMİZE MİNNETTARIZ

Her fırsatta Kadın Meclisi olarak Vali Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile istişarelerde bulunduklarını söyleyen Başkan Canser Kuzu; "Valimiz ilimizde göreve başladığı günden itibaren Kadın ve Çocuklara verdiği önemi göstermiştir. Bu amaçla Kadın ve özellikle kız çocuklarına yönelik olarak geliştirdiğimiz tüm projelerimize sonuna kadar destek vermiştir.  Meclis toplantımıza katılıp bizleri onurlandıran Valimiz ile sürekli görüşmeler sağladık. Bizlere kapısı her daim açık olan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'na 2022 yılında bizlere vermiş olduğu destek için teşekkür ederken, bu desteğinin yeni yılda da devam edeceğinden hiç şüphem yoktur" dedi.

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve oturan insanlar görseli olabilir

YAZ KUR'AN KURSLARINA TEŞVİK ETTİK

Okulların tatil olmasıyla birlikte camilere kuran-ı kerim öğrenmek için koşan çocuklarımızı teşvik etmek amacıyla bir çok etkinlik gerçekleştiren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canser Kuzu, ilimiz merkez ve ilçelerinde bir çok camiyi ziyaret ederek çocuklara çeşitli hediyeler dağıttılar. Kuran-ı Kerim öğrenen çocuklara son hafta piknik etkinliği de düzenleyen Başkan Kuzu ve ekibi çocukların gönüllerinde taht kurdular.

Bir 15 kişi, çocuk, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

CAMİLERİMİZİ TEMİZLEDİK

2022 yılında kendi kurdukları ekip ile birlikte ilimiz merkez ve beldelerindeki camilere ziyaretlere giden Kadın Meclisi üyeleri, Cami yönetiminden aldıkları izin sonrasında camilerde temizlik yaptılar.  Camilerin avizelerinden, duvarlarına, halılarından, camlarına ve cami çevre temizliğine kadar detaylı temizlik yapan Kuzu ve ekibinin bu etkinliği yerel ve ulusal basında da geniş yer aldı. Özellikle Karacaahmet türbesinde yaptıkları temizliğe belde kadınlarından da geniş katılım olmasının kendilerine en sevindiren olay olduğunu söyleyen Başkan Kuzu; "Cami ve dini mekanlarımızın temizlik etkinliğimize sosyal medya üzerinden de büyük destek geldi. Temizlik etkinliğimize çok sayıda kadınımız katıldı ve hatta çocuklarda camilerde temizlik yaptılar" dedi.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar, eşarp ve iç mekan görseli olabilir

Okullara kırtasiye yardımı

İlimiz merkez ve ilçelerindeki çok sayıda okulu ziyaret eden Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler. Özellikle kırtasiye malzemesi sıkıntısı çeken öğrencilerin bu konudaki tüm ihtiyaçlarını karşılayan Kadın Meclisi, okul idarelerine de çok sayıda kırtasiye malzemesi vererek, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmasını sağladı.

ÇOCUKLARA KIŞLIK MONT VE BOT KAMPANYASI

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canser Kuzu ve yönetiminin, "Bu kış çocuklar üşümesin' sloganıyla başlattıkları kampanya herkesinden büyük ilgi ve destek gördü.  İş insanlarının da büyük destek verdiği kampanya sayesinde 1000'e yakın çocuğa kışlık bot ve mont hediye edildi.  İlimiz merkezindeki okullar başta olmak üzere, belde ve köylerdeki okulları teker teker ziyaret eden Meclis üyeleri çocuklar arasında ayrım yapmadan hepsine bot ve mont hediye ettiler. Özellikle kendilerine ulaşan Beyyazı, Halımoru ve Sarık köyü okul idarecilerinin taleplerini anında yerine getiren Kadın Meclisi okul idaresine fazladan bot ve mont gönderdi. Daha sonrasında her iki okulu da ziyaret eden Başkan Kuzu ve yönetimi her iki okuldu 300'e yakın çocuğa kışlık mont ve botlarını elleriyle giydirdiler.

Bir 15 kişi, çocuk, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDUK

Kadın Meclisi yönetim ve tüm üyeleri organ bağış haftası etkinlikleri kapsamında organ bağışında bulunarak büyük bir farkındalığa imza attılar.

GASTRO AFYON FESTİVALİNE BÜYÜK KATTI

Afyonkarahisar'da, 4. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali ve Marifetli hanımlar pazarına katılarak stant açan Kadın Meclisi üyeleri kendi elleriyle hazırladıkları yöresel yemeklerimizle festivale destek sundular.  Bu konuda kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Başkan Kuzu; 'Öncelikle bu konuda bir duyuru yaptık. Kadın Meclisimizin çatısı altında evlerinde yapacakları yiyecekleri festivalde satmak isteyen kadınlarımıza duyuru yaptık. Çünkü elde edecekleri gelirin tümü kendilerinin olacaktı. Bu etkinliğimize de çok sayıda katılım oldu. Çok sayıda kadınımız kendi evlerinde yaptıkları ürünleri burada satarak aile bütçelerine katkıda bulundular.  İnanın evlerinin 2-3 aylık tüm giderlerini karşılayacak derecede gelirler elde eden kadınlarımızdan büyük dualar aldık. İnşallah önümüzdeki yıl daha büyük bir çadır talep edip katılımı daha da büyüteceğiz"dedi.

ENGELLİLER DERNEKLERİNE DESTEK VERDİK

2022 yılında engelli bireyler tarafından oluşturulan tüm derneklere sınırsız destek verdiklerini söyleyen Canser Kuzu, "Bedensel ve zihinsel engelli derneklerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Güzel günlerinde yanlarında olduk. Kötü günlerinde de yanlarına koşup morallerini yüksek tutmaya çalıştık.  Görme engelli kardeşlerimizin beyaz baston taleplerini karşılayıp kendi imkanlarımızda temin ettiğimiz 60 bastonu kendilerine hediye ettik.

 

3 Aralık Dünya engelliler günü nedeniyle bir çok etkinlik gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimizi evlerinde ziyaret ettik. İhtiyaç sahibi olanların taleplerini karşıladık. Görme engelli kadın ve kız çocuklarının saç ve cilt bakımı yaptırdık. İnşallah önümüzdeki yıl bu etkinliklerimizi daha da çoğaltacağız"dedi.

 

2022 yılının hemen hemen her gününe bir etkinlik sığdırmaya çalıştıklarını söyleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canser Kuzu, tüm etkinliklerinde kendilerine sınırsız destek veren Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'na, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan'a, Başkan Yardımcılarına sonsuz teşekkürlerini iletti.

Başkan Kuzu, 2023 yılında daha çok çalışacaklarını belirtirken, daha şimdiden insan odaklı 12 projelerinin hazır olduğunu söyledi.    

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!