Telefon
WhatsApp
Bu kış birlikte ısınalım projesi

Kış şartlarının kendini gösterdiği bu günlerde ihtiyacı olan Afyonkarahisar’a bağlı ilçe ve köy okullarındaki çocuklar için TED Afyon Koleji Okul- Aile Birliği harekete geçti. Bu kapsamda iş birliği yapılan LC Waikiki’ den 1500 öğrencilik yardım paketleri okulumuza teslim edildi.

Kışlık kıyafet, bere takımı ve bottan oluşan hediye paketleri TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Azime Tanrıverdi, Ortaokul Müdür yardımcısı Mehmet Selek, Okul Aile Birliği Başkanı M. Gürel Yardım ve Okul Aile Birliği Üyesi Rıfat Durgut’un katılımlarıyla Işıklar Şeker Ortaokulundaki ve Gebeceler İlkokulundaki öğrencilere teslim edildi.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Ziyaret edilen sınıflarda öğrencilerle sohbet eden; Azime Tanrıverdi: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak azdır. Çocuklarımızı mutlu görmek, heyecanlarını paylaşmak, onların mutlu olabileceği iklimler oluşturmak en önemli önceliğimizdir. Kampanyamıza destek sağlayan yardımseverler ve sizler arasında bir köprü olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzun altını çizmek isterim. Yardımlaşma ve dayanışma toplumun gelişmesi için en güzel vesiledir”DEDİ.

Okul Aile Birliği Başkanı M. Gürel Yardım ise, “Bu kampanya çerçevesinde merkeze uzak olan okullarımızdaki çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlama noktasında bizim de bir nebze katkımız olsun istedik. İyilik bir insanlık sanatıdır ve iyilik bulaşıcıdır. Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Sandıklı,  Gebeceler’e  kadar ulaşabildiğimiz tüm ilçelerimize ulaşmaya çalıştık”dedi.

Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Furkan Koca: “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir.” diyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bu sözünden hareketle biz ne yapabiliriz diye düşündük. Bu soğuk kış günlerinde minik kalpleri ısıtabilmek için bu kampanyayı düzenledik”dedi.

Okul Aile Birliği Üyesi Rıfat Durgut “Böyle anlamlı bir projenin içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bundan sonra da yapılabilecek her türlü proje ve çalışmada yer almaktan ve destek vermekten büyük mutluluk duyarım”dedi.

Gebeceler Ortaokul Müdürü Erhan Çetkin “Sizlerin okul öğrencilerimizi unutmaması bizleri çok duygulandırdı. Şu anda çok mutluyum, öğrencilerim adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Buralara kadar gelmiş olmanız ve çocuklarıma değer vermeniz bizleri çok mutlu etti”dedi.

Bir 6 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Işıklar Şeker Ortaokul Müdürü Necati Yılmaz “Sizleri okulumuzda görmekten dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimiz adına sizlere teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimize hazırlanan kışlık paketler sayesinde çocuklarımız bu kışı daha sıcak geçirecekler. Bazı duygular anlatılmaz yaşanır, bizleri çok duygulandırdınız”dedi.

TED Afyon koleji genel koordinatörü Azime Tanrıverdi yaptığı açıklamada; “ “TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ, köklü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden beri eğitim alanında faaliyet göstermekte; aynı zamanda yeterli maddi olanağa sahip olmayan başarılı çocukların eğitimlerini desteklemekte ve Türk eğitim sistemine maddi ve bilimsel katkılar sağlamaktadır. Türkiye’nin en köklü okulu olan TED Koleji olarak eğitimi destekleyen projelerde öncü olmaya devam edeceğiz.” dedi.

TED KOLEJİ TARİHÇESİ

Türkiye’nin modernleşmesi için eğitimin vazgeçilmez önemine inanmış olan Büyük Önder Atatürk, 1 Kasım 1925'te Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde hedeflenen seviyeye ulaşmak için özel girişimin çalışmalarına ihtiyaç olduğunu dile getirmiş ve topluma çağrıda bulunmuştur. Türk Eğitim Derneği, bu temel vizyon doğrultusunda, Atatürk’ün ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran kadroların öncülüğünde 31 Ocak 1928 tarihinde doğmuş ve 12 Aralık 1939 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamuya Yararlı Dernek statüsü edinmiştir. İlk adı "Türk Maarif Cemiyeti" olan derneğimiz, 1946 yılından itibaren, "Türk Eğitim Derneği" adı altında çalışmalarını başarıyla sürdürmektedir.

Derneğin ilk tüzüğünde yer alan “Cemiyet, siyasi hiçbir gaye gütmeyip, sadece memleket gençliğinin tahsil ve terbiyesine yardım ile iştigal eyler” olarak ifade edilen temel amaç, bugün de geçerliliğini korumaktadır. Türk Eğitim Derneği, dün de bugün de bu ilkeye sadık kalarak çalışmalarını yürütmektedir.

Kuruluş amaçlarının başında maddi imkanları yetersiz, başarılı öğrencilere burs vermek olan TÜRK EĞİTİM DERNEĞİ her yıl uyguladığı TAM EĞİTİM BURS SINAVI ile bu öğrencilere ulaşmayı hedeflemektedir.

TAM EĞİTİM BURSU

Türkiye genelinde yapılan merkezi sınav ve sonrasında gerçekleştirilen mülakatlarla (ev ziyaretleri) öğrencilerin seçildiği Tam Eğitim Bursu (TEB) ile sadece okul ücretleri değil; cep harçlığı, servis, yemek, kitap-kırtasiye, kıyafet, yatılı ise pansiyon giderleri olmak üzere tüm eğitim masrafları karşılanmaktadır.

Sisteme girmeye hak kazanarak TED Okullarında eğitim gören ve mezun olan öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca da bursları devam etmektedir. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin staj ve kariyer takiplerinin yapıldığı sistemde, mezun öğrencilerin işe yerleşme süreçleri de desteklenmekte ve izlenmektedir. TED Burs Sistemi ile bugüne kadar yaklaşık 50.000 öğrenci faydalanmıştır.

 

MADDİ OLANAKSIZLIKLAR EĞİTİME ENGEL OLMASIN

TED Afyon Kolejinden yapılan açıklamada; “TÜRK EĞİTİM DERNEĞİNİN her yıl düzenlediği TAM EĞİTİM BURSU sınavımız 18 Şubat 2023’te uygulanacaktır. Gerekli kriterlere uygun başarılı fakat maddi durumu yetersiz öğrencileri, GENÇ MEŞALE’ ye dönüşmesi için sınavımıza katılımlarınızı bekleriz.”denildi.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!