Telefon
WhatsApp
Bölgede aş evlerinin sıcak yemek hizmeti sürüyor

Depremin ilk anlarından itibaren, başta arama kurtarma çalışmaları olmak üzere altyapı faaliyetleri, temizlik, barınma ve lojistik ile birlikte gıda, giysi ve diğer malzeme desteklerini bölgeye ivedilikle ulaştıran Belediye, depremin yaralarını sarmak için çalışıyor. Bu kapsamda Hatay Antakya meydanda kurulan aşevlerimiz bölgedekilere her gün üç öğün sıcak yemek imkânı sunuyor.

GÜNLÜK 20 BİN DEPREMZEDE VE GÖREVLİYE SICAK YEMEK
Aşevlerimizle her gün üç öğün olmak üzere 20 bin kişiye; çorba, kavurma, pilav, beyaz-kırmızı et yemekleri yanı sıra pek çok yiyecek ve içecek ikramında bulunuluyor. Ayrıca depremzedelere 24 saat boyunca çay servisi de yapılıyor. Depremin ilk gününden itibaren hizmetini sürdüren aşevlerimiz 15 kişilik aşçı ekibi ile çalışma yapıyor. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremde bölgedeki depremzedelere ve görevlilere yönelik sıcak yemek hizmeti aralıksız devam edecek.

“YARALARI SARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Başkan Mehmet Zeybek’te deprem sahasında tüm imkânlar ile hizmet verildiğine dikkat çekerek, aşevlerimiz ile 7/24 sıcak yemek imkânı sunulduğunu belirtti. Başkanımız açıklamasında; "İlk andan bugüne kadar deprem bölgesine yardım, yiyecek ve gıda lojistiği desteklerimizi artırarak devam ettirdik. Bölgede en temel ihtiyaç yemek konusunda hemen ekiplerimizi görevlendirdik. 2 aşevimiz her gün üç öğün olmak üzere 20 bin kişiye sıcak yemek çıkarıyor. İlk günden itibaren Hatay’da konuşlanan aşevlerimiz ile depremzedelerimize, görevlilere ve orada bulunan herkese ikramlarda bulunuyoruz. Kahvaltı ve sıcak yemek hizmeti ile Hataylı kardeşlerimizin yanındayız. Yaraları sarmak için Belediyemizin tüm birimleri sahada özveri ile çalışıyor. Tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum. Afyonkarahisar Belediyesi olarak tek yürek olduk, kenetlendik. Deprem bölgesinde çalışmalarımız, desteklerimiz ve yardımlarımız sonuna kadar devam edecek. Bu zor günleri birlik ve beraberlikle atlatacağız. Cenab-ı Hak bir daha böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.

İÇ İŞLERİ VE SAĞLIK BAKANI AŞEVLERİMİZİ ZİYARET ETTİ
Hatay Antakya Meydan’da hizmet veren aşevlerimizi İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ziyaret etti. Sunulan ikramlardan faydalanan Bakanlarımız aşevlerimizde çalışan ekibimize de teşekkür etti. Yapılan sıcak yemek dağıtım faaliyeti ile ilgili de bilgi alan Bakanlarımız Afyonkarahisar Belediyesi’ne desteklerinden ötürü teşekkür ederek yapılan hizmetin önemine dikkat çekti.

SICAK YEMEK HİZMETİMİZ ULUSAL BASINDA
Asrın felaketi diye adlandırılan depremlerin ardından sıcak yemek için Hatay’da konuşlanan aşevlerimiz ulusal basının da gündemindeydi. Sahada en temel ihtiyaçlardan olan yemek hizmetini depremin ilk gününden itibaren sunan Belediye ekipleriNin 7/24 alanda bu görevi icra etmesi HaberTürk TV ve FOX TV yayınları ile kamuoyuna sunuldu. TV muhabirleri aşevlerimizin önünde canlı yayın yaparak bölgedeki son durumu ve yapılan çalışmaları aktardı. 20 bin kişiye üç öğün yemek sunulması, canla başla ilk andan itibaren Afyonkarahisar Belediyesinin depremzedelerin yanında olması ulusal basında geniş yer aldı. Gazeteci ve sunucu Cüneyt Özdemir’de YouTube kanalında Afyonkarahisar Belediyesi’nin aşevleri ile depremden etkilenen Hatay’da sıcak yemek dağıtımı yapmasını gündemine aldı. Her gün yemek çıkarıldığını aktararak afetzedelerin ihtiyacının karşılandığını belirtti. >> Nuri Kuzu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!