Telefon
WhatsApp
‘Beklenti ve talepleri dinledik’

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Türkiye-Belçika Dostluk Grubu Başkanı Ali Özkaya, AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle Belçika’da bir dizi temaslarda bulundu. Mevkidaşı Belçika Parlemantosu Dostluk Grup Başkanı ile de görüşen Milletvekili Özkaya, “Belçika bilindiği üzere, özellikle Emirdağ’lı hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı bir ülke.

Bizlerde burada hem hemşehrilerimiz ile hemde türk kökenli vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Hasret giderdik, onların bizlerden Türkiye’den beklentilerini ve taleplerini dinledik. Ramazan ayının sevincini ve mutluluğunu gurbetteki hemşehrilerimiz ile yaşadık” dedi. “Türkiye’den Avrupa’ya giderek, Avrupa ekonomisine katkı sunan gurbetçilerimiz 1960’lı yılların başından itibaren Avrupa’nın bir çok kentinde önemli bir işgücü olmuş, buralara adapte olarak aralarından Milletvekili, Belediye Başkanı, Bakan ve önemli iş adamları çıkarmayı başarmıştır. Vatanından binlerce kilometre uzakta, vatan hasretiyle yaşayan gurbetçilerimiz ile bir arada olmaktan, ziyadesi ile memnun olduk” dedi.

Avrupa’da yaşayan Türklerin artık Avrupa’yı oluşturan asli unsur olduğuna da dikkat çeken Milletvekili Özkaya, “Türkiye olarak gurbetteki her bir vatandaşımızın yanındayız. Elhamdülillah, bugün güçsüz ve zayıf Türkiye değil, sözü dinlenen pasaportu itibar gören, güçlü bir Türkiye var. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız müsterih olsunlar Türkiye Cumhuriyeti devleti her zaman dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşının hizmetindedir” dedi.
Türkiye'nin artık dünya siyasetine yön verdiğine vurgu yapan Yurdunuseven: "Ülke olarak bugün geldiğimiz noktaya ulaşana kadar zorlu yokuşlar keskin virajları geride bıraktık. Kumpaslar, kalkışmalar hainlikler gördük.Milletimizle birlikte inşa ettiğimiz büyük ve güçlü Türkiye'nin artık çok daha büyük sorumlulukları var.
Bu güçlü ve büyük Türkiye'nin atacağı her adım Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından çıkacağı her sözü tüm dünya artık merakla bekliyor. Artık yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da büyük sorumluluklarımız var.
AK Parti Genel Merkez görevlendirmeleri ile gittiğimiz Belçika'nın Brüksel, Anvers ve Gent şehirlerinde yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız ve esnaflarımızla bir araya geldik. Yurdumuzdan binlerce kilometre rızkını kazanan ve burada yaşayarak kültürümüzü burada gösteren gurbetçilerimizin yaşadıkları sorun ve problemlerini dinledik.
Buradan bakıldığında da, yabancı ve türk vatandaşları için Türkiye büyük bir güç ve dünyadaki denge sağlayıcısı konumunda. Hamdolsun bugünlere hep birlikte geldik. Yine Belçika'da ziyaret ettiğimiz AK Parti Brüksel temsilcimiz önceki dönem milletvekilimiz Ruhi Açikgöz, Brüksel Büyükelçimiz Hasan Ulusoy,Anvers Başkonsolosumuz Batu Kesmen ile burada yürüttüğümüz çalışmalar ve Türkiye olarak yürüttüğümüz hizmetler üzerine görüşmeler gerçekleştirdik.
Belçika Dostluk Grubu Başkanı Joris Vandenbroucke ile iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi adına istişarelerde bulunduk. AK Parti olarak dünyanın neresinde olursa olsun her vatandaşımızın yanındayız.

Bunu pandemi döneminde çok net bir şekilde tüm dünyaya gösterdik ve göstermeyede devam ediyoruz. Attığımız her adımda gerçekleştirdiğimiz her reformda yine yurtdışındaki vatandaşlarımızı ve ülkemizin çıkarlarını gözeterek ikili ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz”dedi. >> Serap Keskin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!