Telefon
WhatsApp
Başkan Pehlivanlı, sosyal medyadan isyan etti

Pehlivanlı’ nın sosyal medya paylaşımı şöyle: “Türkiye’ de ilaç ve eczacılık hizmetlerinin sürdürülebilirliği mevcut İlaç Fiyat Kararnamesi’ nin altında ezilmiş durumdadır.

Grip, soğuk algınlığı ilaçlarının bile bulunamaması ve sadece firma ile kurum arasında olması gereken kamu kurum iskontosunun firmalar tarafından uygulanmaması nedeniyle, eczacı hastalar ile karşı karşıya kalmaktadır.

Düşen karlar, artan giderler nedeniyle evinizin sokağında bulunan, size sağlık danışmanlığı hizmeti veren o eczaneniz hiç olmadığı kadar zor durumdadır.

Bir meslek düşünün ki, bu devirde insanlar günahını bile vermezken, pandemide milyonlarca ücretsiz maske ve yüzbinlerce mevsimsel grip aşısı dağıttığı halde, denetlensin, cezalar yesin, yine de özveri ile sağlık hizmeti vermeye devam etsin ve bu özverisinin bedelini canı ile ödesin.

Türkiye de sağlık personeli içerisinde vefat/toplam aktif çalışan sayısı oranına göre pandemide en çok vefat eden sağlık meslek mensubu ECZACILARDIR.

Eczacının, eczanesinin, kendisinin ve çalışanlarının hayatını idame ettirebilmesi için yetkililer tarafından artık görülmesi ve taleplerinin dikkate alınması gerekmektedir.

Artık bıçak kemiğe dayanmış durumdadır…”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!