Telefon
WhatsApp
Atatürk ilkokulunda 23 Nisan coşkusu

Çünkü dünyada, çocuklara bayram hediye eden ilk ve tek ülke Türkiye'dir. Bunun en büyük nedeni ise Ulu Önder Atatürk'ün, çocukların milletin geleceği olmasını düşünmesidir. 23 Nisan'ı onlara armağan etmesi ise onlara duyduğu sarsılmaz güveni ve sevgiyi sembolize etmektedir. Ulusal Egemenlik ya da millî hâkimiyet, devletin gücü olan egemenliğin doğrudan doğruya ulusa ait olmasıdır. Millî egemenlik, ulus egemenliği ya da hâkimiyetimilliye olarak da adlandırılır. Ulusal egemenliğin var olduğu devletlerde, kurucu ve yönetici güç bazı kişilerde ya da belli gruplarda değil halktadır. Atatürk İlkokulunda bu mutlu ve kutlu güne çocuklar büyük bir heyecanla hazırlandılar.
Öğrencilerine 23 Nisanın coşkusunu yaşatan, başta okul müdürü İsa Urhanoğlu olmak üzere; müdür yardımcısı Basri Aksu, anaokulu zümre başkanı Ayşe Şarlak ve 1. Sınıflar zümre başkanı Hakan Yastıkçı koordinesiyle anasınıfları ve 1. Sınıf öğretmenlerinin de büyük emeği ile harika bir gösteri hazırlandı. Günün anlam ve önemini ifade eden şiir ve konuşmalar ile zenginleştirilen bayram kutlaması, anasınıfı ve okulun tüm 1. Sınıflarının katılımı ile farklı yörelere ait halk oyunları gösterileri izleyicilere sunuldu. Anaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Kafkas, Karadeniz ve Zeybek halkoyunları ile başlayan kutlama töreni; 1-A şubesinin Artvin halk oyunları ile devam etti.
1-D şubesi Adıyaman halk oyunlarını sergilerken, 1-H şubesi ise Seymen halk oyunları ile katıldı. 1-G şubesi Kafkas halk oyunları, 1-C Zeybek,1-İ İzmir’in dağları adlı gösteriyi sundu. 1-E şubesi Silifke halk oyunlarını, 1-F şubesi ise Zeybek ve 1- -B Karadeniz halk oyunlarını katılımcılara sergilediler. Büyük beğeni toplayan halk oyunu gösterilerini hazırlayan öğretmenlerin de ne kadar çok emek vererek öğrencileri titizlikle hazırladıkları gözlerden kaçmadı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’’nı hem çocuklara hem velilere ve tüm katılımcılara coşku ile yaşatarak unutulmaz bir güne imza atan Atatürk İlkokulu yine farkını ortaya koydu. Okul müdürü İsa Urhanoğlu; Çocukların dünyasında 23 Nisan konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim ederek başarılarının devamını diledi.
Hafızalara kazınan bir töreni daha geride bırakan Atatürk İlkokulu izleyiciler tarafından tam not aldı. >> Rabia Ekmekçioğlu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!