Telefon
WhatsApp
AKÜ'de gelenek devam ediyor

Etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Genel Sekreter İhsan Ceran ile birlikte enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu yöneticileri ile akademik ve idari personel katıldı.

Bayramlaşma öncesinde bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akademik ve idari personelin geçmiş bayramını kutlayarak, huzur, sağlık ve afiyet dileklerinde bulundu. İki yıl aradan sonra personelle olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Karakaş, “Maskesiz bir şekilde masada oturabiliyoruz. Bunun için ne kadar şükretsek azdır. Burada tekrar hepinizi görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Gerçekten 2 yıl çok uzun bir zamanmış gibi geçti. Çünkü yaşadığımız dönemde zaman çok hızlı akıyor. Bu 2 yıl yavaşlatılmış bir zaman dilimi oldu. Bazen 2 yıl önce gerçekleşen olayları 10-20 yıl önce gerçekleşmiş gibi geri dönüp hatırlıyoruz. Bu da bize rast geldi. 100 yılda bir bu tür pandemi tarihte yaşanmış. Biz de bundan nasibimizi aldık. Ama bugün eğitim-öğretim süreçlerimizde, araştırma faaliyetlerimizde, günlük yaşamımızda tekrar eski normallerimize dönme aşamasındayız” diye konuştu.

Pandemi döneminde uzaktan eğitim sürecinde sıkıntı yaşamadıklarını belirten Karakaş, “Bu süre içerisinde birçok üniversite ile karşılaştırdığımızda ciddi anlamda sıkıntılarımız olmadı. Bu anlamda bu sürece emeği geçen başta Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizde çalışanlar olmak üzere hocalarımıza, destek personelimize ve idarecilerimize teşekkür ediyorum. Gerçekten zorlu bir süreçti. Yeni bir durumdu. Kısa süre içerisinde çok hızlı bir planlama ile sorunları hızlı bir şekilde çözecek bir mekanizma geliştirerek, herkesin işin ucundan tutması ile birlikte o sürecin üstesinden geldik. Şu anda Türkiye’deki üniversiteler içerisinde özellikle bahar döneminde uzaktan eğitimi yüzde 15’lere kadar indirdik. Yüzde 40’a kadar yapma yetkimiz vardı ama güz dönemini gözlemledik. Çok önemli sorunlar yaşanmadığını görünce bahar döneminde yüz yüze eğitimin oranını yüzde 85’lere kadar çıkardık. Bahar döneminde eski dönemlerde olduğu gibi faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“Mayıs ayı sosyal ve kültürel faaliyetler açısından oldukça yoğun bir ay olacak”
AKÜ’nün 30. kuruluş yılı ve Büyük Zaferin 100. yılı olması dolayısıyla yoğun programlarının olduğunu söyleyen Karakaş, şunları söyledi: “Üniversitemizin 30. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Aynı zamanda şehrimizin de içinde bulunduğu, ülkemiz açısından önemli olan Büyük Zaferin 100. yılını kutluyoruz. Dolayısıyla bu 2 kutlama programları çerçevesinde yoğun faaliyetler yürütülüyor. Mayıs ayında çok daha yoğunlaşacak. Özellikle ÜNİLİG Afyonkarahisar’da gerçekleşecek. Başka üniversitelerden 5 bine yakın sporcu öğrenci gelecek. Aynı zamanda 30. yıl kutlamaları kapsamında faaliyetlerimiz sürecek. AKÜFEST 22’yi gerçekleştireceğiz. Aynı şekilde kutlamalar kapsamında uluslararası organizasyonlarımız olacak. 2 büyük uluslararası sempozyum düzenleyeceğiz. Bunlardan birincisi; 26 Ağustosta başlayacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Türk Tarih Kurumu iş birliğinde Büyük Zaferin 100. yıl dönümü ile ilgili uluslararası sempozyum gerçekleştireceğiz. Yine Afyonkarahisar, Yaratıcı Şehirler Ağında Gastronomi Şehri olarak tescillendi.

Bu anlamda özellikle Turizm Fakültemizin öncülüğünde Uluslararası Gastronomi Turizmi Sempozyumunu gerçekleştireceğiz. Bunun yanında öğrenci sempozyumlarımız, kongrelerimiz var. Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi, Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kongresi bu Mayıs ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz diğer etkinlikler.
Mayıs ayı sosyal ve kültürel faaliyetler açısından oldukça yoğun bir ay olacak.

Haziran ayında da mezuniyet törenlerimizi gerçekleştireceğiz.
Bunun yanında üniversitemizin yatırım hizmetleri de devam ediyor. Hayvan Hastanesi inşaatımız devam ediyor. TÖMER binamızı tam kapasite haline getirdik. Aynı şekilde çiftlikte bazı yatırımlarımız oldu ve olmaya devam ediyor. Çünkü oranın revizyona ihtiyacı vardı. Bir yeni manda barınağı yatırımı aldık. Koyunlarımızın barınağını yenileyeceğiz.
Bu konuda da Haziran ayı içerisinde bir lansman toplantısı yapılacak. TAGEM ile iş birliği çerçevesinde yapılan proje kapsamında üretilmiş olan koyun türlerinin markalaşmış biçimi ile dünyaya duyurulacak. Haziran ayı da aslında yoğun geçecek bir ay bizim için. Bütün bunlar pandemiye rağmen üniversitemizdeki sistemin her açıdan işlediğini bize gösteriyor.”
Bayramlaşma töreni akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi. >> Nuri Kuzu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!