Telefon
WhatsApp

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Şuhut İlçesi ile ilçeye bağlı Kayabelen, Balçıkhisar Köylerini ve İhsaniye İlçesi'ni ziyaret ederek vatandaşların istek ve taleplerini yerinde dinledi. Milletvekili Köksal, ilk olarak beraberinde CHP Şuhut İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte Yöresel Ürünler Pazarı'nı kahvehaneleri esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

VATANDAŞLAR: EKMEK BİLE ALMAKTA ZORLANIYORUZ
Vatandaşlar zamlardan ve hayat pahalılığından şikâyet ederek, "İktidar göre fiyatlar indi. Ama ne hikmetse bu indirimler markete, pazara yansımadı. Neredeyse her gün gelen zamlar karşısında artık ne yapacağımızı bilemez hale geldik. En temel ihtiyaç olan ekmeği bile almakta zorlanır durumdayız. Sonumuz nereye varacak. Artık günlük zammı geçtik neredeyse her şeye saat başı zam geliyor." dediler.
İnsanların kendilerine tepki gösterdiği kaydeden esnaflar ise, "Vatandaşlar peş peşe gelen zamların ardından bizlere tepki gösteriyorlar. Durumu açıklamaya çalışıyoruz. Bizlerinde zor durumda olduğunu bu zamların bizden değil hükümetten kaynaklandığını anlatıyoruz. Artık zorunlu temel ihtiyaçlar haricinde vatandaşlar alışveriş yapmıyorlar. Zamlar nedeniyle bizler ürünlerdeki fiyatların etiketlerini değiştirmeye yetişemiyoruz. Vatandaşlar zammı bizler yapmışız, ülkeyi biz yönetiyormuşuz gibi tepkisini bize gösteriyor. Vatandaşın alım gücü düştükçe kepenk kapatan esnafın sayısı da her geçen gün artacak. Dayanacak gücümüz kalmadı." şeklinde konuştular.

ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR...
Daha sonra beraberindeki heyete birlikte Şuhut İlçesi'ne bağlı Kayabelen ve Balçıkhisar köylerini ziyaret eden Milletvekili Köksal, burada da vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Vatandaşlar, köylerine yeterince hizmet alamadıklarını zamlar ve hayat pahalılığı nedeniyle artık evlerine ekmek götüremediklerini söyleyerek, mazota gübreye ve yeme yapılan zamlardan sonra çiftçilerin kan ağladıklarını dile getirdiler.

HÜKÜMET ÜRETİCİNİN DE ÇİFTÇİNİN DE SESİNİ DUYMUYOR!
Şuhut Hayvan Pazarı'nı ziyaret eden Milletvekili Burcu Köksal, çiftçilerle ve üreticilerle görüştü. Yeme, gübreye, mazota yapılan zamlar ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik faturalarının yüksekliğinden dert yanan çiftçiler ve üreticiler, "Artık hayvanlarımıza bakmakta zorlanıyoruz. Alıp satmakta da zorlanıyoruz. Hayvanlarımızı elden çıkartmak istiyoruz ama satacak müşteri de bulamıyoruz. Hükümet üreticiye gereken desteği hiç bir zaman vermedi. Devlet üreteci için çiftçi için yapılması gerekeni yapmıyor. Üreticinin çiftçinin değeri kalmadı." diye konuştular.

ÜRETİCİLER KREDİ TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEDİKLERİNİ İÇİN HAYVANLARINI SATIYORLAR
Milletvekili Köksal, vatandaşın kan ağlar duruma geldiğini söyleyerek, "Nerede gitsem bir dokunsam bin ah işitiyorum. Vatandaş, esnaf üretici, çiftçi perişan halde. Besiciler, başta yem olmak üzere girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle hayvanlarını satmak istiyorlar ama alıcı bulamıyorlar. Birçok üretici yem parasını ve çektikleri kredi taksitlerini ödeyemedikleri için hayvanlarını yok pahasına satmak zorunda kalmış. Ben ve tüm partili arkadaşlarım sürekli sahadayız. Kırsalda yaşayan üreticimizin çiftçimizin sorunlarını yerinde görüyoruz. Ankara'da oturduğumuz yerden birileri gibi nutuk atmıyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafında sorunlar giderek büyüyor. Köylerde yaşayan ve üreticilik, yetiştiricilik yapan insanlara AKP'nin sahip çıkmadığını görüyoruz. Ama halkımızın desteğiyle CHP iktidarında biz toplumun tüm kesimlerine sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı. >> Kadınana

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!