Telefon
WhatsApp
Acil Servis Çalışanlarımıza yönelik saldırıyı kınıyoruz!

AFSÜ ailesi, acil servis çalışanlarına yönelik saldırı girişimini esefle kınıyor. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Okumuş, acil serviste hayatını kaybeden bir hastamızın yakınlarının sebep olduğu menfur olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
Atar damar yırtılması (Aort diseksiyonu) sebebiyle Bilecik’ten ilimizdeki özel bir hastaneye sevk edilirken kalbi durduğu için AFSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine getirilen bir hastanın, gerekli acil tıbbi müdahale ve resüsitasyon işlemleri yapıldığı halde vefat ettiğini söyleyen Prof. Dr. Okumuş, “112 Komuta Merkezi tarafından hastanemize bilgi geldiği andan itibaren arkadaşlarımız zorunlu hazırlıkları yapmış ve hasta acil servise alındığında da gerekli tıbbi müdahale prosedürü uygulanmıştır. Tüm bu çabaya karşın hastamızın vefat ettiğini haber alan hasta yakınları, görevini yerine getiren AFSÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalından Arş. Gör. Dr. Hüseyin Aldemir’e ve diğer görevli arkadaşlarımıza sözel ve fiziksel saldırıda bulunmuştur.” dedi.
Yaşanan olayın üzücü bir diğer yanının da acil servisteki rutin hizmetlerin bir süre aksaması olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, AFSÜ sağlık çalışanlarının acil ve ertelenemez bir kamu hizmeti sunma bilinciyle bütün olumsuz koşullara rağmen hizmet vermeye devam ettiğini kaydetti.
Prof. Dr. Okumuş şöyle konuştu: “Sağlık çalışanlarına yönelik her tür şiddet, kamu hizmetine karşı da yapılmış utanç verici bir eylem türüdür. Sağlık hizmetlerinden memnuniyetin üst seviyelere yükseldiği ülkemizde, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde gerçekleştiren sağlık çalışanlarına yönelik şiddet hiçbir koşulda mazur gösterilemez. Hastalarına en iyi şekilde hizmet vermek uğruna canla başla çalışan, başta saldırıya uğrayan arkadaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti lanetliyorum. Rektörlüğümüz tarafından konunun hassasiyetle takip edilerek yasal çerçevede gerekli işlemlerin yapılacağının kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.”dedi. ( Nuri Kuzu)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!