Telefon
WhatsApp
6 farklı ülke Afyon Lisesinde buluştu

Altı ortaklı Avrupa Birliği Erasmus projesinin amacı; 21. Yüzyılda dijital yeterliliği arttırmak için eğitsel robotların, önemli bir araç olarak kullanılarak eğitim ortamımızın içinde ve dışında temizliği ve çevrenin korunmasını artırmayı sağlamak.

Proje çalışmaları olarak doğa dostu robotlar tasarlayabilmek için etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda BT öğretmeni Ayşegül Düşmez öğrencilere mBotlar ile robotik kodlama aktiviteleri hazırlamış ve öğrenciler bu aktivitelerde hem eğlenip hem de farklı sistemleri öğrendiler. Türkiye’nin çalışma konusu olan ‘Yeşil Evler’ teması GSF İç Mimarlık bölümü yüksek lisans öğrencileri Şükran Çınar, Esin Çelikbaş ve Safiye Çelıktepe’nin sunum ve tez çalışmaları ile birlikte Afyon Kocatepe Üniversitesi kampüsünde çalışıldı. Yeşil Evler ve Sürdürülebilirlik konusunda yapılan çalışmalar kampüs alanında gezildi. Ayrıca bu konunun da içerisinde Afyon Lisesi öğrencilerinin sunmuş olduğu Akıllı Projesi de bolca takdir aldı.

Afyon Lisesi Okul Müdürü Turgay Bingül “bu proje koordinatörü Afyon Lisesidir. Projenin 2020 Ağustos ayında kabul edilmesi ile yaşadığımız mutluluk şu ana kadar 4 ülkede yaptığımız faaliyetlerle doruğa ulaştı. Proje kapsamında Estonya’ya, Portekiz’e ve Makedonya’ya 12 Öğrenci ve 9 öğretmen ile katıldık. Türkiye-Afyonkarahisar ayağında ise yapılan etkinliklere 31 katılımcı AB ülkelerinden vardı. Alnımızın akıyla bu hafta etkinliklerimizi gerçekleştirdik ve misafirlerimizi memleketlerine uğurladık. Bundan sonra ki süreçte 8 öğrencimiz ve 4 öğretmenimizle İspanya ve Polonya’daki etkinliklere katılarak projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Bu Proje ile Öğrencilerimizin Dünyaya bakış açısını değiştirerek birçok olumlu katkılar sunmuştur. ”dedi.

Bir 12 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Jeotermalin merkezi Afyonkarahisar Doğa Dostu olması nedeniyle tüm Erasmus ekibi AFJET Gecek tesislerini gezip bilgilendirildiler.

Kültürler arası iletişimi sağlamak, görgü ve bilgiyi arttırmak, yeni dostluklar kurmak ve önyargıları yıkmak projemizin amaçlarından biri olduğunu söyleyen Müdür Bingül; " Bu bağlamda yapılan şehir turu, Keçe ve Ebru sanatı atölyeleri ve Frig Vadisi gezisi öğrenciler arasındaki bağı geliştirmiş ve arkadaşlıklar kurmalarına vesile olmuştur. Tüm öğrenci ve öğretmenler yapılan çalışma ve aktivitelerden çok faydalandıklarını ve çok memnun olarak yeniden gelmek istediklerini dile getirilerek Afyon’dan ayrıldılar"dedi.

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!