Telefon
WhatsApp
35 Milyar TL’lik  muazzam bir yatırım gerçekleştirdik

Milletvekilleri, İl Başkanı, Belediye Başkanı ve bütün teşkilat mensuplarının büyük bir gayretle çalıştığını ve ve çalışmaya devam edeceğini söyleyen Eroğlu, yaptıkları yatırım ve hizmetlerle vatandaşların yüzündeki mutluluğu gördükçe çalışma azimlerinin daha da arttığını söyledi.
Biz her daim bu şehrin birer hizmet neferi olarak gece – gündüz demeden ilimiz için koşturduklarını söyleyen Eroğlu; " Eğitimden sağlık ve ulaşıma, su yatırımlarından tarım ve ormancılığa, turizmden sanayiye Afyonkarahisar’ı yıldız şehir haline getirdik.
Son 18 yılda ilimize 35 milyar TL’den fazla muazzam bir yatırım gerçekleştirdik.
Afyonkarahisar’ımızı adeta yatırımların merkezi haline getirdik"dedi.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, KURAKLIK VE SULAMA FAALİYETLERİ…

Küresel iklim değişikliği etkisinin her geçen gün daha da arttığını söyleyen Eroğlu; " Bu mes’ele sadece ülkemizin değil bütün Dünya’nın ortak mes’elesidir. Ancak ülkemiz Akdeniz iklim kuşağında bulunan bir ülke olduğu için küresel iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek ülkelerden biridir.
Ülkemizde de Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz ve Ege Bölgesi iklim değişikliğinden daha fazla etkilenecek bölgelerdir.
Küresel ısınma ile birlikte hava sıcakları artarken bir taraftan orman yangınları, diğer taraftan aşırı yağışlar neticesinde sel ve taşkın hadiseleri daha sık yaşanmaya başlamıştır.
Bir yılda yağacak yağışın yarısı bazen üç günde düştüğü görülmektedir.
Küresel İklim Değişikliği ile daha etkin bir mücadele yapmak ve alınacak tedbirleri belirlemek maksadıyla bütün partilerin ortak teklifi ile TBMM’de araştırma komisyonu kurulmuştur.

Bir Cemil Hizir, ayakta ve yazı görseli olabilir
Üye Milletvekillerinin ortak kararıyla Prof. Dr. Veysel Eroğlu Komisyon Başkanı olarak seçilmiştir. Mart ayında başlanılan çalışmalar neticesinde Kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum teşkilatlarından alanında uzman 82 kişi komisyona bilgi sunmuştur.
Çok sayıda Bakanlık ve Kamu Kurumundan 32 kişilik uzman bir ekip de çalışmalara destek vermektedir.
Rapor çalışmaları tamamlanma safhasındadır. İnşallah ülkemiz için güzel bir çalışma olacaktır.
Ülkemiz kurak bir dönemden geçmektedir.
1 Ekim 2020 – 31 Temmuz 2021 dönemini kapsayan su yılı yağışları, uzun yıllar normali ve geçen yıl yağışlarının altında gerçekleşmiştir.
Türkiye geneli 10 aylık su yılı yağışları son 60 yılın en düşük seviyesindedir. 10 aylık kümülatif yağışlar 415 mm olarak gerçekleşmiştir. Uzun yıllar ortalamasına baktığımızda 538 mm olarak görülmektedir. Geçen yıl aynı dönemde 10 aylık verilerine baktığımızda 531 mm’dir. Yağışlar normale göre %23, 2020 su yılına göre %22 azalmıştır.
Akarçay Havzasına bakacak olursak; (1 Ekim 2020 – 27 Ağustos 2021 – 11 aylık) 2021 su yılı 341 mm .
Uzun yıllar ortalaması 461 mm Geçen su yılı 393,8 mm Yani; normale göre %26, geçen yıla göre %13,4 azalma görülmektedir. Kuraklıkla mücadelenin en önemli yolu su yatırımlarının yerinde ve zamanında yapılmasıdır. Allah’a şükür Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Bakanlığı döneminde Afyonkarahisar’da muazzam su yatırımları hayata geçirilmiştir.
Son 18 yılda ilimiz 4,6 milyar TL’lik su yatırımı kazandırılmıştır. Bütün ilçe ve köylerimiz su yatırımları ile donatılmıştır.
66 Baraj ve Gölet İnşa Ettik…
Afyonkarahisar’a Hükümetimiz döneminde 42 baraj, 24 gölet olmak üzere toplam 66 baraj ve gölet inşa edilmiştir. Bölgenin en yüksek barajlarından biri olan 105 metre yüksekliğinde Çay Barajını kazandırdık.
Misal olarak bütün ilçelerimizden birer tane baraj ismi aşağıda verilmiştir; Merkez Işıklar Barajı Başmakçı Çığrı Barajı Bayat Derbent Barajı Bolvadin Özburun Barajı Çay Barajı Dazkırı Hasandede Barajı Dinar Yıprak Barajı Emirdağ Yedikapı Barajı Hocalar Yeşilhisar Barajı İhsaniye Ayazini Barajı İscehisar Karaağaç Barajı Kızılören Göleti Sandıklı Devlethan Barajı (Yavaşlar Barajı) Sinanpaşa Kuruçay Barajı Sultandağı Kırca Barajı Şuhut Aydın Barajı 8 baraj ile 3 göletin de inşaatı devam etmektedir.
Ayrıca Evciler Malzeme Sahası Yeraltı Sun’i Beslemesinin de çalışmaları devam etmektedir. 15 baraj ve 8 göletin de plan ve projeleri hazırlanmaktadır.
Toplam 65 baraj, 35 gölet ve 1 yeraltı sun’i beslemesi olmak üzere 101 su biriktirme tesisini ilimize kazandırmış olacağız.
Sulamalar İl Çiftçimizin Yüzünü Güldürdük…
İklim değişikliği en büyük baskıyı su kaynakları üzerine yapmaktadır. Dolayısıyla biz suyumuzu damlasına kadar değerlendirmeliyiz. Ülke genelinde kullandığı suyun %77’si sulama suyu olarak kullanılmaktadır. Bu sebeple suyun en fazla tüketildiği alan olan sulama tesislerinde tasarruf yapmak çok önemlidir. Bunun en önemli yolu kapalı sistem damla sulama sistemleridir.
Afyonkarahisar’da modern basınçlı kapalı sistem sulama tesisleri inşa edilmiştir. 734.000 dekarmünbit araziyi sulamaya açtık. Böylece çiftçilerimize yıllık 771 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.
Bu sulama tesislerinin içinde Çay Selevir Sulaması yenilemesi, Çobanlar Seyitler Sulaması önemli sulama projelerinden ikisidir. Ayrıca 11 sulama tesisini de inşaatı devam ediyor.
Bu sulama tesisleriyle de takriben 50.000 dekarmünbit arazi daha sulanacaktır. Kapalı sulama sistemleri için Afyonkarahisar İl Özel İdaresine DSİ tarafından 100 milyon TL tahsis edildi. Bunun 76 milyon TL’si kullanılarak 360.000 dekar arazi kapalı sisteme dönüştürüldü ve böylece su ve enerji tasarrufu sağlanmıştır.
İleri Derecede Arıtılmış Atıksuları Sulamada
Kullanacağız…
Suyumuzu daha iyi değerlendirmek için evsel atıksuları arıtıp, sulamada kullanacağız. Bunun için Ülkemizde örnek bir tesisi hayata geçirdik. Afyonkarahisar İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinde arıtılan atıksular ile sulama yapacağız. Toplam 9.050 dekar araziyi ileri derecede arıtılmış atıksular ile sulanacaktır. Böylece suyumuzu daha idareli kullanmış olacağız. Bu tür tesislerin ülkemizin tamamına yaygınlaştırılması gerekmektedir. Kuraklıkla mücadele için az su tüketen bitkilerin teşvik ve desteklenmesi gerekmektedir.
Salgın ve Kuraklığa Rağmen
Kesintisiz İçmesuyu Sağladık…

Afyonkarahisar şehir merkezi ve ilçelerimizin içmesuyu problemlerini çözdük. Yıllık 49,14 milyon m³ içme ve kullanma suyu temin edilerek 661.165 kişiye içme ve kullanma suyu sağladık. İnşa ettiğimiz isale hatları ve içmesuyu arıtma tesisleri ile yerleşim yerlerimize menba kalitesinde içmesuyu verdik. Salgın döneminde vatandaşlarımıza kesintisiz su verdik. Böylece salgın korkulan boyutlara ulaşmadı.
Kokarçayı Akarçay Haline Getirdik…
Şehrimizin içinden geçen ve kötü görüntüsü ve kokusu ile vatandaşlarımızın “Kokarçay” olarak isimlendirdiği dereyi ıslah ederek şehrin gerdanlığı haline getirdik.
Kokarçay artık Akarçay oldu. Teknelerin yüzdüğü güzel bir yer oldu.
Bu önemli yatırım sayesinde şehrimizin çehresi değişti. İl genelinde 224 derenin ıslahını tamamladık. Afyonkarahisar şehir merkezi, 209 yerleşim yeri ve 330.265 dekar araziyi taşkınlardan koruduk.
1.500 adet köprü inşa ettik. Dünya’da bu kadar köprünün yapıldığı tek il Afyonkarahisar’dır. Afyonkarahisar’da taşkınlar olmuyorsa bunu bizim yaptığımız dere ıslahlarına borçluyuz.
Afyonkarahisar’ı Yeşilhisar’a Dönüştürüyoruz…
İlimizde muazzam ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Afyonkarahisar’ın orman alanını büyük oranda arttırdık. Afyonkarahisar’ın 2003 yılında yüzölçümünün %16,6’sı orman iken, bu oranı % 20’ye çıkardık. 2.339.840 dekar olan orman varlığını 2.788.360 dekara çıkardık. Takriben 110 milyon adet fidan diktik.
Karayolu Kenarlarını Ağaçlandırdık…
763 km karayolu kenarına takriben 1 milyon 40 bin fidan diktik. Okul bahçelerini, hastane bahçeleri ile ibadethane ve mezarlıklara toplam 220.000 adet fidan diktik. Kendi fidanlarımızı kendimiz yetiştirdik.
Şehir Ormanı, Mesire Yeri ve Bal
Ormanları Kurduk…
4 adet şehir ormanı kurduk. Afyonkarahisar Şehir Ormanı Emirdağ Şehir Ormanı Hocalar Şehir Ormanı 25 Ağustos Şuhut Zafer Şehir Ormanı Afyon merkez ve ilçelerine 17 adet mesire yeri tesis ettik.
Bal üretimini arttırmak için 16 adet bal ormanı kurduk. Orman köylülerimiz için takriben 88,6 milyon TL kredi ve hibe desteği sağladık. 5000 Köye 5000 Gelir getirici orman projesi ile vatandaşlarımıza ilave gelir sağlamak için ceviz, badem gibi fidanlar diktik. Toplam 164 köyde kurduğumuz bu ormanlar için 389.000 fidan diktik.
HÜKÜMETİMİZİN YAPTIĞI DİĞER YATIRIMLAR…
İstihdam ve İşsizlik
İlimiz özellikle son yıllarda sağlanan yatırım ve teşviklerden en fazla yararlanan il olmuştur. Gelişen sanayisi ve büyüyen ticaret hacmi ile işsizliğin en az olduğu il Afyonkarahisar olmuştur. İhracat 105 milyon $’dan 324 milyon $’a yükselmiştir.
Lezzetin Şehri Afyonkarahisar…
Afyonkarahisar UNESCO’nun Gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren ülkemizde 3. Şehir olmuştur.
Afyonkarahisar özellikle gıda üretim sektöründe, et, süt, yumurta gibi ürünlerin üretiminde lider şehirdir. Ülkemizde kırmızı et üretiminin büyük bölümü ilimizden karşılanmaktadır. Ülkemizde yumurta borsası Afyonkarahisar’dan belirlenmektedir.
Devamı sayfa 5'te
Afyonkarahisar, haşhaş, patates, sucuk, lokum, kaymak ve kiraz denilince ilk akla gelen şehirdir. Kurulan teknolojik seralarda üretilen domatesler yurt dışına ihraç ediliyor.

Afyonkarahisar, 7 Sektörde Turizmin Merkezi Oluyor…

Afyonkarahisar, turizm alanında çok önemli bir potansiyele sahiptir. İlimizi turizmin merkezi haline getirmek için büyük yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu yatırımları yaptıkça Afyonumuz bunun karşılığını alıyor ve almaya devam edecektir. 7 sektörde turizmi geliştireceğiz; Termal Turizm, Sağlık Turizmi Kongre Turizmi, Kış Turizmi Tabiat Turizmi, Spor Turizmi, Tarih ve Kültür Turizmi
Sağlıkta Büyük Yatırım…
İlimiz ve ilçelerimize sağlık alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Takriben 855 milyon TL yatırım yaparak bir rekora imza attık. Toplam sağlık personeli sayısı; 2003 yılında 3.841 2021 yılında 6.174 Hastanelerimizdeki yatak sayısı; 2003 yılında 1.603 2021 yılında 2.376
Şehrimize 400 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi kazandırdık. 300 yatak kapasiteli Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yaptık. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ilimize kazandırdık.
Bu hastaneye ülkemizin dört bir yanından hastalar gelmektedir. Sağlık Bilimleri Üniversitemiz bünyesinde Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi çok modern cihazlarla hizmet vermeye başlamıştır.
İlçelerimiz de sağlık yatırımlarından fazlasıyla nasibini almıştır. 112 Acil İstasyon Sayısını 14’ten 38’e çıkardık. 112 acil ambulans sayısını 16’dan 62’ye çıkardık. 4 adet kar paletli ambulans kazandırdık. 1 adet helikopter ambulans kazandırdık.
Eğitimde Köklü Dönüşüm Yaptık…
Son 18 yılda 555 milyon TL’lik eğitim yatırımı yaptık. Eğitim her zaman öncelikli konularımızın başında geldi.
Afyonkarahisar’da eğitim seviyesini yükseltmek için 2021-2022 öğretim yılında büyük bir seferberlik başlatılacaktır.
Okul sayısı; 2002 yılında: 599 2021 yılında: 886 Derslik sayısı; 2002 yılında: 5.126 2021 yılında: 8.042
Öğretmen sayısı; 2002 yılında: 6.140 2021 yılında: 10.156 57 milyon TL maliyetinde 27,6 milyon adet ders kitabını ücretsiz dağıttık. Sınıfları daha modern ve teknolojik sınıf haline getirdik. Son 18 yılda; 12.624 adet bilgisayar 662 ADSL Bağlantısı 468 Bilişim Sınıfı kurduk.
Üniversitelerimiz Şehrimize Büyük Katkı Sağlıyor…
İlimizde bulunan iki üniversite bünyesinde; Toplam akademik birim sayısı : 86 Toplam akademisyen sayısı: 1.505 Toplam profesör sayısı: 153 Toplam doçent sayısı : 127 Toplam öğrenci sayısı: 41.607
Kocatepe Üniversitesi gelişti ve büyüdü.
2002 yılında 18.721 olan öğrenci sayısı 35.497’ye yükseldi. Bu öğrenci sayısı 7 ilçemizdeki nüfus sayısı kadar (Başmakçı, Bayat, Çobanlar, Evciler, Hocalar, Kızılören ve Dazkırı)
Fakülte sayısını 8’den 13’e yükselttik. 2019 yılı Kasım ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile Spor Bilimleri Fakültesi kurulmuştur. Büyük gayretlerimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile ilimize ikinci üniversiteyi kazandırdık, Sağlık Bilimleri Üniversitesi.
Bu üniversitemizde 4 Fakülte, 1 Enstitü, 3 MYO, 5 Araştırma Uygulama Merkezi bulunmaktadır. Üniversitede 6.110 öğrenci eğitim görmekte ve 474 akademik personel görev yapmaktadır.
Öğrenci yurt sayısını; 2002 yılında: 3 adet 2021 yılında: 18 adet Yatak sayısını; 2002 yılında: 2.620 2021 yılında: 14.079
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımları
Gençlik ve Spor Bakanlığı İlimize takribi 1.5 milyar TL gibi muazzam yatırımlar gerçekleştirmiştir. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ilimize gerçekleştirdiği son ziyarette 220 milyon TL yatırım müjdesi vermiştir. İlimiz Spor Turizmin de başkenti olma yolunda emin adımlarla yürümektedir.
4-8 Eylül tarihlerinde Dünya Motokros Şampiyonası 3. defa başarıyla ilimizde gerçekleştirilmiştir. 2002 yılında 22 olan spor tesisleri sayısını 57’ye yükselttik. Spor kulübü sayısını 41’den 205’e yükselttik. Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezini kazandırdık.
Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksini kazandırdık. İçerisinde; 15.000 kişilik Zafer Stadyumu 3 adet çok maksatlı kullanıma uygun bireysel spor branşları için spor salonu 2 adet (Çiğiltepe) 500 kişi seyirci ve (Tınaztepe) 1.000 kişi seyirci kapasiteli spor salonu 1 adet 2 kortlu kapalı tenis kortu, 2 adet açık tenis kortu 1 adet su kayağı tesisi 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu Sporcu Eğitim Merkezi (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) İl Müdürlüğü Hizmet binası 1 adet müstakil tartan zeminli atletizm pisti ve futbol sahası 2 adet sentetik zeminli çim futbol sahası 10 adet tabii çim zeminli futbol sahası ve soyunma odaları ile 8 konutlu lojman yer almaktadır. Sultandağı ilçemize Gençlik Kampı kazandırıyoruz.
Ulaşımda Dev Hizmetler…
Ulaşım alanında son 18 yılda takriben 9 milyar 50 Milyon TL’lik muazzam bir yatırım yaptık. Bütün yollar Roma’ya çıkar sözünü değiştirdik, bütün yollar Afyonkarahisar’a çıkar. Ülkemizde en fazla bölünmüş yol ilimize yapıldı. 2002 yılında: 54 km 2020 yılında: 573 km Afyonkarahisar-İstanbul 10-12 saatten 5 saate, Afyonkarahisar-Ankara 5 saatten 2,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir 6 saatten 3 saate inmiştir. Bütün yollarımız Afyon Kaymağı gibi oldu.
Modern Otogar Kazandırdık…
Şehrimize yaraşır güzel ve modern bir otobüs terminali kazandırdık. Eski otogar ile yenisi arasında dağlar kadar fark var.
Havalimanı Kazandırdık…
Ülkemizin 4. Büyük havalimanı olan Zafer Havalimanını 2012 yılında hizmete aldık.
Afyonkarahisar’ın Dev Projesi; Hızlı Tren Geliyor…
Hızlı tren ile; Güzergâh 824 km’den 624 km’ye düşecek, Seyahat süresi 14 saatten 3,5 saate düşecektir. Afyonkarahisar - Ankara arası 1 saat 15 dakikaya, Afyonkarahisar İzmir arası 2 saat 15 dakikaya inecektir.
Yılda 13,3 milyon yolcu kapasitesinde olacaktır. Projenin bütün kesimlerinde altyapı çalışmaları devam etmektedir.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Faaliyetleri…
Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Faaliyetleri
Son 18 yılda ilimize1,4 milyar TL maliyetinde toplu konut ve sosyal donatı yatırımı yaptık. İlimize 9.754 konut inşa ettik. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilimizde 2 adet riskli alan, 1 adet “rezerv yapı alanı” ilan edilmiştir.
Merkez'de Gökçe Mahallesi'ndeki rezerv alanda, rezerv ve sosyal konut yapılacaktır. 1.374 konutluk sosyal konut projesi gerçekleştirilecektir. Mısri Cami çevresinde kentsel dönüşüm çalışması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazırlıklarını yapmıştır, ancak mahallede yaşayan vatandaşların %51’inin talebi olması halinde Bakanlık büyük bir destekle bu projeyi hayata geçirecektir.
13,5 milyon TL yatırım değeriyle, Merkez Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde tarihi binaları dönüştürüyoruz.
Millet Bahçeleri
Yatırım değeri 150 milyon TL olan 6 millet bahçesi yapıyoruz. 270 bin m2’lik Cirit Kayalığı, 125 bin m2’lik Şuhut, 50 bin m2’lik Sandıklı Millet Bahçemizi ilk fidanlarıyla buluşturduk.
Projelendirilen millet bahçeleri; Çay Millet Bahçesi Dinar Millet Bahçesi Emirdağ Millet Bahçesi
Altyapı ve Sokak Sağlıklaştırma
İlbank eliyle, termal bölgesinde 10 milyon TL yatırım değeri olan yürüyüş ve bisiklet yolu yapıyoruz. Merkez İlçesi Zafer Mahallesi'nde Eski Müze'yi taşıyacak,
9 bin m2’lik alanda bir çevre projesi yapacağız. Frig Vadisi'ni Dünya’ya açıyoruz.
Frig Vadisinde gerçekleştirdiğimiz muhteşem dönüşüm ile Afyonkarahisar’ın kadim tarihi Dünya’ya açılıyor.
Sultandağı'nda modern bir pazar yeri yapıyoruz.
Çevre Faaliyetleri Akarçay Havzasını kurtaran İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ilimize kazandırdık.
Atıksu arıtma tesisi sayısı; 2002 yılında: 1 adet 2020 yılında: 14 adet İl genelinde atıksu arıtma hizmeti alan nüfus 445.027 kişidir. Atıksuları arıttıktan sonra tekrar sulamada kullanmak için çalışmalar yapıyoruz.
Dinar Çölovası Kapalı Havza Evsel Atıksu Arıtma Tesisinin inşaat çalışmalarının %80’i tamamlanmıştır.
Hizmete aldığımız Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ve 7 adet katı atık aktarma merkezi ile katı atık problemini çözdük.
Tesis, 600.000 kişiye hizmet verecek kapasitede olup aynı zamanda elektrik üretmektedir.
Afyonkarahisar’da örnek bir uygulamayı hayata geçirdik. Bütün ilçe ve köylerde dahil olmak üzere Afyonkarahisar’ın tamamına katı atık toplama ve bertaraf hizmeti verilmektedir.
Dinar ve civarı katı atıkları da Çevre Hizmetler Birliğikapsamına alınmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1,5 milyon TL gönderilmiştir. Böylece ilimizin tamamına katı atık bertaraf hizmeti verilmektedir.
Ayrıca belediyelerimize atıksu, katı atık gibi çevre konularında 139 milyon TL’den fazla destek sağladık.
87 adet çevre temizlik aracı hibe edilmiştir. Afyonkarahisar’ın hava kirliliği azaldı. Bütün mahallelere doğalgaz getirildi. AFJET maksimum kapasiteye ulaştı. Çimento Fabrikasını taşındı.
2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı
2020 yılı, Afyonkarahisar Valiliğimiz tarafından ilimizde Sevgi Yılı olarak ilan edildi ve hep birlikte muazzam bir çalışmayı yıl boyunca gerçekleştirdik.
Afyonkarahisar şehir merkezi, ilçeler ve köylere kadar sahiplenilen bu proje, Valiliğimizin koordinasyonunda bütün kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarının sahiplenmesiyle başarıyla gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar, ülkemizin en mutlu iller sıralamasında ikinci sıraya yükselmiştir.
2021 Afyonkarahisar Aile Yılı
2021 yılı ise Afyonkarahisar Valiliğimiz tarafından Aile Yılı olarak belirlenmiştir.
Malum olduğu üzere aile toplumun temelidir. Adeta hücresidir. Aile bir toplumu oluşturan en mühim yapı taşıdır.
Bir toplumda aile ne kadar sağlam ve düzgün olursa o toplum da o kadar sağlam ve düzgün olur.
Bir bina, okul, yol, baraj inşa ederken plan ve projeler hazırlanıyor. Bu projeleri uygulayacak bir proje takımı oluşturuluyor. Bu projenin bütün safhaları ele alınarak bir iş planı hazırlanıyor. Baştan sona kadar denetimi yapılıyor.
Fakat sosyal mes’eleler çok daha önemli olmasına rağmen bu tür bir plan-proje ve denetim yapılmıyor. İşte tam bu noktada Afyonkarahisar Aile Yılı ile kimin, neyi, ne zaman yapacağı tek tek belirlenerek aile müessesinin tehlikelere karşı tahkim edilmesi sağlanmaktadır. Ben Afyonkarahisar Aile Yılı projesinin kadim memleketimizde aile yapısının daha da güçlenmesine vesile olacağına olan inancım tamdır.
Sevgi Yılında olduğu gibi Aile Yılında da her ay için bir tema belirledik. Afyonkarahisar’ı geliştirmek, kalkındırmak ve vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek için çok çalışıyoruz. İlimize çok büyük yatırımlar kazandırdık ama bununla yetinmeyeceğiz. Daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam için var gücümüzle çalışıyoruz. >> Serap Keskin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!