Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Basın Odası sezon finali yaptı
Güncel
2020-07-05 23:52

Basın Odası sezon finali yaptı

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programı sezon finaliyle yayınlandı. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar. Bu sezonun son programında gündemdeki çoklu baro sistemi konusu konuşuldu.

Çoklu baro sisteminin şu sıralarda ülkemiz gündeminde sıklıkla tartışıldığını anımsatan Gazeteci İsmail Akar, “Hem siyasette hem de hukukçular arasında bu konu gündemde. TBMM’ye çoklu baro sistemine ilişkin kanun teklifi verildi. AKP ve MHP’nin hazırladığı 27 maddelik ‘Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ Meclis Başkanlığına sunuldu. Teklif yasalaşırsa barolarda seçimler değişecek, büyük illerde ‘çoklu baro’ sisteminin önü açılacak” diye konuştu.

“Yeni sistem ile baroların gücü hafifletilmek isteniyor”

Geçmiş dönemlerde de barolarla ilgili kanunun değişmesinin gündeme geldiğini anımsatan Gazeteci Ahmet Tunca, “Demokratik ülkelerde her mesleğin bir birliği vardır. Bu da kanunlarla tesis edilmiştir. Baroların da yasası var. Avukatlar sayı itibariyle ülkemizde güçlü konumda. Bana göre yeni sistem ile baroların gücü hafifletilmek isteniyor. Barolar yargının bir parçasıdır. Bu kurumların zarar görmemesi gerekir. Avukatları bölerek zayıflatmak doğru değil” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Sıra barolara gelmiştir”

“Ülkemizde Cumhuriyet kurumlarının elden geçirilmesi sürüyor” diyen Gazeteci Polat Yılmaz, “Sıra barolara gelmiştir. Barolar bittiğinde Mimar ve Mühendisler Odaları, ardından Türk Tabipler Birliği sıradadır. Bunların önceliği değişebilir. Bu iş barolarla başlamıştır. Barolar, Avukatlığın serbest ve özgürce yapılması için ve Avukatın arkasında güç olarak vardır. Mevcut yasa bu şekilde çıkarsa cemaatlere, tarikatlara, fikirlere göre barolar olacaktır ve baroların Avukatlara yol gösterme ve denetleme özelliği bitecektir” diye konuştu.

“Avukatların cüppeleri cepsiz ve düğmesizdir”

İstanbul, Ankara ve İzmir barolarının muhalif olduğu ve yapılarının değiştirilemez olduğu için çoklu baro sisteminin gündeme getirildiğini belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Amaç baroları sulandırmaktır. Avukatların cüppeleri cepsiz ve düğmesizdir. Cebinin olmaması kamu hizmeti, düğmesiz olması da kamu hizmeti yaptıklarının işaretidir. Hükümet Avukatlara verdiği yeşil pasaport ve KDV indirimi ile bu cüppeye zaten bir cep dikmişti. Şimdi de bu yasa teklifi ile savunmaya güven düşecektir” şeklinde konuştu.

Basın Odası programı 22.yılında ve 864’ncü kez dinleyicileriyle buluştu. Program yaz tatilinin ardından Eylül ayında kaldığı yerden yayınlarına devam edecek.

Bu haber 68 kez okundu.

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
                                                   7 + 9 = ?

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Bugün Seçim Olsa Hangi Partiye Oy Verirdiniz?

Kadınana Gazetesi - İzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanılamaz

Kadınana Gazetesi 2016