Telefon
WhatsApp
UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

DARBELERİ SUSTURAN SELALAR CAMİLERDEN OKUNDU

Darbe girişiminde büyük kahramanlık örneği gösteren 251 şehidimizin rahmetle anıldığı 15 Temmuz gecesi çeşitli programlar düzenlendi. Zafer Meydanı’nda saat 20:00’de Mehter Takımının Gösterileriyle başlayan gece Kur’an- Kerim Tilavetinin okunmasıyla devam etti.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gecede 15 Temmuz ile ilgili müzik, video, belgesel gösterileri yapıldı. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyon aracılığı ile canlı olarak aktarıldı.

Resim

              Kanlı darbe girişiminin yıldönümünde darbeleri susturan salâlar, tüm camilerden okunacak, dualar yapıldı.  Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, vatanına, milletine, demokrasiye sahip çıkan tüm hemşehrilerimizi canı gönülden tebrik etti. 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminin yaşandığı ilk dakikaları Afyonkarahisarlılar’la paylaşan Başkan Zeybek haberi alır almaz önce AK Parti binası önüne daha sonra da Zafer Müzesi’nin bulunduğu alana geçtiklerini söyledi.

Resim

YAŞADIKLARINI ANLATTI

            Başkan Zeybek, “Rabbimden dileğim böyle ihanet şebekelerine bir daha fırsat vermesin. Darbe kalkışmasının başladığı ilk andan itibaren partimizin önünde toplandık. İhanet şebekesinin tahmin edemeyeceği kararlı bir kalabalık vardı. Bu millet Sayın Cumhurbaşkanımızı, reisimizi hainlere yedirmedi, dik durdu, dik durdu. O akşam şunu gördük. Partilisi, partisizi, yaşlısı, genci bütün insanımız bu meydandaydı. Gün birlik günüydü. Bizlerde hemşehrilerimizin verdiği destekle o akşam sabaha kadar vatandaşlarımızla birlikte hainlere geçit verilmeyeceğini bire bir yaşadık” dedi. Geçmişten bu güne kadar emperyalistlerin ülkemize hiçbir zaman rahat yüzü göstermediğini ifade eden Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek “Geçmişten günümüze baktığımızda emperyalistler hiçbir zaman bize rahat yüzü göstermemişler. Ermeni ASALA örgütü demiş üzerimize salmışlar, 80 öncesi sağ sol demişler üzerimize salmışlar, Alevi Sünni çatışması demiş üzerimize salmışlar, Türk Kürt ayrımı demiş üzerimize salmışlar; PKK’yı başımıza musallat etmişler. Kimi zamanda din kisvesi altında yetiştirdikleri hainleri ‘yalancı cennet’ bahşederek üzerimize salmışlar. En son örneğini de din, iman, Allah kitap diyerek, kul hakkı nedir bilmeden garip gurebanın hakkını yiyerek, üniversitede başarılı olmasına rağmen sırf onlardan değil diye atanamayan bir sürü gencimiz ve insanımızın bedduasını alan hain örgüt; 15 Temmuz’da kendi emellerine ulaşmak için arkasına onurlu Türk ordusunu da alarak bu millete racon kesmeye kalktı” dedi.  

Resim

“YÜCE DİNİMİZİ KULLANDILAR”

Tarihten günümüze baktığımızda Türk Milleti en büyük direnişini 15 Temmuz’da gerçekleştiğini kaydeden Başkanımız halkımızın hainlere fırsat vermediğini hatırlattı.  Zeybek Başkan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hassas nokta din ve imandan geçiyordu ve bunu da kullandılar. O kadar ileri gittiler ki ilköğretim çağındaki çocukların bile beynini yıkamaya kalkıştılar. Kurban parası diyerek insanlarımızı kandırıp para topladılar. Zekât dediler para topladılar, kurban dediler kurbanlar kesilmedi. Bu paraların nereye gittiği de her kesim tarafından iyi biliniyor. Buna inanan insanımız da pek çoktu. Ama gerçek ortaya çıkmasına rağmen bazı insanlar o haine hala körü körüne inanmaya devam ediyorlar. Amerika eski Dışişleri bakanının bir sözü var; “Amerika’da istikrarı nasıl sağlıyorsunuz?” diye sorulduğunda; “İçimizdeki hainleri bulur öldürürüz ama dışarıdakileri de besleriz” diyor. Bu sözleri çok doğru; kendi içlerindekileri öldürüyorlar ama bizim içimizdekileri ise besliyorlar. Bu örgüte inanan insanlarımızın gerçekleri görerek güzel vatanımıza bayrağımıza toprağımıza sahip çıkmaları. Ama onlar olmasa da bu aziz millet; 15 Temmuz’da canı pahasına da olsa bu ülkenin bölünmeyeceğini, bu ezanların dinmeyeceğini, bu bayrağın düşmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Dünya var oldukça var olsun Türk Milleti. Hainlere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yaşama hakkı tanımayacağız. Cenab-ı Hak bir daha ihanet şebekelerine bu ülkede fırsat vermesin, vatandaşlarımıza feraset versin. “Ben kuluma şah damarından daha yakınım” diyen Yüce Allah’tan bir daha 15 Temmuz gibi karanlık günler yaşatmasın, cuntacılara bu gibi örgütlere fırsat vermesin.” dedi.

Resim

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!