Telefon
WhatsApp
ES KA balıkçılık Dinar OSB'ye demir attı

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Üyeler Dinar Ticaret Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin, İş adamı Nedim Soyaltın ile birlikte şirket yetkililerinin katılımlarıyla sözleşme imzalayarak OSB'mize önemli bir yatırımı daha bünyesine kazandırıldı.
Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı; "Yatırım için bölgemizi tercih ettiklerinden dolayı şirket yetkililerine teşekkür ediyor OSB'mize ve ilçemize hayırlı uğurlu olması dileklerimi iletiyorum"dedi.
Şirket Yetkilisi Şefik Mustafa Kaftancıoğlu yatırımla ilgili, “ES-KA Balıkçılık ve bundan on altı yıl önce kurduğu kardeş firması HORA GIDA ile de balıkçılık sektörünün nihai ürünü olan su ürünlerini işlemek ve onlara değer katmak için ardı arkasına Marmara ve Karadeniz’e iki adet su ürünleri işleme fabrikası kurmuştur. Yatırım konusunda; ülkesine, sektörüne ve bilgi birikimine güvenen ES-KA Balıkçılık yıllarca ithalat yaptığı ürünlerden ve gelişmiş teknolojilere sahip firmalardan edindiği tecrübeler ile altı yıl önce Türkiye’nin en modern balık ağı tesisini ülkemize kazandırmıştır.
Yatırımlarla büyüyen ES-KA; Afyon ilimizin Dinar ilçesinde konumlanmış yatırımcı odaklı, hızlı ve zamanında çözümler üreten bir ortamda, Kaymakamından Belediye başkanına OSB Bölge Müdürüne kadar tüm yönetim kadrosu ile yatırımcıyı kucaklayan Afyonkarahisar Dinar Organize Sanayi Bölgesinde yatırım kararı almıştır. ES-KA; Türkiye de balıkçılık sektörünün kaderini değiştiren ve bugün tüm balıkçıların kullandığı namı değer ‘sarımantar’ gibi yüksek teknolojik yatırım isteyen bu ürünü ve hali hazırda Tekirdağ’da üretmekte olduğu balık ağlarını kapasite arttırmaya yönelik stratejisiyle Dinar’da üretmekten gurur duyacaktır” dedi.
BÜYÜK BİR YATIRIM
Yönetim Kurulu Başkanı İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ise yatırımla ilgili “İlçemize birkaç yıl içinde özellikle istihdam ve başka olumlu etkileri ortaya çıkacak büyük bir yatırımı kazandırdık. Dinar yatırım yapan iş kapısı açacak olan firmamıza teşekkür ediyorum. Dinar OSB tahsisi tamamlanan tüm parseller ve genişleme sonucu kazandıracağımız yatırımcılarla ilimizin ve bölgemizin en önemli ve verimli OSB’lerden biri haline gelecektir”dedi. OSB Yönetim Kurulu da yatırım için bölgemizi tercih ettiklerinden dolayı şirket yetkililerine teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. ( İsa Kuş)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!