Telefon
WhatsApp
Çiftçinin feryadı duyulmuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP Dinar İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek Dinar İlçesi'ne bağlı Akçaköy, Okçular, Haydarlı, Yıprak, Kınık, Çiçektepe ve Karabedir köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.
HÜKÜMET KENDİ ÇİFTÇİSİYLE
REKABET EDİYOR..!
Köylerde vatandaşların sorunlarını dinleyen Köksal, "Çiftçilerimiz hayatlarından memnun değiller. Sıkıntılar hat safhaya ulaşmış. Çiftçilerimiz ürettiği malı yok pahasına zararına satmaya çalışıyor. Ama banka haciz gönderiyor çiftçilerimizin tarlasına, traktörüne, hayvanına, evine. Ürettiği ürününü satamayan çiftçi nasıl ödeyecek borçlarını? Saray hükümeti çiftçinin feryadını duymuyor. Son 18 yıldır çiftçilerimiz tarımı terk etmeye başladı. Bir hükümet kendi çiftçisiyle rekabet eder mi? Ama AKP ediyor. Sudan’dan ve Nijerya’dan arazi kiraladılar, binlerce dönüm.
Bunun gerekçesini sorduğunuzda ise şöyle deniliyor, 'Nijerya’da daha ucuza mal ediyorum, orada ekip biçeceğim, sonra Türkiye’ye getireceğim, burada satacağım.' Peki bizim çiftçimiz ne olacak?" ifadelerini kullandı.
AKÇAKÖYÜ SAKİNLERİ İLKOKULLARININ AÇILMASINI VE SULAMA İÇİN SONDAJ ÇALIŞMASI YAPILMASINI BEKLİYORLAR
Dinar İlçesi'ne bağlı Akçaköyü sakinlerinin ilkokullarının yeniden açılmasını ve sulama için sondaj çalışması yapılmasını beklediklerini kaydeden Köksal, "AKP çiftçinin hali ne olacak, düşünmüyor. Saray hükümeti, memlekette herkesin karnı tok, herkesin durumunu iyi sanıyor... Ama tam tersi memlekette herkesin karnı aç, herkesin durumu kötü. Tarım dünyanın bütün ülkelerinde stratejik sektör ama gelin görün ki, Akçaköy'de çiftçimiz sulama için sondaj çalışması yapılmasını bekliyor. AKP çiftçiyi batırıyor. AKP yandaşa gelince para var diyor, çiftçiye gelince para yok diyor. Biz ne yaparsak yapalım gelir bize oy verirler diyorlar. Ama çiftçimiz sandıkta AKP'ye bunun hesabını soracak. Bıçak kemiğe dayandı, artık dayanamıyor çiftçimiz. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor. Ama Saray hükümeti yata mazotu neredeyse bedava veriyor. Yata verilen mazotta ÖTV yok, KDV yok. Keza ilaç, gübre, tohum, yem, tarım alet ekipmanları ve sulamada kullanılan elektrik parası da ateş pahası. CHP olarak halkımızın, çiftçimizin, esnafımızın, emeklinin, işçinin herkesin çıkarlarını savunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
KARABEDİR KÖYÜ AYA YOL YAPIMINI DEĞİL, SU SIKINTISININ
GİDERİLMESİNİ İSTİYOR
Karabedir Köyü sakinlerinin de aya yol yapımından önce köylerindeki su sıkıntısının giderilmesini istediklerinin önemle altını çizen Köksal, "Karabedirliler aya yol yapımından önce köylerindeki su sıkıntısının giderilmesini istiyorlar." diye konuştu.

10 DEFA AÇILIŞI YAPILMIŞ 20 DEFA TEMELİ ATILMIŞ…

Yıprak Köyü sakinlerinin Yıprak Göleti'nin 10 defa açılışının yapıldığını 20 defa temelinin atıldığını söylediklerini dile getiren Köksal, "Gölette doğru dürüst su yok. Köy sakinleri sulamada göletten yararlanamadıklarını her gün bir problem yaşadıklarını belirtiyorlar. Gölet yapılmış sözde sulamalı tarıma geçilmiş ama köylü gölette sorun var dediğinde kimsenin kendilerini dinlemediklerini ifade ediyorlar. Hani vatandaş sulu tarım yapacaktı. Göletin yapımı için dünya kadar para harcanmış. Devletin parası çarçur edilmiş. Köy sakinleri yarım yamalak yapılan göletin su kaçırdığını söylüyorlar. Her sene göletin açılışının yapıldığından dert yanıyorlar." şeklinde konuştu. >> Rabia Ekmekçioğlu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!