Telefon
WhatsApp
Bir sınıfta sen donat

Atatürk İlkokulu’nda Bir sınıfta sen donat

Yeşilyol’da bulunan Atatürk İlkokulu 2016-2017 eğitim öğretim sonrasında İGM kararıyla depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılarak yerine yeni bina inşaatı başladı. Yeni okulda 3 ana sınıfı ve 39 ilkokul sınıfı olmak üzere toplam 42 derslikli olarak yapıldı. Yeni okulda toplantı salonu, müzik, resim, kodlama, satranç gibi farklı etkinlikler için atölyeler bulunuyor.

 

Kolej özelliklerinde bir okul

Yeni yapılan okulda Milli Eğitim sıra, akıllı tahta ve panoları veriyor. Onun dışında kalan öğrenci dolapları, öğretmenler odası, sınıf perdeleri, atölyelerin donanımı, turnikeler gibi ihtiyaçlar ise okula yapılacak olan destek ve hayırseverlerden sağlanacak. Amaçlarının Afyonkarahisar’ın en teknolojik, akıllı ve güvenli okul haline getirmek olduklarını söyleyen Okul Müdürü İsa Urhanoğlu ve Okul Aile Birliği Başkanı Murat İşitez, “Bunun için başta eski öğrencilerimiz olmak üzere iş adamlarımızı, eğitime gönül vermiş bireyler, stk’ları destek olmaya çağırıyoruz” dediler.  

“Eğitimde güçlü yarınlar”

İnşaat çalışması bitme aşamasına gelen yeni Atatürk İlkokulu için yardımseverleri destek olmaya çağıran Okul Aile Birliği Başkanı İşitez, “Eğitimde Güçlü yarınlar için Afyonkarahisar’ın en köklü okullarından biri olan Atatürk ilkokulunu özel kolej özelliklerinde bir eğitim kurumu haline getirmek istiyoruz. Bunu yaparken de eğitime gönül vermiş hayırseverleri yanımızda görmek istiyoruz. Atölye ve sınıfların donatılmasında katkısı olanları sınıfların girişine adlarını özel bir plakaya yazıp isimlerini yaşatacağız” dedi.

 

Okul Müdürü İsa Urhanoğlu ise yeni okul için donatılması için şunları söyledi, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yakışan, Afyonkarahisar’ın göz bebeği olan Atatürk ilkokulunun yeni binasıyla birlikte en yeni teknolojik alt yapıyla eğitime başlamak istiyoruz. Kıymetli Afyonkarahisarlılar bize destek olurlarsa hep birlikte özel okulu aratmayan bir eğitim kurumu oluşturmak istiyoruz. Aile büyüklerinin, firmalarının ismini yaşatmak ve unutulmaz kılmak isteyenlerin donattıkları sınıf ya da atölyeye onların adını vereceğiz. Herkesi bir sınıf donatmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

Okulun tarihçesi

Afyonkarahisar Merkez Atatürk İlkokulu eğitim öğretim hayatına 1955 yılında Afyon Lisesi köşesinde bulunan Belediye Nikah salonunun olduğu tarihi binada başladı. 1960-1961 eğitim öğretim döneminde ise Yeşilyol’da bulunan şimdiki yerinde devam etti. 1971 yılında mevcut derslikler yetmeyince ek bina yapıldı. 2017 yılında depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılarak yerine yeni okul inşaatı bitme aşamasında.

 

Onlar Bir Sınıf Donattı “Sıra Sende”

1-Tahsin Külcüoğlu Kütüphaneyi yapacak

2-Mehmet Özer

3-Hüseyin Çetinbaş

4-Adnan Çelebi Afyon Jandarma

5-Tahir Vurgun

6-İhsan İşitez

7-Halil Serdar (3 sınıf)

8-Mehmet Kumartaşlı (3 sınıf)

9-Dilek Ekim

10-Doğan Demir

11-Davut Algan

12-Hilmi Şahin (3 sınıf)

13-Fatma Sürüç

14-Gülnur Alparslan Özdemir

15-Hatice Ziya Yaman

16-Mustafa Akova

17-İsimsi saklı

18-Onur Yücesan

19-Bahire Afyonkale

20-İbrahim Afyonkale

21-Prof. Dr. Kadir Afyonkale ( 1 katın tamamı)

22-Hakan Emre

23-Şahin Türkeşsiz

24-Ünal Çakar

25-Ali Osman-Asuman Yakın

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!